Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var blevet sommervejr. Vejr til vaniljeis. Ikke til sodavandsis. Så varmt var det heller ikke. Det var kun i sommerens begyndelse. Karina sukkede. Der var stadig tre uger til ferien. På biblioteket var der varmt. Drønvarmt. Solen stod ind gennem de store vinduer. Til gengæld var der næsten ingen lånere. Kun Hr. Petersen som han foretrak at blive kaldt. Han var en sur gammel motionist, der altid ville føre en længere samtale med en af de ansatte. Eller hvem som helst. Han spurgte efter alle mulige mærkelige bøger. Ud over dem om motion. Han havde snart lånt samtlige deres bøger om motion. Og de cd'er de havde med motionsmusik og den slags. Tit skulle han have bøger, der måtte bestilles hjem fra andre biblioteker. Det her var jo kun en lille filial. Men det mest irriterende var at han altid spurgte om alt muligt. Som om det med motion bare var hans stikord til at få en bibliotekar på krogen, der så af lutter høflighed måtte stå der og lægge øre til alt hans andet vrøvl. Han betragtede dem vist nærmest som en slags samfundshjælpere. Sådan nogen der stod til rådighed for alle der ville brokke sig over et eller andet. Eller komme med deres spøjse meninger om de mest underlige ting der havde været nævnt på TV eller i avisen. Man kunne tydeligt se på ham, at han engang havde gjort grundigt brug af en anden slags samfundshjælper. En øloplukker. Nu påstod han altid at han var blevet fuldstændig tørlagt. Måske var det rigtigt. Han ville begynde på et nyt og bedre liv, sagde han. Måske var det derfor han var så vild med motion. Og han ledte åbenbart efter nogen der ville være iscenesætter af hans motionsshow. Men det var ikke Karina, der stod model til den slags. Hun var af den gamle skole. Hendes far havde været general og haft tjenestevogn. Så kom ikke her. Men det gjorde han alligevel, ham Hr. Petersen. Nu var han der igen. Med en lang mening om Tour de France, som ikke interesserede hende en døjt. Karina sukkede igen. Men nu var der ikke så længe til frokostpausen, og så kunne hun smutte ud og købe en lækker vaniljeis ovre på den nye isbar der var kommet længere henne ad hovedgaden.
Tilfældige ord: vaniljeis, motionist, samfundshjælper, iscenesætter, tjenestevogn

Skriv kommentar

Besvarelsen En sur gammel motionist er publiceret 27/06-2011 11:16 af Andreas Backaloehr under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 27/06-2011 11:16
Besvarelsen er på 382 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Tina Christensen (Merridith)
Du får beskrevet pensionisten og Karina godt, og sproget flyder også meget fint gennem historien. Måske lige bortset fra starten, hvor du har mange korte sætninger og punktummer, der hele tiden bremser læsningen op. Men så snart man kommer lidt længere ind i teksten, glider det hele problemfrit.

En anden ting er den sidste sætning:

Men nu var der ikke så længe til frokostpausen, og så kunne hun smutte ud og købe en lækker vaniljeis ovre på den nye isbar der var kommet længere henne ad hovedgaden.

Den sætning tager lidt pusten ud af teksten til sidst. Hvis du bare efterlod hende, der hvor hun sukker igen, og droppede den sidste sætning, tror jeg det ville være bedre for teksten. Læser får ikke svar om hun snart får opfyldt sit ønske om en vaniljeis, eller om hun må høre et timelangt foredrag om Tur de France fra pensionisten.
13 år siden