Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Hmmm", jeg sukkede og kiggede misundeligt på grisene, der væltede rundt i den kølige mudderpøl. Nogen gange må det sgu være skønt bare at æde, skide og rulle i mudder. Kendisser i kulørte blade flashede forbi mit indre blik, og jeg måtte trække på smilebåndet inden alvoren igen satte ind. Jeg afviste tanken om et simpelt liv allerede inden den fik lov at vokse. Det var min drøm, men ikke noget jeg turde håbe på. Min tendens til at rode mig ind i en masse og gøre mit liv indviklet og kompliceret satte en naturlig stopper for ønsket.
Som nu, hvor jeg istedet for at passe mit transportfirma, arbejdede som hjemmesygeplejerske for en ungdomsven. Vi havde været bedstevenner i gymnasiet. Det var længe siden. Efter 3 intense år, hvor vi stod sammen i tykt og tyndt, blev den sidste studenterfest et brat slutning på os. Måske det var derfor, at jeg havde sagt ja. Fordi jeg vidste, at jeg skyldte ham det. Fordi jeg med min handling, havde ændret vores fælles komma til et brutalt punktum. Høj på ungdommens usårlighed og trang til at erobre verden, havde jeg uden omtanke såret ham. Og jeg gjorde som jeg gjorde - bare fordi jeg kunne. Det var hans passion, ikke min. Hans drøm jeg stjal. Mit unge opblæste ego var alt for stolt til at undskylde, da det endelig gik op for mig, hvad jeg havde gjort. Tiden gik og afstanden blev tilsidst for stor, og jeg måtte vende ryggen til og lade som ingenting. Lettet levede jeg videre i mit selvskabte univers med skyklapperne trukket godt ned over øjnene. Indtil den dag han greb mig i armen nede i Brugsen. Skamfuldt kiggede jeg op og mødte hans venlige blik. Det velkendte smil nåede som altid helt op til øjnene, hvor jeg kunne læse tilgivelsen og ærligheden. Min krop, der var stivnet i forlegenhed, slappede af og da han gav mig et knus var jeg tilbage. Det var igen os mod verden.
Alt for hurtigt fik han brug for min hjælp, og jeg veg sjældent fra hans side. I aftes åbnede han øjnene og bad mig hviskende om endnu én.
"Fortæl mig den sidste skipperløgn".
Tilfældige ord: mudderpøl, skipperløgn, hjemmesygeplejerske, ungdomsven, transportfirma

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvem der bare var et svin er publiceret 28/06-2011 22:40 af Janne Andersen (Porter) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 28/06-2011 22:40
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Porter.

Den sidste sætningen runder historien af på en flot måde. Fint fif at nedtone det sørgelige - og det jænder også det bruges ude i virkeligheden.
Jeg synes ikke, der er nogen direkte sammenhæng mellem ønsket om at være et svin, og så hovedhistorien? Måske kan jeg bare ikke se den?
Indledningen nok lidt vel lang.
Ellers god historie ;-)

vh. Pia
12 år siden
12 år siden
#2 Janne Andersen (Porter)
Hej Pia.

Tak for din kommentar :-)

Titlen er måske nok RET søgt, og måske endda misvisende. Min tanke bag den er at binder 2 ting sammen, ønsket om at være gris/leve det simple liv fra indledningen og den 'svinske' måde han har behandlet sin ven på.

Jeg kan godt se, at indledningen er lang og nok ligegyldig, og det grunder i, at jeg ikke helt vidste hvor jeg ville hen med historien på det tidspunkt. Den kommer efterhånden som jeg skrev - men det er naturligvis tilladt at rette INDEN man sender ind, ha ha.

Vh
Janne
12 år siden