Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Elisa var træt af sit arbejde. Hun havde villet gøre en forskel, men det var efterhånden svært at se hvordan forholdene blev bedre for beboerne. Området var langsomt ved at degenerere, og i diverse artikler fremstod det mere og mere som en ghetto. "Hvad nytter det?" tænkte hun, og tog en slurk af kaffen.

- Har vi fundet en ny mødedato med brandvæsenet? De vil vel ikke komme herud uden politibeskyttelse?
Brandfolkene havde netop aflyst dagens møde fordi politiet ikke kunne afse ressourcer. Flere gange var brandslanger blevet klippet op under slukningsarbejde, og sammen skulle man se hvordan man kunne løse det.
- Nej, ikke endnu, svarede hendes kollega Steven. - Det virker lidt som om de helst vil undgå det.

Steven var ansat for kort siden siden, og Elisa fornemmede noget af det samme i ham som havde brændt i hende. Idealisme og en tro på det gode. En sand samfundshjælper, tænkte hun, og skammede sig over at være blevet så kynisk. Det var bare svært at se de unge drenge blive opslugt i banderne, drenge som havde været søde og høflige som små og nu vendte sig nu truende imod hende når hun forsøgte at tale med dem.
- Skrid, so!

Vinden peb i det ene hjørne af lokalet, og hun hørte råb ude fra gården. Ikke noget hun kunne placere, men der var ingen tvivl om aggresiviteten. Hun glædede sig til at komme væk herfra for weekenden. Møgvejr eller ikke møgvejr, bare komme ud og væk. Komme hjem i sin varme lejlighed i Nordvest, hjem til en god bog, benene godt op under sig, og bare en stor skål med vanilieis. Perfekt.

- Er du helt væk? spurgte Steven med et smil. Du ligner en der er rejst sydpå.
- Nej, jeg kom bare til at drømme mig lidt væk.

Hun ville ikke have noget imod at han kom med hjem til noget af den vanilieis.
Tilfældige ord: ghetto, brandslange, vaniljeis, samfundshjælper, mødedato

Skriv kommentar

Besvarelsen Ghetto og vanilieis er publiceret 19/08-2011 16:24 af Jens Rothenborg (dtails) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 19/08-2011 16:24
Besvarelsen er på 319 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Pia Hansen
Hej

Fint øjebliksbillede med god forklaring af tankerne bag.
Man får ikke fastslået, hvad Elise laver, men det antydes at hun arbejder med unge?
og så får du lige vævet en mulig romance ind.
Om ikke andet bliver det vel til en gang vanljeis ;-)

vh. Pia H
9 år siden