Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Marie er en selviscenesætter.

Historier er noget ALLE piger elsker at fortælle, jeg skal ikke gøre mig hellig. Alle har deres yndlingshistorier som de ynder at fortælle på bestemte måder, men selv den bedste historie har det med at blive pumpet op og blive løjet bare den lille smule bedre – det er ingen synd. Men Marie kendte ikke den fine kunst at lyve dem en smule bedre, med Marie er det aldrig bare en smule. Alt er stort og voluminøst, ligesom hendes læber.
Hvor den originale historie har været en løbetur forbi en overstået brandulykke udvikler det sig hurtigt til en heroisk fortælling om et 112 opkald og om redningen af uskyldige børn ud af det flammende hus. Tsk. Tsk.
Marie er der decideret ingen ord for. Eller nogen sluk knap for den sags skyld. Os publikum må bare hænge på. Hænge ved med neglerødderne og for derefter at forlade scenen for den fantastiske fortælling som rene ringvrag. Udmagrede og udmattede af historiens overdådighed. Løgnens lange arme. Det er en fysisk og især mental træthed man oplever efter Maries udskejelser. Jeg siger man, for jeg ser den samme træthed i de andres ansigter, men vi snakker ikke om den. Udveksler kun blikke og nik – de af os der har kræfter til det. Vi kunne snakke om hende i timevis, for det er noget ALLE piger kan. Men vi lader være. Er det fordi vi er gode veninder? Nej. Er det fordi vi bare er godt opdraget og derfor ikke gør den slags ting? Nej. Vi orker bare ikke mere. Maries historier er så udmattende at selv gøren nar af dem virker uoverskueligt.

Efter sådan en historie griner jeg altid for mig selv. Det er min måde at komme over traumen på. Humor. Maries heroiske fortællinger – det burde være en film og ingen anden en hende selv kunne spille hovedrollen. Jeg kan lige se hende for mig stående i slutningen med et reddet individ i armene, mens sydøstenvinden river i hendes lange kastanjebrune lokker. Se det kan man spise vaniljeis til!
Tilfældige ord: sydøstenvind, ringvrag, vaniljeis, brandulykke, iscenesætter

Skriv kommentar

Besvarelsen At spise vaniljeis til er publiceret 04/09-2011 00:13 af Astrid Harboe (bette o) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 04/09-2011 00:13
Besvarelsen er på 343 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Tina Christensen (Merridith)
Har det som om jeg sidder og læser et stykke erindring fra en person, for hvem denne Marie har sat dybe spor i hukommelsen. Det gør at jeg faktisk hygger mig mens jeg læser teksten. Synes det er morsomt Maries fortællinger er så anstrengende at folk ender som ringvrag=:)
12 år siden
12 år siden
#2 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Sød lille historie, fortalt med et glimt i øjet.
Savner en smule tegnsætning, og sætningskonstruktionerne kunne der også gøres lidt mere ved.

eks.
Os publikum må bare hænge på. Hænge ved med neglerødderne og for derefter at forlade scenen for den fantastiske fortælling som rene ringvrag. Udmagrede og udmattede af historiens overdådighed
Syntes jeg er lidt vanskelig at forstå.

Men hænger vel ikke på med neglerødderne, men derimod måske med det yderste af neglene :-)

Ellers en god lille historie.
12 år siden