Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Den lune sydøstenvind føltes varm og fugtig imod Lauras hud, da hun svingede til venstre ned af Vesterbrogade. Hun trådte hårdt i pedalerne, da hun passerede Scala Bygningen og med et vovet højresving kørte indenom en helle, med det resultat at to mænd i store overfrakker måtte stoppe deres gang for at undgå sammenstød med den frække cyklist. Hun mærkede tydeligt alle kurverne i sit biorytmediagram peeke, og hendes blod nærmest boblede af glæde, da hun igen foretog et hastigt overraskelsesangreb indenom en helle, der endnu engang fik adskillige fodgængere til at stoppe forbavsede op. Da hun hastigt passerede Gasværksvej, vandrede hendes tanker tilbage til de skønne timer, hun tidligere på dagen havde tilbragt sammen med kæresten, og alene ved tankens kraft gennemrystedes hendes krop af en frydefuld gysen.
"Flyttekassen Aps.", stod der med store blå typer på siden af vogntoget, der langsomt og majestætisk svingede til højre, og med små typer nedenunder stod "Et transportfirma på farten". Manden, der sad bag rattet i den store Scania forvogn, var med sine 130 kg. som skabt til stillestående arbejde, og han havde da også de seneste 18 år været lastbilchauffør. Hans opmærksomhed var lige for øjeblikket optaget af at se efter, om politiet skulle have opsat fartfælder på hans vej, men da det ikke lod til at være tilfældet, rettede han igen opmærksomheden mod den kønne pige, der i en faretruende hastighed kørte slalom et stykke foran ham. Hvert lille vindstød fik pigens korte kjole til at krybe længere op omkring hendes velformede brune lår, og den erfarne chauffør slugte glubskt hvert eneste glimt.
Så for den, nu var rekordniveauet vist ved at være nået, tænkte Laura glad, og da hendes pulsur viste 180, lod hun den store flyttevogn passere for at tage sig en "slapper". Lidt længere nede, i det store kryds ved Frederiksberg Allé, mens sveden løb ned af hendes nakkehår, holdt hun stille og pustede ud for et kort øjeblik, inden lyset skiftede, og hun igen satte i gang.
Den tunge chauffør kiggede sig erfarent i sidespejlet, og foretog endnu en højredrejning, da han svingede ud af Frederiksberg Allé i retning mod Alhambravej, der var hans endelige destination. Der lød en underlig lyd, og som i en drøm hørte han nogen råbe, men hans tanker var optaget af arbejdsdagens snarlige afslutning, og lettere irriteret over ikke at have den kønne pige foran sig fortsatte han målbevidst ud af den brede Allé.
Tilfældige ord: fartfælde, sydøstenvind, overraskelsesangreb, rekordniveau, transportfirma

Skriv kommentar

Besvarelsen En god dag at dø er publiceret 20/09-2011 13:41 af Lars Dorf Lundeman (looboo) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 20/09-2011 13:41
Besvarelsen er på 403 ord og lix-tallet er 53.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Puha, dejlig små væmmelige historie (lige i min stil).

Mit eneste, absolut eneste men, er din overskrift - kunne have været så fedt at man ikke vidste ved første linje at pigen døde, men istedet blev mere overrasket...

/Astrid :)
8 år siden
8 år siden
#2 Tina Christensen (Merridith)
Jeg kan godt li' at du ikke direkte skriver; "hun blev kørt ned". Man ved der er noget truende undervejs så snart man har læst titlen, men du beholder en let hverdagsaktie stemning der gør at det grusomme der sker til sidst bliver underspillet og det fungere virkelig godt.

Jeg tror du ville kunne stramme op på dine sætninger ved at slette nogle fyldord, og måske overveje at ændre et komma eller to til punktum. Eks:

...men hans tanker var optaget af arbejdsdagens snarlige afslutning, og lettere irriteret over ikke at have den kønne pige foran sig fortsatte han målbevidst ud af den brede Allé.

Forslag:
...men hans tanker var optaget af arbejdsdagens snarlige afslutning. Irriteret over ikke at have den kønne pige foran sig fortsatte han ud af den brede Allé.

Interessant at dine hovedpersoner er hinandens modsætninger på flere punkter. Det er med til at lave nogen kontraster.
8 år siden
8 år siden
#3 Sophie S. Lampert (Vicky)
Hej looboo

Jeg kan godt lide din historie her. Jeg synes du er god til at få billeder frem på nethinden.

Du må gerne sætte nogle flere punktummer for lette læsningen. Ellers vandrer blikket tilbage til begyndelsen af sætningen, for at se hvad den egentlig begyndte med. Og det er synd, for du fortæller rigtig godt.

Nu er det et meget kort stykke at fortælle en historie på. Og du skifter sådan et synsvinkel far afsnit til afsnit. Det er måske lidt rigeligt - men på den anden side set kan man godt følge med.

Skrive kan du i hvert fald. :-)

Vicky
8 år siden
8 år siden
#4 Pia Hansen
Ganske fin historie, med uhygge under linjerne.
Studsede over titlen, der jo også er titel på en film, som jeg synes er fantastisk god - men titlen passer da også til denne historie.
Tænker lidt at den kunne filmes og bruges som indslag i diverse kampagner for at undgå de blinde vinkler - og hugger derfor en enkelt stjerne, så der er fire igen ;-)

vh. Pia H
8 år siden
8 år siden
#5 Firkantetrektangel
Det lyder jo næsten som Stephen King!
8 år siden
8 år siden
#6 Lars Dorf Lundeman (looboo)
#Firkantetrektangel: Og det er ikke så godt eller :-)
8 år siden
8 år siden
#7 Zebraffe
Hold da helt op for en elegant slutning!

For øvrigt har du lige bevist at lixtal er noget vrøvl. Det har åbenbart undgået Fyldepennens opmærksomhed, at ingen egentlig har brugt det til noget i 10 år. Du "scorer" 53 på en velskrevet, flydende og letlæst tekst uden de store falbelader.

Zebraffe
8 år siden
8 år siden
#8 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Tusinde tak fordi i har været forbi, og har ulejliget jer med at kommentere min historie.
Det er først fornylig jeg er begyndt at "skrive", og man har brug for skulderklap ind imellem :-)
For jer der har kommenteret tidligere skal i lige vide, at jeg har kunnet anvende jeres kommentarer til lidt skriveri andetsteds.

Zebraffe: Havde ikke lige tænkt over det med lixtallet - 53, jøsses da....det er dog en del :-)
8 år siden
4 år siden
#9 Marianne Maria Marie Toft
Intenst - og superspændende fortælling.
Har egentlig ikke rigtig nogen kritik; måske ville jeg have skrevet "FLYTTEKASSEN APS" med kapital/store bogstaver, når du efterfølgende fortæller, at de er skrevet sådan på vognen - men det er måske en smags sag.
4 år siden
4 år siden
#10 Marianne Maria Marie Toft
Jo egentlig; jeg ville nok også have skrevet '*En god dag at dø på", "En god dag at dø" lyder en kende uafsluttet i mine ører
4 år siden