Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Ilden blussede hurtigt op og i løbet af få øjeblikke stod hele taget i flammer. Indefra maste ilden med tiltagende styrke mod ruderne, der efter en lang kamp, endelig måtte give efter for presset, splintre i tusind stykker og lade flammerne kaste sig med eksploderende styrke ud i friheden.

Jeg betragtede iscenesættelsen og rusen i min krop voksede i takt med at flammernes tiltagende styrke. Jeg så brandbilen der ankom, brandslangen der blev rullet ud og det helt koordinerede arbejde der foregik. Der var en bemærkelsesværdig kontrast mellem det hektiske scenarie der udspillede sig få meter fra mig ("Førstesalen skal evakueres omgående, hold 1 træng ind") og den overdøvende ro der herskede i mig.

Tusmørket faldt på, brandmændende løb frem og tilbage, vandet blev tændt og startede kampen mod flammerne. Nogle af brandmændende bad et lille publikum, der havde samlet sig, om at trække tilbage. Der blev råbt fra den ene ende til den anden. Jeg mærkede varmen der sved og trykkede mod mit ansigt, og gødede lykkerusen i min krop.

Brandmændende kom løbende ud fra bygningen, bærende på store bylter, der hurtigt blev lagt ind i nyligt ankomne tjenestevogne og med stor ståhej kørt væk i rivende fart.

Jeg kiggede ned, det overskydende vand havde samlet sig i en lille mudderpøl foran mig. Som en lille dreng plaskede jeg med den ene fod, så det sprøjtede op på siderne af min støvle. Jeg vendte igen opmærksomheden mod ilden, varmen...og længtes tilbage til den, da jeg kort tid efter erfarede, at den ikke længere var.

Et svedent skelet var tilbage, med små tapre flammer, der stod tilbage som overlevende indbyggere i en krigsramt, udslettet landsbyby, der måtte erfare, at de absolut intet havde tilbage at leve for. Jeg vendte mig om, og forlod stille stedet, uden at én eneste person havde bemærket min tilstedeværelse.
Tilfældige ord: brandslange, mudderpøl, iscenesætter, evakuering, tjenestevogn

Skriv kommentar

Besvarelsen Brændende kærlighed er publiceret 05/10-2011 14:02 af Kijlu89 under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 05/10-2011 14:02
Besvarelsen er på 305 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Rigtig godt skrevet.
Ikke et eneste af de 5 ord du skulle bruge, var kunstigt anvendt, og historien var både flydende og egentlig "læseværdig".
12 år siden