Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Elefanthue. Tjek. Læderhandsker. Tjek. Sort Scott-jakke. Tjek. Perfekt.
Nu stod jeg ved indgangen til Gellerupparken. Ghettoen over alle ghettoer. Jeg kiggede ned på mine sorte militærstøvler. De var lige blevet pudset, inden jeg gik i kamp, men nu var glansen allerede spoleret af den brune farve fra betonuniversets mudderpøle.

Regnen gjorde ulden i elefanthuen ubehagelig og mit ansigtssved blandede sig med regnen. Lugten blev skarp og mindede om våd hund. En dyb indånding. Et klap på min hofte for at sikre, at min gun stadig sad i hylsteret. Så løb. Hurtigt. Hurtigere. Jeg spænede forbi legepladsen, hvor en lille dreng havde søgt ly i træhytten. Forbi gyngerne. I skillelinjen mellem asfalt og bygning kunne jeg se flere skikkelser, der stod og røg. Mine mål. De stod tæt sammen, snakkede, grinede. Hyggede sig. Jeg kastede mig frem, henover en busk, lavede et rullefald og krøb sammen bag et lille stakit. Jeg kunne høre dem snakke.

Hurtigt overraskelsesangreb så evakuering. Hurtigt ind og så ud. Efter alle militære forskrifter. Jeg tog min gun frem, afsikrede den og trak vejret dybt ned i lungerne. Så holdt jeg vejret og talte til fem. 1. 2. 3. 4. 5.

Jeg sprang frem, pløkkede med det samme den ene fyr, der stod med en smøg i munden. Da hans jakke forvandlede sig til en rød plamage kiggede han først vantro på mig, og så på jakken. Jeg fortsatte skydningen, fik ram på de to der stod inde under halvtaget. Et skud i hovedet på den ene, og i ryggen på den anden. Den røde farve splattede ud over betonsøjlerne. Jeg var en maskine, kunne ikke stoppes. Den sidste ramte jeg to gange i brystet. Jeg afsluttede min aktion med et rullefald, rejste mig op og tog min elefanthue af.

"For helvede Muhammed, det er altså nyt rekordniveau i dumhed", sagde Ahmed, der stod med en rød plamage på sin nye jakke. De andre tre kiggede først på hinanden og derefter på mig.
"Fang ham", råbte Ali. "Så skal vi give ham samme omgang" De andre grinede og satte i løb efter mig. Jeg smed mig bare på jorden, min mission var udført.
Tilfældige ord: overraskelsesangreb, mudderpøl, rekordniveau, ghetto, evakuering

Skriv kommentar

Besvarelsen En mission er publiceret 28/11-2011 09:14 af Hvalrossen under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 3 - 25/01-2015 13:29
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Sophie Vogel (musvitten)
Spændende fortælling, hvor spændingen bliver opbygget og med en overraskende slutning.
Jeg sidder med et lille smil efter at have læst den.
( du mangler lige et e, ved mine sorte millitærstøvler. )

Kh. Lotte
8 år siden
8 år siden
#2 Rene Kier (kier)
Virkelig velskrevet, Der er smurt et godt stykke med action her.

Gættede måske lidt hvad den handlede om, men det gjorde den faktisk ikke míndre sjov.

Og imponerende at du inden for så begrænset plads kan skabe plads til både Hp og de fire under halvtaget - jeg kunne tydeligt se dem! (Måske er det også lidt arketyper)

keep on....

R. Kier
8 år siden
8 år siden
#3 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Skøn historie med overraskelse til slut.
Man tror virkelig at der skal gang i en led "massshooting" i starten, men det munder heldigvis ud i sjov og ballade. Historien glider i et fint flow og skaber underholdning undervejs.

En enkelt ting irriterede mig: Jeg bryder mig ikke om fraser som "betonuniversets mudderpøle".

Men jeg var virkelig underholdt af den korte historie.........
8 år siden