Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Brevet lå stadig uåbnet i hendes jakkelomme. Hun kunne se det var fra det filmselskab hun havde søgt en rolle hos. Derfor ture hun ikke åbne det. Tænk hvis det var et afslag på hendes ansøgning, eller et forslag om at holde sig helt ude af filmbranchen, eller... Tag dig nu sammen Inge, tænkte hun strengt og tog brevet op af lommen, for at studere det nærmere. Hun satte kurs mod banegården, mens tvang sig selv til at åbne brevet. Hun fik konvolutten åbnet og papiret inden i ud i lyset så hun kunne læse det. Der stod:

Kære frøken Inge Lilje Hansen

Vi kan med glæde meddele dem at de kan medvirke i 'Endestationen' i rollen som den unge frøken Kamilla Tvede.
Vi har taget vores valg er på baggrund af den triste nyhed om Lilian Mortens død. Hun slugte ved uheld et plastikstykke der kvalte hende. Så kom deres belejlige ansøgning om en rolle og vi tænkte at de skulle have en chance. Hun var ellers lige blevet tilbudt rolle da hun døde.
Hvis tilbuddet har nogen interesse bedes de møde på mandag klokken 07.00 på den angivende adresse. Jeg Håber vi ses.

Venlig Hilsen
August Møller

Hun stirrede på brevet et øjeblik, så gav hun et jublehyl fra sig og hoppede rundt i en cirkel. I det samme rullede toget ind på perronen. Hun løb over til toget og tog trinene i to hurtige hop. Fandt et sted at sidde, mens toget satte i gang igen.

Tre kvarter senere stod hun af, løb hen til sin cykel og racede hjemad. Der hjemme lavede hun aftensmad, samtidig med hun fandt ud af, hvor hun skulle møde op på mandag. Tænk at hendes største drøm måske blev virkelighed om to dage! Pludselig syntes Inge at tiden gik alt for langsom. Endelig blev det mandag klokken 07.00. Hun stod på adressen et helt kvarter før for en sikkerheds skyld.

Præcis på klokkeslaget stod en mand og ventede. "Er De frøken Inge Lilje Hasen?" Spurgte han. Hun nikkede lettet over at hun befandt sig det rette sted og tid. "Så vil jeg bede Dem følge med indenfor." Sagde manden, og lavede en fejende gestus mod flise stien, der førte op til husets hoveddør.
Tilfældige ord: endestation, filmselskab, plastikstykke

Skriv kommentar

Besvarelsen En rolle i Endestationen er publiceret 12/07-2012 14:15 af Ina Duelund Andersen (Tiger-ina) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 12/07-2012 14:15
Besvarelsen er på 374 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Gitte Horwath (G.Horwath)
Sjov lille historie som er yderst velskrevet. Flot flettet sammen.
Den enes død, er den andens brød...
Dejligt med en tekst uden stavefejl.
11 år siden
11 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Tiger, det klarede du jo flot at få alle ordene med, den kunne ellers være svær det med plasticstykket, men så klarede du den jo lige ved forklaringen på, hvorfor den oprindelige skuespiller meldte forfald. Det var godt klaret. Den lille enkle episode er godt fortalt, kun lige et par småfejl, det kunne være en god indledning til en længere historie. VH Mons
11 år siden
11 år siden
#3 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Tak Mons1957 og G. Horwath
Det er godt med lidt ros. Det varmer og giver lyst til a skrive noget mere:-D
11 år siden