Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Det var tidligt om morgenen. Mens jeg fik tøj på, lyttede jeg til fuglene og den dæmpede lyd af samtale nede i stuen. Jeg fjernede det og skyndte mig nedenunder. En dampende varm havregrød stod og ventede på mig på bordet. Grøden smagte som den plagede, men det skulle den jo også gerne, så jeg skyndte mig at få den ned. Mine forældre rystede blot blidt på hovedet og lod mig så spise færdig og løbe og til stalden, hvor jeg sadlede vores frieser op og satte galopperende kursen mod landsby, Isyntit, cirka tre kilometer mod syd.

Da jeg nåede frem fornemmede jeg, at der var et eller andet der trykkede beboerne. Naturligvis satte jeg mig for at finde ud af hvad det var. Midt på hovedgaden holdt en fint udsmykket karet med kronprinsen liggende på trinbrættene. Ingen havde endnu vist interesse, så jeg skyndet mig der hen. Men hvor jeg dog ønsker nu, at jeg ikke havde. For jeg kunne kun konstaterer at han var død. I det samme kom endnu en karet kørende, og vagterne fra den, sprang af og løb hen til mig. De løftede mig ubarmhjertigt op og tvang mine arme om på ryggen, med et smertefuldt vrid. Det svimelede lidt for mig, da en vagt begyndte at ud spørge mig om mordet på kronprinsen. Jeg kunne selvfølgelig ikke svare på nogle af spørgsmålene, for jeg havde ikke engang været tilstede, da han død. Utilfreds med mig fik vagten, den ene af dem der holdt mig til at vride mine arme lidt mere, men jeg nægtede fortsat at til stå for jeg havde ikke gjord noget. Om vagterne ville tro på det var deres sag, men jeg ville ikke tilstå noget jeg ikke engang havde set ske.

Efter fem timer med at vride arme og fingre lagde de mig i lænker og tog mig og friesren med sig, da de igen satte kurs mod hovedstaden og konge slottet. Turen blev lang og ubehagelig. Vognen jeg blev transporteret i bumlede usædvanlige meget, og når jeg ikke var i den blev jeg udspurgt under tortur om mordet på prinsen. Da slottet var nået, blev intet bedre. I den måned jeg blev holdt som fange, var det eneste jeg fik vand, brød og blåmærker. Doms dagen kom, og da ingen anden var blevet udspurgt, blev jeg dømt til halshugning ugen efter. Indtil jeg skulle dø, blev jeg sat i gabestok på et tov i udkanten af byen, for alle gabestokkene på vej der til var optaget. Det var min chance, og vagternes fejl.

Da jeg var sikker på at vagterne var væk. Trak jeg mine hænder ud af holderne og fik fat i en jernstang, som jeg brugte til at løsne gabestokken nok til, at mit hoved blev frit. Så greb jeg tøjlerne på den nærmeste hest, og red af sted. Stoppede kun kort på bakketoppen, mens jeg tænkte tilbage. Før jeg nu vender hesten og rider videre, vil vidne at intet vil blive som det var.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et skæbnesvangert 'naturligvis' er publiceret 11/07-2012 18:12 af Ina Duelund Andersen (Tiger-ina) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 11/07-2012 18:12
Besvarelsen er på 498 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Tiger-ina, meget dramatisk hændelse du beskriver her, og ja, det er jo godt nok et "point of no return," hvor jeg'et nu er anklaget for at have dræbt kronprinsen og nu skal ydmyges i gabestokken, men så lykkes det alligevel med en flugt. Du skal nok læse noget korrektur, men ok, den er så velskrevet alligevel. VH Mons
8 år siden
8 år siden
#2 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Tak Mons! Jeg ved godt det med korrektur.
8 år siden
8 år siden
#3 Amandusen
hejsa!

Det var en fin lille historie :D ja, der er nogle stavefejl, og det kan nogle gange forvirre, fx "grøden smagte som den plagede" plagede= en plage, den plagede mand, Egyptens syv plager :D Plejede er det ord du burde have brugt :D Du skal øve dig lidt på stavningen, og ALTID læs din historie igennem inden du ligger den ud :D

Lige hurtigt: hvad er det dog for en rytter der sætter sin hest i galop uden at varme den op først?! det gør ikke nogen stor forskel, men når der sidder en rytter og læser sådan noget bliver man lidt tvær :( BUT its no big deal :D

og så lige, hvordan fik HP hænderne ud af gabestokken? O.o og hvor kom det jernstang fra? :)
Det er en fin lille historie, dog med et par få fejl :P

-Amanda
8 år siden
8 år siden
#4 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Hej Amanda

Tak for rettelserne de kan altid bruges.
Jeg er ikke rytter så det er for mig, lidt lige gyldigt. Du ville måske lige varme hesten op, før du flygter over hals og hoved?

Hvad angår gabestokken, så var hullerne til hænderne beregnet til mænd, hvilket vil sig at de var for store til HPs hænder. Så han kunne næsten bare tage dem ud. Og jernstangen lå tilfældigvis og heldigvis for HP inden for rækkevidde.

Og til ros vil jeg sige: Mange tak!

Vh Ina
8 år siden
8 år siden
#5 Amandusen
det med hesten var ment i starten :D HP sadlede frieseren op og galopperede mod landsbyen :D
8 år siden
8 år siden
#6 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
I så fald fordi han var i godt humør :-D
8 år siden
8 år siden
#7 linehjorth
Meget fin historie! Men jeg undrer mig lidt over, hvad titlen har med historien at gøre? :-)
8 år siden
8 år siden
#8 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Hej linehjorth
Det 'Naturligvis' jeg mener er det der står lige efter at Jegpersonen er kommet, for uden det ville der ikke rigtigt være nogen historie.
men jeg kan godt forstå hvad du mener:-)
Vh Ina (tiger-ina)
8 år siden
6 år siden
#9 Lillye Zada
cool historie, men kan du forklare titlen? :P
6 år siden