Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Endelig går døren op og jeg træder ind i elevatoren. I det døren er ved at gå i, bliver en hånd rakt frem, og døren går op igen. Ind træder en høj og meget smuk mand. Han har kort mørkt hår og blå øjne. Jeg føler mig som en dværg, for ham må mindst være 193 ca. høj og jeg er kun 171 ca. høj. Da han træder ind, hilser han høflig på mig., Men genert, som jeg er, kan jeg ikke få et ord over mine læber, så jeg nøjes med, at sende ham et lille nik med mit hoved. De fire etager op, synes jeg tager en evighed, i den stilhed der følger, efter hans hilsen. Så endelig går døren op og vi træder begge ud af elevatoren.

Vi går mod samme dør. "Skal De her ind Fr.?" Jeg nikker, for jeg kan stadig ikke sige noget. Han åbner døren og holder den for mig.

Jeg træder genert ind i en gang. Jeg går frem, og betragter skiltene på de forskellige døre. Der er et wc og bad, et køkken og fire andre værelser. Jeg ser mig omkring, og opdager, at manden fra elevatoren er væk. Jeg ser nærmere på en hvid dør. Der står venteværelse på et skilt, jeg træder ind.

Derinde sidder en ung mand bag et skrivebord. Han smiler i mødekommende til mig, og jeg sender ham et forsigtig lille smil. "Har De en tid Fr.?" Jeg får fremstammet et svagt ja, nikker også forsigtigt med mit hoved. Jeg rækker ham, det medbragte kort og brevet. Han tager imod det og nikker. "Det i orden Fr. Buch," siger han. "Tag venligst plads, så er Dr. Jorde klar lige om lidt." Han peger på et stol, ved siden af en anden dør, end den jeg kom ind af. Jeg gør som han siger. Få sekunder efter går døren op, og ud af den kom manden fra elevatoren. Jeg ser den anden vej, og lader som ingenting. Manden bag bordet siger: "Så er Dr. Jorde klar." Jeg ser over på ham, med rynket pande. "Er der noget i vejen Fr. Buch?" spørger han. Jeg ryster på hovedet og rejser mig op. "Hvor skal jeg gå hen?" spørger jeg med hæs stemme. "Denne vej," sagde den mørkhårede mand fra elevatoren. "Jeg er Dr. Jorde."

Skriv kommentar

Besvarelsen Mødet er publiceret 10/01-2013 16:42 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 4 - 17/01-2013 15:24
Besvarelsen er på 388 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Miss Leth
Det er et rigtigt fint stemningsbillede du har skrevet, og tihi Fr. Buch slipper ikke for at forholde sig til sin fascination af manden hun møder i elevatoren, det er en dejlig og også morsom slutning..Jeg kan rigtig godt lide din tekst.For forståelsens skyld skal du lige tænke over om du vil skrive i nutid eller datid, da du blander lidt rundt i det. Jeg kan sagtens læse din tekst, men stavefejlene driller lidt, så jeg sender også rettelser med. Det ser voldsomt ud, men det er bare smårettelser.
Åbnede døren og holdte den/ her skal stå holdt den - rynkede pande/ her skal stå rynket pande - jeg rystede på hoved og rejste sig op/ her skal stå jeg rystede på hovedet og rejste mig op - sagde mørkhåret mand/ her skal stå sagde den mørkhårede mand, tak for ordene fra Ulla.
7 år siden