Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Klokken var ved at nærme sig den 24. time en torsdag aften. Den gamle soldat havde igen problemer med at sove, ikke fordi han ikke var træt, for det var han. Det var nok mere fordi han igen lå og brugte alt sin tid på at tænke tilbage til hans unge år i krigen. Det var mærkeligt for den gamle soldat led af hukommelsestab, men der var noget som han altid kunne huske helt klart. Krigen. Alt kunne han huske fra den. Han huskede hvordan rationeringskort var noget af det vigtigste man ejede og hvordan folk gjorde alt for at få lidt mere med hjem til aftensmaden. Han huskede skudepisoderne. De var voldsomme og ofte gav de den gamle soldat mareridt, det var altid det samme og det skræmte den gamle soldat. Der var dog noget anderledes ved mareridtet. Det var mere moderne, men det var stadig den gamle soldat der stod og skød. Han havde en automatpistol og det var kun ham der stod og skød. Ingen skød mod ham. Han følte han ejede verden, men det var forfærdeligt for den gamle soldat at blive mindet om det hver eneste nat. Noget inde i ham havde dårlig samvittighed. Han vidste at, uanset hvad han gjorde fremover ville han altid have været en del af en krig. Han ville altid være en der har slået en anden ihjel. I hans lange liv havde han været igennem så mange ting, men krigen var det værste. Langsomt, næsten uden at den gamle soldat lagde mærke til det, faldt en tåre ned af hans kind. Det var der han besluttede at der skulle ske et vendepunkt i hans liv. Han rejste sig op og gik hen og tog billedet af den store svømmende blæksprutte ned og vendte det med ryggen ud mod rummet. Han havde altid syntes at der var noget ubehageligt og dystert ved den blæksprutte, ligesom hans fortid havde været. Nu skulle det væk. Hans liv skulle være lyst og frit så han kunne nyde de sidste år der var tilbage uden de søvnløse nætter. Den næste dag fandt han en guldfugl, en lille nattergal af guld, stående i et butiksvindue, helt alene og sorgløs. Han følte et nært forhold til den uden egentlig at vide hvad den kunne. Han købte den og siden har den stået på hans natbord. Fra den dag af, endte hans mareridt.
Tilfældige ord: rationeringskort, automatpistol, hukommelsestab, guldfugl, blæksprutte

Skriv kommentar

Besvarelsen Den gamle soldat er publiceret 20/01-2013 19:46 af CamillaJe under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 20/01-2013 19:46
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Rasmus Jørgensen (Rasmus90)
Dejlig tekst. Lige ud ad landevejen, men dog med en hovedperson, som går gennem en udvikling. God udnyttelse af blæksprutten og den noget smukkere guldfugl. Synes du har fået meget godt ud af det, du havde at gøre med :)
11 år siden