En tur i regnskoven på en mandag

Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Sikke en dag," mumlede Hr. Larsen for sig selv og satte sig i den røde stol med hul i ryglænet. Han lænede sig forover og bladrede lidt i politirapporten, som skulle afleveres på onsdag... Eller var det torsdag? Måske først mandag? Fru Svendsen havde lige fortalt ham det! Det var da pokkers... Han rystede det ud af hovedet og skimmede ned over de sorte bogstaver, som stod ulæseligt på det hvide papir. Han blinkede et par gange og fik de oprørske bogstaver til at makke ret.
Han tog koppen op til munden, hvorefter han lod den varme kaffe trille ned i halsen og videre ned i mavesækken, hvor den udløste en form for ro. Han sad stille et øjeblik med koppen under næsen. Han indåndede den sorte duft og faldt lidt hen. Kaffen duggede Hr. Larsens metalbriller, som hang tungt på hans runde næse. "En stumpnæse," havde hans mor kaldt den med en stemme så klar, så rar, så blid, så elskværdig. "De andre er bare misundelige på en næse så prægtig, så mægtig," efterfulgt af en forklaring, om hvordan en mands næse i gamle dage var tegn på hans storhed. Det havde altid trøstet ham efter en hård dag i skolen med drillerier og skub. Selvom han bøvlede med hukommelsestab, var hun som plantet i hans tanker. Han forestillede sig tit, hvordan hun levede videre i et træ så højt, at hvis det strakte sine blade op mod himlen, ville det kunne ae solen og alligevel være uden for strålingsrisiko. Hun havde så tit fortalt, om regnskoven inden han skulle sove. Hun fortalte om den fugtige luft mod hendes hud, de uendelige farverige blomster, de pjuskede aber, som svingede sig i lianerne, den søde duft af mango og skyhøje træer, der drak te med skyerne. De søde små jaguarkillinger som legede fangeleg i det grønne landskab, mens moderen vagtsomt så til på sidelinjen. Over dem dansede to grønne kolibrier i luften, mens et tretåetdovendyr så til på bagerste række.
Han samlede sig selv op fra skrivebordet og lod blikket vandre ud af vinduet, ud i det kulsorte mørke, der blot ventede på ham. Han satte frimærket på brevet, der gemte sig under politirapporten, tog det under armen og begav sig ud i natten.
Tilfældige ord: frimærke, politirapport, hukommelsestab, stumpnæse, strålingsrisiko

Skriv kommentar

Besvarelsen En tur i regnskoven på en mandag er publiceret 09/03-2013 11:22 af StrongWords under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 09/03-2013 11:22
Besvarelsen er på 374 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Mia Groot
Fed, fed, fed lille historie... Jeg har ingen kritik, desværre - so sorry - det er bare godt. Ved godt at det sikkert er for meget, men jeg er simpelthen nødt til at spørge dig: er du kun 16 år? For damm du skriver godt! Har selv en datter på 15, og hun er super skøn - men i forhold til at skrive, så kan du bare noget - også når man tænker på din alder. Og det er ment overordentligt positivt.

/Mia
7 år siden
7 år siden
#2 StrongWords
Ja, Mia, jeg blev seksten her i januar. :-)
Ihh, blev helt glad, da du skrev denne skønne kommentar! Tusind tak :-D
7 år siden
6 år siden
#3 Katrine Sørensen (K. Bergmann)
Så ekstremt godt skrevet! Du formår virkelig at flette ordene ind i din tekst uden det bliver forhastet og kludret.
Dine måde at beskrive tingene på er så billedrigt - at jeg føler at jeg er der selv. Du drager mig med ind i din tekst, og skaber et "univers" på meget kort tid.
Kan ikke umiddelbart finde nogle former for konstruktiv kritik - det er bare flot skrevet. :)

Mvh. Katrine
6 år siden