Drabble-action

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv actionpræget tekst på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Skrigene skærer sig gennem husets vægge og flår mig ud af nattesøvnen, som et bankende hjerte der rives ud af den stadig varme krop. Jeg ligger som stivnet, med koldsved og dirrende lemmer. Der er stille nu. Tøvende sætter jeg mig op, jeg afventer nervøst, var det en drøm, eller vækkede virkeligheden mig? Som lyn fra en klar himmel jager skriget endnu en gang gennem marv og ben - Børneværelset! Jeg springer febrilsk op, farer gennem stuen, flår døren op og finder min søn grådkvalt, hans ben ligger akavet henover tremmesengens kant. Han hulker svagt - "Mor! Sokken, den falder af igen..."

Skriv kommentar

Besvarelsen Sokken bliver min død er publiceret 23/04-2013 21:48 af Mianna Hansen (Mianna) under skriveøvelsen Drabble-action.
Version 1 - 23/04-2013 21:48
Besvarelsen er på 102 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Gitte Horwath (G.Horwath)
Sidder og griner over din tekst. Som mor har man prøvet det du beskriver. Hvadenten det er en sok, en sut, en nusseklud eller en bamse. En mors sanser er tændt 24 timer i døgnet. Selv i dyb søvn, kan man fornemme hvis noget ikke stemmer i børneværelset.
Kan tydelig huske fornemmelsen, angsten og koldsveden, når et skrig, når din bevidsthed i dyb søvn.
Man ryster af skræk. Sæt nu der er sket noget frygteligt.
Det er det på sin vis også....Det er frygtelig for "lille-putten" når han/hun har tabt sin sok eller sut.
Lettet med et suk får barnet tilbage hvad det har mistet. Hjertet hamrer stadig i moders bryst. Urolig søvn resten af natten. Puha ja...Det hele kom tilbage, da jeg læste din søde tekst
7 år siden
7 år siden
#2 Mianna Hansen (Mianna)
Kære G. Horwath
Ville gerne besvare din besked direkte, men kan ikke lige se hvordan, så skriver bare her i stedet.
Er glad for at mine ord vækker minder, af den slags der giver et smil på læben, og at du så rigtigt genkender hvordan nogen form for action er fuldstændig bestemt af øjnene der ser, og hvor meget de ser. ;-)
Tak for din kommentar!
7 år siden
7 år siden
#3 Theresa Hjerrild (Theresa)
Ih, jeg elsker sådanne tekster, hvor man bliver helt overrasket til sidst! Hvor er den hyggelig. Og man bliver fanget lige med det samme.
Den giver en masse klare billeder i hovedet, og jeg kan tydeligt se hændelsen for mig. Godt skrevet. :)
7 år siden
7 år siden
#4 Mianna Hansen (Mianna)
1000 tak Theresa.
Det varmer altid med søde ord! :) Er glad for at du fandt slutningen overraskende! Nyder også selv det lille ekstra "twist" man kan give en historie, så noget ventet bliver til noget uventet! :)
7 år siden