Drabble-action

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv actionpræget tekst på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Mine fødder er fast placeret. Jeg vipper lidt frem og tilbage, som for rigtigt at føle jorden. Puha. Det er nu. Det rammer mig pludseligt. Hårdt. Og brutalt. Min krop reagerer øjeblikkeligt! Umærkeligt knyttes mine hænder. Jeg forsøger at fokuserer på åndedrættet. Ind, ud, ind, ud. Men det bliver bare til en gispen. Kan mærke alle mine porer åbne sig. Har fornemmelse af, at kunne mærke alle sveddråber, der forlader min krop. Huuuuh. Lang udånding. Det er nu det sker. Fødderne borer sig ned i jorden, som har de deres egen vilje - min er stærkest!

Lukkede eller åbne øjne? Åbne!

Skriv kommentar

Besvarelsen Spring! er publiceret 09/05-2013 23:55 af Astrid Harboe (bette o) under skriveøvelsen Drabble-action.
Version 1 - 09/05-2013 23:55
Besvarelsen er på 101 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Duna
Hej bette o
Jeg kender ikke nok til Drabble til at kunne vurdere din tekst ud fra det.
Men ét ved jeg, og det er at du helt sikkert fik skabt en tydelig stemning i mig. En forpustet og svedende stemning af øjeblikket lige før ...

Jeg kan især godt lide disse sætninger:
"Jeg vipper lidt frem og tilbage, som for rigtigt at føle jorden"
"Fødderne borer sig ned i jorden, som har de deres egen vilje"

fordi de skaber tydelige og mærkbare billeder på nethinden. Det fungerer også godt med de mange variationer i sætningslængde og mange helt korte sætninger efter hindanden i anden linje, mere almindelig sætningslængde og så lige et par korte igen, hvor vi virkelig mærker suset i kroppen.

Eneste ændring, jeg vil foreslå er at droppe udråbstegnet i tredje linje. Synes at spændingen og energien kommer fint frem uden dette tegn.

Venlig hilsen
Duna
7 år siden