Drabble-action

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv actionpræget tekst på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Såret som et dyr. Jeg fjerner mig fra slagmarken og slikker mine sår. Venter på at de skal hele over tid. En erfaring rigere. Fjenden er ligesom mig, et menneske, med følelser og smerte. Glæde og latter. Alligevel slog det fra sig og ramte plet. Jeg blev overrasket og chokeret. Nu ved jeg ikke om slaget er tabt og om jeg tør vende retur og tage kampen op igen. Gør jeg ikke, er det for altid tabt. Skal jeg slå igen eller tænke taktisk. Vil jeg tilbage eller skal jeg lade det ligge og glemme. Kan jeg leve med det?

Skriv kommentar

Besvarelsen Konfrontation er publiceret 21/05-2013 01:25 af Poul Brasch (Blækhuset) under skriveøvelsen Drabble-action.
Version 2 - 22/05-2013 00:11
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Yvonne Skyttegaard Hansen (anoa)
Hej Poul
Et flot drabble-drama, på 100 ord. Godt leveret, ingen slinger her. Du får beskrevet udfaldet af en kamp, på viljer. Et menneske bag hver side. De spørgsmål man stiller sig bag efter. Hvad nu?
Stærk sidste sætning, der sætter hele teksten i perspektiv. Super gået. Tak for læsningen, løsningen må hver især finde inde i en selv. Den der føles rigtig.
Kærligst Yvonne
7 år siden
7 år siden
#2 Reuben Ebbets (Rebbets)
Spændende drabble. Virker næsten sci-fi agtigt. Du har egentlig taget fat i øjeblikket efter noget actionfyldt, men man fornemmer den stadige adrenalinrus. Den strategiske tankeproces virker troværdig. Korte sætninger og et væld af ubesvarede spørgsmål øger intensiteten. Meget velskrevet. Ville dog nok have skrevet "Jeg fjerner mig" i stedet for omvendt ordstilling i anden sætning, men det er vel en smagssag.
7 år siden
7 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
... evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads ...
Det krav har du opfyldt perfekt. Baseret på tanker er det også OK at dagbogsformen sniger sig ind (uden substantiver foran verber) få steder. Det er endda med til at begrunde kravet om de 100 ord, så også en slags illustration af konfrontationen. De afsluttende ?? får læseren til at tænke videre - drabblen slutter ikke med ord nr. 100.
Så perfekt ramt svar på opgaven.
Bibelot
7 år siden