Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Mit hjerte hamrer så hurtigt, at det føles som om, det er ved at hoppe ud af mit bryst. Mørket har taget mig i sit kvælende favntag, omringet mig.
I takt med at min puls stiger, bliver det sværere at trække vejret. Det er som om alt ilt langsomt bliver suget ud af kroppen på mig.
Jeg rækker armen ud efter kontakten, som gerne skulle være lige foran mig. *KLIK* - der sker ikke noget, den sorte masse forbliver omklamrende. "Det er nok bare strømmen, der er gået", hvisker jeg til mig selv. "Men der ligger en lommelygte lige inde i det andet rum"
Jeg tager en dyb indånding, og med forsigtige skridt og rystende hænder famler jeg mig hen langs væggen. Jeg hører noget pusle henne i hjørnet, og mine skridt bliver hurtigere.
Mon det er en rotte - måske en indbrudstyv? Ligesom ham i filmen.
"Tænk logisk", siger jeg til mig selv. "Hvor skulle den indbrudstyv være kommet ind henne? Døren er jo låst. Så tag dig dog sammen!"
En skygge sniger sig forbi mit ansigt, og i det samme mærker jeg et koldt åndedræt bag mig. Jeg bliver stiv som et bræt og hårene rejser sig på mine arme. Noget blødt rør ved mit ben.
Jeg prøver at skrige, men det bliver ikke til andet end et halvhjertet forsøg. Jeg føler mig magtesløs; overladt til tilfældighederne.
Mine øjne føles tunge, og jeg føler mig slap i hele kroppen - afkræftet, som om al energi er hevet ud af min krop. Jeg falder ned på knæene, og en skarp smerte skærer sig op i mit ben.
Jeg kan endnu mærke det kolde åndedræt mod min nakke, og pludselig bliver der lagt en hånd på min skulder. Mit hjerte springer et slag over. Der bliver stille, alt synes at være gået i stå. Jeg holder vejret, bange for at bryde tavsheden. Mit hjerte banker, og mit knæ nærmest skriger af smerte, men der sker ikke mere end det.
Mine lunger kan ikke længere holde til presset, og jeg lader stille luften sive ud gennem næsen. -
- Jeg tager mod til mig og vender hovedet.

Det bliver mørkt, mørkere end nogensinde før...

Skriv kommentar

Besvarelsen Frygten er publiceret 26/05-2013 20:19 af Katrine Sørensen (K. Bergmann) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 26/05-2013 20:19
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Astrid Sørensen (Maoraw)
Fed, fed slutning! Dejlig dyster.
Du bruger fysiologisk følelses-beskrivelser rigtig godt i din tekst, og man kan mærke og relatere til hovedpersonens frygt! Super fedt, især fedt at hovedpersonen ved hjælp af logik prøver at få frygten til at aftage, men hårene der rejser sig på personens arme alligevel afslører at det ikke virker efter hensigten. :)
7 år siden
7 år siden
#2 Britta Midtgaard (nim)
Jeg kommer til at tænke på en gang jeg sad og så en uhyggelig film, klokken var mange og egentlig var jeg på vej i seng, men for at få en rolig nat, valgte jeg at få slutningen med og en mulig forklaring, i modsat fald ville jeg have oplevet den skræk og rædsel, som du så godt beskriver i din tekst.
7 år siden
7 år siden
#3 Anja Olsen (Maratris)
Lækker slutning, overvældende, overbevisende!

*Smiler og gnider armene for at få gåsehuden til at lægge sig*

Du har et tydeligt talent for det sanselige, som kommer til klart udtryk i din måde at hive læseren med ind i HP's følelser uden at indprente, hvordan denne skal føle (ingen overflødige forklaringer, tillægsord / vendinger).

Bedste hilsner med ønsket om en inspirerende uge - Maratris.
7 år siden
7 år siden
#4 Fuchsia
Super velskrevet, og meget levende tekst. Du skriver rigtig godt. Jeg blev fuldstændigt opslugt, og måtte bare finde ud af hvad det var. Det at du efterlader mig 'uvidende', har en skøn effekt, for tankerne kværner videre, og digter mulige billeder der kan forklare hvad det er, mørket rummer. Jeg bed også mærke i den med, at HP snakker med sig selv i mørket, for ligesom at få beroliget sig selv, dog uden at det har den ønskede effekt. Det giver et godt element til historien, og understreger situationen. En rigtig god læseoplevelse, som jeg takker for. Kom endelig med mere.
7 år siden
7 år siden
#5 Katrine Sørensen (K. Bergmann)
Mange tak alle sammen :)
Det varmer virkelig at høre alt sammen.
Det er første gang i lang tid, at jeg har fået afsluttet en tekst. Er virkelig glad for at at jeg har fundet fyldepennen.
7 år siden
7 år siden
#6 Lars Bjerring (bjerring)
God tekst med masser af spænding, Blev lidt forvirret over skyggen, Der er jo mørkt.

Super!
7 år siden
7 år siden
#7 Jakob Møller-Jensen (JakobMøller)
Denne tekst fik mig til at grave lidt i mig selv. Det jeg gravede frem var den paradoksale frygt for angst - at være så bange for at blive angst, at man bliver ængstelig. En situation der kan synes fjollet, men som er alt andet end fjollet for den der oplevet det. Om det er det, du ville beskrive, ved jeg ikke, men jeg ved at det var det, jeg fik frem i din tekst. Indbrudstyven er i min læsning lig med angsten, der kommer og stjæler livet, suger kræfterne ud af en og efterlader en magtesløs, udmattet og ensom.
Stærk tekst!
Mvh Jakob
7 år siden