Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

"Nej, nej, nej... Ikke nu!"
"Jamen mor, må vi ikke nok få det?",
"Jeg har sagt nej, og sådan er det"
"Okay så..."
Det er en surmulende lille dreng, som sætter morgenmadspakken tilbage på hylden samt en vrissende mor, der triller rundt med indkøbsvognen.
Det er hårdt at have tvillinger, det synes hun selv sommetider. Især de gange, hvor hun har begge børn med, når hun lige har hentet dem fra SFO'en. Så gør det ikke det hele bedre, at hun så er fraskilt, bor alene og skal forsørge børnene selv, samtidig med et job.
"Husk nu; Mælk, pålæg... rugbrød... hvor er det nu det er... her!... så var der..."
Tankerne flyver rundt i hendes hoved, og med en hverdagsstøj om ørene, synes det at være svært at holde på tankerne.
"Undskyld mig!?"
"Ja, frk.?"
"Har i mere af det grove, jeg kan ikke se mere ovre på hylden?"
"Beklager, hvis der ikke står mere, så har vi ikke mere"
"Amen... forh... Det kan da bare ikke være så svært!"
"Jeg... beklager meget... frk."
"Det går eddermame også altid galt!" Det bliver altid sagt med en mumlende stemme. Nu kommer det også kun hende selv ved, når hun mumlede på den måde.
"Mor, jeg er sulten!"
"Det er jeg også!"
"Ja... men så må i vente til vi kommer hjem"
"Jeg kan ikke gøre for, at jeres far ikke ville være sammen med mig... men heller en anden, og så bare lade mig klare indkøbene selv," fortsætter hun, så hendes stemme bliver mere og mere skrap.
"Fordælen, det er jo kun børn, de forstår jo ikke dine problemer..."

I et enkelt træk støder to vogne sammen, så de skraller og rasler næsten i hele butikken.
"Ej hvad sker der nu!?" Andet når hun simpelthen ikke at tænke, før hun lige pludselig ligger på gulvet, med en posechips i den ene hånd og så en liter mælk i skødet.
"Skete der noget?"
"Hov... en mandelig stemme" Han får hende op på benene igen.
"Hvad... øh, skal du hjem og hygge eller?" Spørger han, og peger angiveligt på chips posen i hendes hånd.
Nærmest helt væk af forelskelse, ser hun ned, og så op igen.
"Nåår den, nej det er... det er til... Nej ved du hvad, det er slet ikke til mig" Sagde hun, og gemte den bag sig.
"Det er måske til ungerne?"
"Tja, det..."
"Sikke en sød og betænksom mor du er", kærlighed i luften, ja måske. Hun får i hvert fald røde kinder, og glemmer alt om stressen.
"Altså... hvis du har lyst, kan vi da godt spise lidt chips hjemme ved mig" og i et glimt, forsvinder han bag hylden med morgenmadspakkerne...

Skriv kommentar

Besvarelsen Indkøb, okay så! er publiceret 12/02-2014 10:53 af Nicolai Nystrup-Eriksen (Nystrup1995) under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 12/02-2014 10:53
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 15.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Nicolai Nystrup-Eriksen (Nystrup1995)
Jeg beklager, men noget af det er skrevet med kursivt(På computeren), hvilket jeg selvfølgelig ikke kunne finde ud af at overfører. Men ellers burde den give meget mening ;)
6 år siden
6 år siden
#2 Nanna Andersen (N-Andersen)
Først og fremmest skal vi lige have det sure ud af vejen: Du springer lidt fra nutid til datid, hvilket jeg selv kender alt for godt, men det er bare noget, som man skal huske at kigge efter i korrekturlæsningen. Selvfølgelig er der altid en smutter i ny og næ. :)

Nu da det er overstået, vil jeg gerne give dig noget velfortjent ros. Du skriver på en måde, som skaber sjove og levende billeder i mit hoved. Specielt dér, hvor vognene støder sammen. Jeg kunne bare se det for mig! Da moren begynder at "skælde ud" på ekspedienten, kunne jeg ikke andet end tænke på min far, som har det med at gøre det samme.

Du har helt klart skrevet en situation, som mange vil kunne genkende fra deres hverdag, måske med undtagelse af det romantiske øjeblik, men det var stadig en sød måde at afslutte den på.

Der er plads til forbedring, men et jeg har læst fra dig indtil videre, ser meget fornuftigt ud, og dine tekster er underholdende, hvilket altid er et plus. :)
6 år siden
6 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Nicolai, sikke en fornemmelse af stress man får her. Det går temmelig vildt til. Du rammer replikkerne godt mellem mor og børn, jeg synes måske lige, at da han dukker op halter det lidt, jeg tror ikke en i den situation vil sige højt "en mandlig stemme," man vender sig som refleks når man registrerer en anderledes stemme. Men ok, første del rammer fint.

VH Mos
6 år siden