Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Kirkeklokkerne lød, de var hendes signal. Langsomt gik hun op ad kirkegulvet, i takt med tonerne fra kirkens orgel. Igennem brudesløret kunne hun se sin kommende mand vente på hende med et bredt smil under hans stumpnæse.
Tonerne sluttede idet hun nåede op ved siden af sin kommende mand. Hun satte sig ned og smilede til hendes svigermor, der sad på hendes side. Hendes mands mor havde insisteret på dette lige siden de startede planlægningen af brylluppet. Hendes svigermor var nemlig den eneste, udover hendes kommende mand, der kendte til hendes manglende fortid.
For fire år siden vågnede hun op i strandkanten, uden nogen anelse om hvem hun var. Hendes hænder og fødder havde været bundet sammen med et tykt reb, og hendes mund var tapet til. Hun havde lagt sådan i flere timer, inden en moden kvinde kom forbi sammen med sin lille hund. Hunden begyndte at gø ved synet af hende, og kvinden kom straks hen for at løsne rebene og fjerne tapen.
"Hallo! Kan du tale?" Spurgte kvinden desperat, mens hun fumlede mobilen.
Før hun havde nået at svare, havde kvinden fået forbindelse med alarmcentralen.
"Der ligger en kvinde på stranden...Hun er ikke i den bedste tilstand... Om hun han tale? Vent lige," kvinden lod telefonen glide ned til hagen, og så spørgende på hende. Hun svarede svagt; "Ja!"
"Hun kan tale! Vi er på..."
Kvindens stemme forsvandt, og drømmen væltede ind over hendes svækkede sind.
Hun holdte mappen i hånden. Den var fyldt med værdifulde rationeringskort, der skulle sikre hendes økonomiske fremtid. Manden der var interesseret i hendes kort, sad og ventede på hende ved baren. Han havde allerede bestilt drinks. Hun havde været lidt betænkelig ved at møde ham på en bar, men hun var så desperat efter at få solgt de kort, at hun havde accepteret stedet.
De snakkede lidt, han kom med et bud på mærkerne. Det hele virkede fint, lige indtil hun havde drukket den drink han havde bestilt til hende. Rummet begyndte at dreje, og hun så tydeligt hvordan hans smil blev bredere i takt med at rummet snurrede hurtigere rundt.
Hun vågnede op på hospitalet. En læge stod ved hendes side og kommenterede hendes tilstand til en diktafon; "Bevidstløs, med kraftig hovedlæs..." hun afbrød ham med en gurglende lyd. Lægen kiggede overrasket på hende.
"Hvem er du?" spurgte han venligt. Hun trak på hendes ømme skuldre, og lægen startede diktafonen igen; "Ved bevidsthed, ved ikke hvem hun er. Muligt hukommelsestab ..." Hun sukkede dybt, og lukkede øjnene. Bag øjenlågene så hun attentatmanden fra hendes drøm.
"Og du, Sandra Jensen. Tager du denne mand, der hos dig står, til ægte?"
Præstens spørgsmål rev hende tilbage til virkeligheden.
"Ja!"
Tilfældige ord: brudeslør, stumpnæse, hukommelsestab, rationeringskort, attentatmand

Skriv kommentar

Besvarelsen Sløret er publiceret 10/02-2014 21:27 af Kristina Schou (kmhschou89) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 10/02-2014 21:27
Besvarelsen er på 447 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Jesper Damgaard Johansen (JesperD)
Spændende minikrimi! Det er rigtig fint som du har fået koblet de 5 ord sammen i en historie der kommer langt omkring på ret kort tid. Eneste ting jeg kunne have ønsket var et ekstra linjeskift hvor der er skift: "For fire år siden...", "Hun holdt mappen i hånden..", "Hun vågnede op på hospitalet.." og "Og du, Sandra..."

Men en historie, der let kunne indeholde flere spændingsmomenter til en længere historie, eks. hvorfor har hun rationeringskort der er så værdifulde at hun bliver udsat for et attentat, og de samtidig ville kunne sikre hendes fremtid? Hvordan har hun fået dem, og hvordan dukker hendes minder op, nu hvor hun bliver gift? Vil det påvirke hendes ægteskab? Osv.

Held og lykke med det videre skriveri!
Venlig hilsen
Jesper
6 år siden
6 år siden
#2 Kristina Schou (kmhschou89)
tak for din kommentar Jesper :)
6 år siden
6 år siden
#3 Anne Lilleager (Lilleager)
Hej kmh osv.

Det er en fin tekst! Interessant med hukommelsestab. Lidt utydeligt i overgangen fra kvinden, der finder hende, og så hp's drømme. Kunne nok opdeles eller skrives lidt klarere.

Der er nogle små skønhedsfejl.
'Hun havde 'lagt' sådan i flere timer,...' Du mener nok 'ligget'. Men hvordan ved hun, hun har ligget der i flere timer, når hun har hukommelsestab?
Der er et par andre sproglige småting.

Damen, der fandt hende på stranden, ved jo også ud over svigermoren og den kommende mand, at hun eksisterer med eller uden hukommelse, og det må flere andre også gøre. Så du kunne sagtens skrive videre på historien. Der må være flere mennesker fra den fortid, hun ikke kan huske.
Men teksten er spændende og mystisk!

Hilsner fra Anne
6 år siden