Hvis man tog hensyn til hinanden

Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

- "Se Sigurd, op med dig i indkøbsvognen, så kan du holde bil-nøglen for mor imens. Anton, jeg vil gerne have du går pænt ved siden af så vi kan komme hurtig hjem og lave mad, er det forstået?"

-"Ja, mor"

- "Undskyld, må jeg komme forbi med vognen?", "Du behøver ikke lukke, jeg skal også have mælk" siger mor træt. "Sigurd, du skal holde godt fast i bilnøglerne, så de ikke falder ned hele tiden. Anton, bliv her ved vognen, du må ikke rende væk, her er mange mennesker" siger mor irriteret

-"Hold op med at skrige, Sigurd" hvæser Anton mens mor finder tomat på dåse.

- Anton? AAAAANTON! råber mor da hun er tilbage. "Sigurd, stop med det der".

Telefonen ringer i tasken. Mor roder det hele igennem før hun finder den, godt med kiks på.

- "Hej Skat, ja vi står i Netto. Nej. Har du tændt for ovnen? Jeg køber ind til lasa... nej okay, ... det skal du ikke tænke på, vi finder ud af det selv. Jeg bliver nødt til at løbe, jeg skal finde Anton. Hej"

"Mor, må jeg få den her, den har Spiderman på?" siger Anton pludselig bag mor.

- "ANTON! Hvor har du været, jeg har jo sagt du skulle blive ved vognen. Nej du må ikke få den der, lig den på plads med det samme. Kom vi skal hen til kassen".

-"Jamen mooor" begyndte Anton.

-"NEJ!" råber mor frustreret. "Sigurd her er en bolle, hold så op med at skrige" prøver mor mens hun styrer vognen med den ene hånd og holder godt fast i Antons overarm på vej over imod kassen.

Køen er lang, og efter 10 minutter med to unger på tværs åbner en kasse mere.

- "Endelig" udbryder mor. Men lykken var kortvarig. Ind sniger sig folk bagerst fra køen som hurtigt ser en mulighed for at komme foran.

- "Undskyld, vi andre har altså ventet i lang tid, jeg synes du skal gå om bagi køen, det er da mest fair" siger mor til en anden kunde iført jakkesæt og slik hår

- "Du kunne bare have været lidt hurtigere, det er jeg ligeglad med" siger han og fortsætter med at sætte sine varer op på båndet.

Alle kigger. Ingen reagerer.

"Det er da fuldstændigt absurb at jeg skal stå her med to trætte børn, også synes du at du har ret til at springe køen over bare fordi du er karl-smart " siger mor " Hvis du ikke har tid til kø, så smut i IRMA overfor og køb dine færdiglavede retter" hvæsede hun mens hun pegede på båndet.

"Mor, hvorfor er du sur?" spørger Anton mens han hiver den slidte bilka-trøje ud af proportioner.

"Det er fordi, jeg synes folk skal opføre sig ordentlig, skat, uanset om man er voksen eller barn" siger mor til Anton. Sigurd var færdig med bollen og var igen ked af det. Mor var ved at græde af udmattelse og vrede. Alle folk gloede på hende.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvis man tog hensyn til hinanden er publiceret 24/05-2014 22:57 af Homemadefascination under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 24/05-2014 22:57
Besvarelsen er på 500 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Krav til skriveøvelsen er opfyldt. En træt mor og 2 børn.
Beskrivelsen er også fin og let at omsætte til billeder. Det kniber mere med sproget og et unødvendigt skifte til datid få steder, når nu scenen er sat i nutid. Synsvinklen er primært den alvidende fortæller, vel OK, men måske var oplevelsen blevet bedre, hvis moderen var en mere central hoverperson.
Altså brug moders navn visse steder og brug show don't tell processen - f.eks "siger mor irriteret" omsat til Anna bed tænderne sammen ... eller noget endnu bedre.
Der hvor mor taler til andre ... Undskyld, må jeg komme forbi med vognen ... siger mor træt. Da det ikke er børnene hun taler til bør man nok bruge moders navn (Anna). Og bedre endnu, drop sætningen: siger mor træt, for man er jo ikke i tvivl om hvem det er. Og så kunne hun sige noget der beskrev ordet træt. Måske kunne Anton sige: "Mor er træt."
Nogle få slåfejl ... lig (læg) den på plads med det samme. ... også (og så) synes du at du har ret til ...
Personerne fremstår fint og virker levende. Så konklusion. Fokuser mere på show don,t tell. Temaet er fint nok.
10 år siden
10 år siden
#2 Anna Peters (PPPPPP)
Åh mand. Får helt ondt i maven der hvor ham der snyder foran i køen!
10 år siden
10 år siden
#3 Dorte Kure (C.D. Uhrskov)
Hej Homemad... (Jeg opgav at skrive videre, håber det i er orden. :) )

Hæsblæsende, frustrerende tekst, du har skrevet her. Kan næsten mærke hendes/deres træthed sive uden imellem ordene. Flot.

Som allerede skrevet, så skal du lige tjekke det der datid/nutid. Det kan virke en smule forvirrende, men god tekst. Og hvilket røvh... sådan er hoppe foran, fordi han tror, han har ret dertil. Han burde have en i numsen.
10 år siden