55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Tag dig sammen. Hvor mange gange skal jeg skælde dig ud, før du laver lektier?" Spurgte læreren sur
"Jag hader dem"!
"Beklager, men skolen har besluttet, at det nok er bedst, hvis du finder en anden skole, for vi har givet dig mange chancer!" Råbte læreren
"Nej, giv mig sidste chance!"
"Sidste chance"! Råbte læreren

Skriv kommentar

Besvarelsen Sidste chance! er publiceret 27/08-2014 17:23 af Hanin Abbas (Hanin) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 27/08-2014 17:23
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej Hanin

Jeg ved jo ikke, hvor bevidst, du skriver (har bemærket din unge alder), men jeg fornemmer teksten her som ret bevidst sat op. Det drejer sig om en hverdagssituation, som rummer et drama, som er ret afgørende for eleven. Eleven har en dårlig sag, fordi han hader lektierne og ikke vil lave dem. Den går jo ikke, så han må nok ud af den skole!? Men så, hov! Teksten fremstiller læreren som en, der hele tiden skælder ud og råber. Så måske forstår man bedre elevens modvilje: hvis man altid bliver skældt ud og råbt til kommer man let til at hade. Var der sådan, du havde tænkt det? I hvert fald er det sådan jeg læser det. Interessant tekst og et godt eksempel på, hvordan inkvitter (det, der står efter replikkerne, som f.eks. "Råbte han".) kan bruges til at skabe en undertekst.
7 år siden
7 år siden
#2 Sofie Frost (sofiesverden)
Meget godt og tydeligt skrevet. Man er ikke i tvivl om, hvad situationen er.
7 år siden
7 år siden
#3 Julie Louring
Du skal nok lige kigge din grammatik igennem. Man er ikke tvivl om hvad der foregår, men jeg tænker at det måske ville være en idé at have varieret sætningerne en smule så f.eks. "Råbte læreren" ikke forekommer mere end en enkelt gang.
7 år siden