Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Politiofficer Mogensen har aldrig været vidne til sådan en ugerning i sit liv. Synet alene, får det til at vende sig i ham, og trangen til at tømme sin mavesæk presser sig på. Han er sikker på at disse gerninger vil indprente sig på nethinden, og blive brændstoffet til adskillige kommende mareridt. Men alligevel forsøger han at holde hovedet koldt. Han holder håndpistolen fast rettet mod væsnet foran ham. Han ved ikke, hvad han ellers skal kalde det. For det foran ham, kan umuligt være en lille pige. Ikke længere. Pigen er blevet til noget andet. Hun bliver nødt til at være en form for dæmon eller troldkvinde, som fattigfolk fra gamle landsbysamfund opfostrer deres børn til at tro på. Det foran ham, kan ikke være en pige.

Væsnet, der ligner en menneskedatter står med sine store blå øjne og et uskyldigt smil på de fyldige læber. Hendes kornblonde hår er sat op i to rottehaler med røde elastikker, med små mariehønefigurer på. Det opsatte hår afslører hendes elegante blege hals, som bærer en halskæde af blå mærker, som matcher til dem der beklæder hendes magre arme og ben. Nogle er tilføjet for nyligt. Andre er ældre og næsten forsvundet. Han har godt hørt om sådanne ugerninger mod børn, men han har endnu ikke selv været vidne til det, før nu. Hendes engang hvide sommerkjole er indsmurt i blodige røde aftegninger, og blafrer en anelse i brisen fra det ituslåede vindue. På gulvet blandt glasskårene ligger flænsede kødklumper, der er blevet fraskilt fra deres oprindelige legemer, som han ikke kan lokalisere i rummet. Måske er de inden ved siden af? Eller måske, er der bare ikke andet tilbage af personenerne, end det flænsede kødpuslespil?

Det lille væsen vender langsomt hovedet og Mogensen følger hendes blikretning. Et æstetisk rod af væltede møbler, ituslåede vaser, møder hans blik. Men det er ikke det, der får hans ellers veltrænede pokeransigt til at krakelere. Det er den eksplosion af tyk rød substans, der beklæder væggen bag pigen som et obskurt rorschach maleri, som han ved, hun har malet.
"De havde endelig tid til at se min tegning."
Tilfældige ord: ugerning, troldkvinde, fattigfolk

Skriv kommentar

Besvarelsen Barndomstraume er publiceret 18/06-2015 13:46 af Vinnie Heiss (KitKatten) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 18/06-2015 13:46
Besvarelsen er på 353 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Sys Høj (Forårsglad)
Godt skrevet Vinnie og noget af en gysetimer ligesom valget (Y)
Knus Sys
5 år siden