Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Dine hænder var blide, imens de gled ned over min krop, så det rislede ned af ryggen på mig. Dine læber var grådige og varme mens de kyssede mig og din tunge var dejlig at lege med ...
Ville elske at elske med dig, men nej. Mine sår, mine skader, mit stakkels hjerte kan ikke klare smerte. Som i den gamle sang om dit hjerte er i fare Andressen. Det får mig til at smile selv om jeg er ked af jeg ikke kan give slip og give lov og lade komme nær. Nærhed er en farlig størrelse og kan skræmme livet af selv den bedste lige meget hvad. Men nok om det, fordi jeg vil være glad. Mon man skal kaste sig ud i og vove og se hvad der sker og nyde det og måske finde ud af ens hjerte ikke er i fare? Ikke med fare for andet end at bliver fyldt med varme fra det man har oplevet mons tros. Man kan aldrig vide det, men man er nødt til at satse for at finde ud af det og jeg vil gerne lave fortsættelsen på min historie, som blev inspireret af en oplevelse jeg havde i dag og hvor jeg ikke turde satse. Men måske jeg er så heldig han ikke smuttet og jeg får chancen selv om jeg gerne vil kende en person lidt mere, men nogen de rammer lige i mellemgulvet og man er nødt til at vide hvem pokker de er, fordi ellers står man med et uafklaret spørgsmål, der kan plage en i lang tid. Jeg længes efter at slippe mig fri og lad dig nær, men ikke så let og ikke nært. Det kræver frihed til at handle og penge til at handle og har jeg ikke nogen af delene, så jeg vælger at lade stå til til den dag jeg vinder en million i lotto. Og det sker aldrig da jeg ikke spiller griner.
Nej nu skal jeg stoppe mit snakken udenom. Det eneste jeg ønsker er at føle din nærhed og mærke din krop, men jeg bliver ved med at sige stop selv om det ej er godt. Jeg vil kysse dig i timevis og bare holde om dig og se på dig og nyde du er der og vil mig. Bruge al den tid der skal til for at slippe mig fri og give dig lov.
Lukke dig ind i mit inderste og vise min sjæl, mit hjerte og se om du er det værd.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nærværd er publiceret 04/08-2015 16:59 af Sys Høj (Forårsglad) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 04/08-2015 16:59
Besvarelsen er på 416 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Hej Sys

Brevet til Ham. Ham der ramte dig, og ham du så gerne vil dele ord og følelser med, men sikkert ikke turde sende ham et brev som dette. Af angst for at stå nøgen tilbage.
Sådan læser jeg teksten.

"Nærvær" er normalt ude "d", så jeg tænkte, at der var en hensigt med det "d", om det var tilsigtet? Teksten viser tydeligt længslen efter at give slip og turde tro på en skrøbelig kærlighed, at være nær. Og "værd" refererer måske til om han nu også er det? Altså værd at kaste sin kærlighed på.
Brevet er skrevet til "Ham". Derfor virker det også som om det er skrevet af hende, der stod midt i det. Jeg tænker at "brevet" derfor egentlig er skrevet til hende selv. Brev, fordi den sidste 3. del virker som noget man kunne se formuleret i et brev:

"Det kræver frihed til at handle og penge til at handle og har jeg ikke nogen af delene, så jeg vælger at lade stå til til den dag jeg vinder en million i lotto. Og det sker aldrig da jeg ikke spiller griner.
Nej nu skal jeg stoppe mit snakken udenom."

Kontra indledningens poetiske:

"Dine hænder var blide, imens de gled ned over min krop, så det rislede ned af ryggen på mig. Dine læber var grådige og varme mens de kyssede mig og din tunge var dejlig at lege med ...
Ville elske at elske med dig, men nej. Mine sår, mine skader, mit stakkels hjerte kan ikke klare smerte."

Så to forskellige stilarter.

Bedste hilsner

Mikala
4 år siden
4 år siden
#2 Sys Høj (Forårsglad)
Hej mikala
Tak for din meget lange kommentar til min øvelse, som er noget der ikke er sagt og sendt, fordi jeg nok har fået for mange knubs til jeg har lyst til kaste mig ud i noget . D er med vilje fordi det er svært at tro på sit værd, når man har fået for mange nederlag.
Jeg vil prøve at læse det og tænke over det du har skrevet til min øvelse, og jeg er totalt amatør på det her plan :-)
Kh Forårsglad
4 år siden
4 år siden
#3 Ulla Hexibru (heksemutter)
hej Sys
Denne tekst er virkelig fin og velskrevet, du får virkelig beskrevet den stemning af lyst og ubeslutsomhed rigtig godt. Især din indledning er meget smuk og stemningsfuld. Tak for ordene fra ulla
4 år siden