Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han stoppede og kiggede op fra gulvet et øjeblik. Han sukkede halvbittert. Det skulle være et såkaldt kulturelt samlingspunkt. Et sted for de pæne borgere at socialisere med hinanden langt væk fra mørke gyder og samfundets sorte får. En værre gang snobberi ifølge ham. Så kunne de sidde og sippe champagne og snakke Mozart, mens den virkelige verden var adskilt fra dem af en væg bygget af bodyguards, assistenter, chauffører, (der forhindrede dem i nogensinde at kommunikere med nogen fra andre sociale klasser end deres egen) - og skudsikker arrogance ikke at forglemme. Han kunne ikke holde den form for overklassetankegang ud. Så skulle han stå der og sørge for, at de fornemme gæster kunne spejle sig i gulvet på den tolvte etage, mens han sørgede for ikke at være til gene for nogen af dem. Som om de ikke var i stand til at føle sig hævet over andre uden en glaselevator.
Imens han så på sit arbejde, der ikke engang var halvt færdigt, kunne han ikke lade være med at spekulere over, hvordan det ville være gået ham, hvis han aldrig var droppet ud af gymnasiet. Måske havde han selv stået og spejlet sine afblegede tænder i marmorgulvet med en cigar i den ene hånd og en trofæhustru i den anden. Der var jo nok en form for strålingsrisiko i den form for miljø. En smittefare.
Skæbnen havde dog villet noget andet, da den en vinteraften i 2g havde slynget armene om ham som en sulten blæksprutte. Og nu var han så begrænset til et lillebitte straffesparksfelt, hvor den mindste forseelse kunne have katastrofale følger. Han kunne ikke tillade sig at brokke sig over de nedlandende blikke eller den dårlige løn. Han kunne ikke engang gå ud fra at få en undskyldning fra den mand, som skødesløst havde skubbet til ham, da han gik forbi for lidt siden. Nej. Han kunne ikke gøre noget ved det nu. Sådan en bondeknold som ham skulle ikke tro, at han var noget i en verden som denne. Sådan var omgangstonen bare. Det løb var kørt.
Tilfældige ord: bondeknold, straffesparkfelt, omgangstone, strålingsrisiko, blæksprutte

Skriv kommentar

Besvarelsen Cigarer og Mozart er publiceret 12/12-2015 23:34 af Jennifer Rowling under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 12/12-2015 23:34
Besvarelsen er på 344 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Jennifer

En god tekst du har skrevet, hvor man fornemmer at du har noget på sinde. Det er ikke ligefrem nemme emne ord til sådan et begrænset antal ord :) Specielt syntes jeg godt om den måde du beskriver at "noget" er sket for hovedpersonen i 2g. Det giver en lyst til at vide mere.

Hvis jeg skal forsøget at give lidt kritik så er det at første del er lidt svær at læse. Specielt sætningen der starter med "Så kunne de sidde ...", den bliver for lang og (uden at være ekspert) så tror jeg at parenteser er "no go" i en skønlitterær tekst.

Bliv endelig ved med at skrive, du skriver godt.

Mvh
Michael
8 år siden
8 år siden
#2 Jennifer Rowling
Hej Michael.
Mange tak for din kritik. Den vil jeg helt sikkert tage til mig. :)
8 år siden
8 år siden
#3 Sys Høj (Forårsglad)
JA man kan tænke over hvordan tingene ville havde været og forskel på rig og fattig og det kan man gøre mange gange i sit liv. Er en god måde du gør det på ved at lade personen beskrive tingene og tænke sine tanker. Jeg er ikke prof og kan ikke gøre mig så klog på hvordan det skal bygges op osv, fordi jeg øver mig selv.
God jul og godt nytår
Sys
8 år siden
8 år siden
#4 Jennifer Rowling
Mange tak Sys.
Du må også have en god jul og et godt nytår. :)
8 år siden