Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Defibrillatoren står alene, tomt blik på verden. Han ligger afsondret fra verdens gang. Hun ser ham gennem glasruden, hendes hjerte bliver et granathul. Hun fyldes med sorg, fortvivlelse og fordrejninger i sindet. Hjertekuglen står et øjeblik og ser på, at hun rammes af en ny verdensorden. En bombe har ramt hendes kosmos og forlader hende med kratere i det blodfyldte kød. Sætter så i gang igen, så hendes liv forsætter ud af vejen. Før skulle de have vandret sammen, men nu er det blot hende. Og der må hun gå, men altid en indøvet tone i hendes symfoni- af katastrofe.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjertens katastofe er publiceret 29/12-2015 20:59 af Didde Knudsen under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 29/12-2015 20:59
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Kim Saxbeck (Saxbeck)
En smuk måde at beskrive den katastrofe som et dødsfald er.
Ikke mindst for den efterladte.
Godt begyndt og velkommen her på Fyldepennen
6 år siden
6 år siden
#2 Sanne Thomsen (Saento)
Du har noget virkelig smukt billedsprog! Det synes jeg du skal holde fast ved, for det er noget af det, som kan gøre dig let-genkendelig som forfatter.
Når det er sagt, så er der et par punkter, hvor du kan forbedre dig.
1) din skrivelse her, føles som et digt - burde det ikke visuelt bygges op som et også?
2) "Hun ser ham gennem glasruden, hendes hjerte bliver et granathul" <- pas meget på med sætninger som denne her. Melodien i sætningen fungerer ikke og det lyder som et halvhjertet forsøg på at få 'glasruden' til at rime på 'granathul'. Jeg er nu ret sikker på at det aldrig var hensigten at det skulle rime, men det er derfor jeg lige giver dig en heads-up. Lyt altid til "melodien" i dine tekster.
3) Dine billedsproglige udtryk er farverige og interessante - men pas på at de ikke helt mister jordforbindelsen og bare suser derudaf. Forestil dig, at du tager læseren i hånden og viser dem i billeder hvad smerte er. Behold gerne samme udtryk til at beskrive samme følelse. Lær læseren dit billedsprog at kende.
Jeg ved ikke om mine råd overhovedet giver mening for dig, men det håber jeg. Jeg er rigtig spændt på at se hvad du finder på næste gang, for den her tekst viser at du har en vidunderlig fantasi.
Held og lykke!
6 år siden