Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Hvis bare solen ville skinne. Han lukkede øjnene og lagde hovedet bagud, så regnen faldt mod hans ansigt. Regnen var faldet uden pause i de sidste par dage, og alting var vådt og trist. Han stod sådan lidt, inden han fortsatte sin gang mod det lille hus. Huset havde set bedre dage og tog sig absolut ikke bedre ud i det gråvejr, der havde hersket hele efteråret. Han gik op af trappen til verandaen og hev nøglerne ud af lommen. Selv den skarpe klirren af metal mod metal virkede død i det triste vejr.
Indenfor stillede han sirligt støvlerne på skobakken og hængte den våde regnfrakke ud på badeværelset, så der ikke kom vand i gangen. Huset virkede tomt som hans skridt rungede mellem murene. Regnen trommede mod taget og gjorde verden udenfor sløret. Han hadede efteråret. Efteråret var dødens tid, hvor alting mistede livet og blev gråt. De grønne livsfulde blade efterlod træerne triste og tomme, blomsterne visnede og verden mistede sine farver. Han stod lidt i gangen og så tomt ud i luften, inden han gik ind i stuen og satte sig ved spisebordet. Der lå en blok papir og en blyant. Efter lidt tøven tog han blyanten og begyndte at skrive. Først gik det langsomt, men til sidst fløj det grå bly hen over papiret. Han skrev under og læste det igennem et par gange. Hans blik slap papiret og vandrede til det store vindue. Vejret havde ikke ændret sig, han syntes nærmere, at det så ud som om, at regnen havde taget til. At verden var blevet endnu mere grå. Han rejste sig og åbnede en skuffe. Tyngden af revolveren overraskede ham stadig, selvom han havde haft den i mange år. Han tog et billede fra reolen og satte sig igen hen til bordet. Med en finger kærtegnede han fotorammens glas. Kvinden på billedet var hans kone. Hun var synet hen af kræft og var endeligt sovet hen sidste efterår. For præcis et år siden. Alting var så gråt. Han så på selvmordsbrevet og derefter på revolveren. Hvis bare solen ville skinne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvis bare solen ville skinne er publiceret 25/01-2016 15:44 af Charlotte Bøg Buus Christensen (Zofrost) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 25/01-2016 15:44
Besvarelsen er på 346 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Charlotte
Det var jo en rigtig sørgelig tekst. Du har virkelig fået frembragt via dine "billeder" en regnvejrsfuld dag hvor alt er gråt og trist. En dag der får savnet af konen til at træde meget dybt frem. Overskriften Hvis bare solen vil skinne, kan sige mange ting. Hvis solen havde skinnet på denne dag, vil han så ikke have forladt livet? kan man stille spørgsmål om.
Et nysgerrigt spørgsmål til teksten, hvorfor havde han mon haft den pistol i mange år?
Det kunne jeg som læser godt tænke mig at vide. Den har betydning for hans nemmere adgang til at forlade livet.
Rigtig godt skrevet.
Vh. Jytte
6 år siden
6 år siden
#2 made3
veldig godt skrevet. men temaet er ganske alvorlig.jeg har mistet venn og venner i selvmord. det er da jeg våknet det er et alvorlig tema man må kjenne på egen kropp og hvordan kan man egentlig forstå hvor skjørt livet er når man er ung.
6 år siden
6 år siden
#3 Tina Bojsen
Rigtig fin og interessant tekst.
Fin beskrivelse af personens oplevelse via især vejret.
Også fint, at du nævner ordet død flere gange i teksten, så man i den forbindelse forstår, at det er emnet.
6 år siden