Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

"Liden lue kan vælte et stort læs" tænkte skildpadden mens den beskuede stranden fra sit skjul. Den havde aldrig oplevet så stort et væsen, der med sine skarpe brune tænder, gule skjold, og et brøl som kunne gøre en løve misundelig, kaste kaskader af ådsler fra sit bytte ud i vandet. Som for at tilføje det karakter eller smag. Eftermælet blev brunt, ækelt og råddent. Enkelte fisk kom op til overfladen for at råbe om hjælp, men udåndede og flød op på overfladen. Massekirkegården ville ligge der og ætse op i en pøl af hjælpeløshed, uvidenhed og som minde om at være på det forkerte sted, det forkerte tidspunkt. Skildpadden havde set det før på sin rejse, og havde selv oplevet det. Souveniren heraf blev en splint i skjolden der metallisk skinnede med grønt, hvidt og guld skær hvor end den svømmede hen. Rundt om på stranden observerede skildpadden objekter der endnu ikke var skyllet ud i havet, og undrede sig. For på sine rejser havde denne set megen elendighed og ikke forstået hvoraf dette brune eftermæle kom fra, og hvorfor det havde forskellige teksturer, størrelser, farver og former. Var landjorden bare store gule væsner som brugte havet som sted for at skjule sine ådsler? Skildpadden begyndte at vandre mod havet, og mærkede de små ben gå fremad i det våde sand. I mellem tiden sukkede den og tænkte en sidste gang inden denne mærke den kolde livskilde omfavne den for at tage den videre med strømmen; "Liden lue kan vælte et stort læs".

Skriv kommentar

Besvarelsen Liden lue kan vælte et stort læs er publiceret 20/07-2021 21:34 af Sofie Jensen Meilstrup (Skovgoblin) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 20/07-2021 21:34
Besvarelsen er på 254 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Nanna Holm Karlsen (Nanna98)
Det her er, hvad jeg fik ud af din meget velskrevet tekst:

Jeg er vild med, at teksten tager udgangspunkt i skildpaddens syn på verdenen. Den giver mig associationer til Disneys "Find Nemo", hvor man får lov at opleve vores industrialiseret verden gennem dyrs øjne, og hvilken effekt det har på livet omkring.

Jeg synes, at teksten giver et godt perspektiv på vores tilværelse og måden vores kultur er bygget op på samt en kritik heraf. Jeg er også vild med, at tekstens formål bliver at oplyse læseren om en generel problemstilling vi i samfundet har lukket øjnene for.

Et fokuspunkt man evt. kunne have i forbindelse med finpudsning af teksten, kunne være tydeliggørelse. Jeg måtte læse den 2 gange for at forstå hvad der var på spil, fordi den ikke var så flydende, som jeg personligt foretrækker.

Men virkelig god og spændende tekst!!
2 år siden