Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Muren. På muren sidder to. Deres ansigter ser man ikke, for deres ansigter er glemte og fortabte. De har langt hår. Den ene mørkt den anden lyst. De sidder med ryggen til os. De ønsker ikke, at vi skal se deres tomme ansigter, der er glemte og fortabte. Man ønsker at forsvinde. At liste sig stille og roligt forbi dem. Men det gør man ikke. Man bliver. Vi bliver.
Himlen er grå. Jorden er grå. Der findes ingen træer. Der findes ingen fugle. Kun muren. Muren der strækker sig så langt øjet rækker. Muren er også grå. Men vi bliver...

Skriv kommentar

Besvarelsen På muren er publiceret 22/02-2016 17:55 af Katrine Steenberg under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 22/02-2016 17:55
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 12.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Maria Fuhlendorff (Fugl)
Hej!

Megafed tekst, du har skrevet. Kan godt lide selve idéen med den der helt grå verden med "tomme" mennesker! Du skaber sådan en mystisk stemning i teksten, der er virkelig fed. Det kunne helt klart også fungere som en længere tekst, hvor du kommer ind på det hele, men det er også interessant med den her kortfattede beskrivelse! Det er også lækkert, at de to "tomme" personer sidder med ryggen til. Det giver et afvisende udtryk, hvilket, jeg synes, bidrager til den mystiske undertone. :)

Hvis jeg skal komme med lidt kritik, vil det nok være, at dine sætninger er hakkende, fordi de bliver lidt for korte og sådan lidt "så sker der det og det". Nogle af dem kan jeg godt lide som for eksempel "Man bliver. Vi bliver.". De to der har en ret fed effekt. Men i starten skriver du en masse korte sætninger. Og tre af dem starter med "de" næsten lige i træk. Hvis du prøvede at lege lidt med ordene. Bytte lidt rundt og variere det lidt mere, ville den være lidt nemmere at sluge, tror jeg. Det skal lige bemærkes, at det her bare er min mening. Selvfølgelig er det en smags sag. :)

Hilsen Fugl.
4 år siden
4 år siden
#2 Theis Møller Christensen
Hej Katrine

Det var rigtig spændende at læse, sikke et tydeligt billede jeg fik i hovedet. Du er god til at male en stemning

Venlig hilsen

Theis Møller Christensen
4 år siden
4 år siden
#3 Sys Høj (Forårsglad)
Tak for lidt trist og uhyggelig fortælling, som godt beskriver hvor usynlige vi gør os og gemmer os for omverden. Hvor grå verden er og flyder ud i ingenting i det uendelige...lidt grå gys..Tak for det. (Y)
4 år siden
4 år siden
#4 Anne Sophie Schou (Fitte)
Jeg har svært ved at finde mening i din historie, selvom du prøver at gentage nogle elementer som "vi bliver" og farver som "grå", så finder jeg ikke katastrofen i din tekst. Der har helt sikkert været en dybsindig tanke bag, men du har i mine øjne haft svært ved at formidle den her.
4 år siden
4 år siden
#5 Katrine Steenberg
Tusinde tak for kritikken
4 år siden
4 år siden
#6 Anni Idorn
Ja, opmuntrende læsning er det jo ikke,men det er en katastrofe vel heller ikke. Det er sort og hvidt/ Yin og Yang uden alligevel at være det, man bliver grå og tung og trækkes med ind af forfatteren til at sidde uvirksom på muren.
4 år siden
4 år siden
#7 Alf Fills
Fin tekst. Men forstår ikke helt meningen
4 år siden