Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Vi blev siddende indendørs, mens asken regnede fra luften som omvendt sne, og jorden rejste sig i lange, rygende sprækker. Hvorfor dog gå udenfor, spurgte jeg, og sådan fik jeg endnu engang ret. Jeg tændte for fjernsynet som knitrede løs uden signal - nyhederne var ikke længere i æteren men i luften omkring os, de fløj vildt og spredtes for vindene. Imens kiggede vi på hinanden og spiste chokolade, lod himlen brænde rødt og verden blive sort. Er det slut nu, ville du vide, da alting lagde sig for en kort bemærkning. Jeg kyssede dig og talte ned fra ti.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lake Toba er publiceret 29/12-2016 17:30 af Polina Slosvau (polina s) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 29/12-2016 17:30
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Syrene Hvid
Så vidunderligt smukt. Du har sådan en naturlig, poetisk fortællerstemme. Elskede naturbillederne som du brugte til at male en stemning frem imellem de to personer i fortællingen. Asken og ilden og vulkanudbruddet som er indikeret og impliceret, men aldrig nævnt direkte, hvilket gør dets tilstedeværelse endnu mere følsom og voldsom på samme tid. Tusind tak fordi jeg måtte læse med, det var en fornøjelse. Ren nydelse!
7 år siden
7 år siden
#2 Hanne Rump (HanneR)
Den er en meget smuk tekst. Det hele er meget underspillet og det er jeg vild med. Naturbekrivelsen og den måde du burger den på er god og den er meget poetisk I den måde det hele viser samspillet mellem de to personer. Tak for det.
7 år siden
7 år siden
#3 Regitze Emilie Thomsen (Regitzeemilie)
En meget intens og smuk fortælling samt skrivemåde!
7 år siden
7 år siden
#4 Jes Pennestryger
Din åbne slutning er lige i skabet!
Den får tankerne til at gå videre i det uskrevne,
og det er jo det, som en åben slutning skal.

Jeg synes også, at din beskrivelse af asken
er rigtig god :)
7 år siden