Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg har snart ventet 24 minutter. Der mangler en brik i træpuslespillet ovre i legehjørnet, og pegebøgerne ser fedtede og nussede ud. Godt man ikke er her med et barn.
Manden ved siden af mig har ikke løftet blikket eller fingrene fra sin smartphone en eneste gang, siden han kørte sit gule sundhedskort gennem registreringssystemet, for 13 minutter siden. Er han simpelthen reelt opslugt af sin digitale verden, har han virkelig travlt og faktisk ikke tid til at sidde her og måske være syg, eller gemmer han sig bare fra virkeligheden i venteværelset? Med nypudsede designersko og en velholdt cirka 40-årig krop emmer han af kontrol. Mon han har interesse i nogen af pjecerne i stativet, der hænger på væggen ved siden af udgangen og håndspritten? Der er nok at vælge i mellem. "Lev med diabetes", "Få styr på din alkohol", "Sænk blodtrykket", "Ondt i sindet".
En ung kvinde med hårdt optegnet øjenbryn og et tykt lag foundation over teenagebumser og fremtidige rynker tripper forbi på høje hæle. Til min egen skam når jeg lige at tænke "Abort - det svære valg er dit", inden hun uden andet end sin mobil i hænderne forsvinder ud af døren.
Jeg rejser mig, snupper "Når demens rammer", og skynder mig tilbage til min plads ved siden af mormor. Der står nok ikke noget, jeg ikke allerede ved, men det kunne jo være. Tænk hvis der var kontaktoplysninger til nye relevante foreninger eller links til revolutionerende forskning, vi ikke kender.
Så har vi været her i 27 minutter. "Bente Holm". Endelig. "Kom mormor, så er det os", siger jeg og vrister det farvestrålende ugeblad fra hende. Det lykkes at få hende op af stolen. Jeg holder hende om skulderen, mens vi usikkert går hen til lægen mod nye test og prøver - og mod mere venten.

Skriv kommentar

Besvarelsen Venter er publiceret 10/03-2018 20:44 af Clartje Nijs (Clara de N) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 2 - 10/03-2018 20:47
Besvarelsen er på 302 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Maria Fuhlendorff (Fugl)
God besvarelse! Kan godt lide, at du bruger pjecerne til at beskrive nogle af personerne - kreativt! Desuden er det også et rigtigt skærende twist, du kommer med til sidst (men på den gode måde).
6 år siden
6 år siden
#2 Miriam Lidberg (happygirl)
Det er rigtig godt beskrevet! Det som særligt fanger mine tanker er tanken om hvorvidt brugen af smart phones etc i virkeligheden for mange er en flugt. Det tænker jeg der er meget sandt i.
6 år siden