Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Hun puttede ham i lommen. Hun forstod ikke helt hvordan han kunne være der, men ned det kom han, ned i baglommen sammen med lommeuldet.

Han havde i virkeligheden aldrig været helt god ved hende, men på det sidste var det blevet værre. Han kom sent hjem, stank af spurt og lugtede af fremmede kvinders billige parfume. Under en diskussion startet af hende, havde han skubbet hende ned af trappen. Han havde åbenbart ikke nok i mig, tænkte hun. Eller så jeg jeg fortjent det, tænkte hun videre.

Hvad kunne hun gøre, nu lå han der. Krøllet sammen i baglommen. Som en post-it med en gammel glemt tanke nedskrevet på eller en gammel dosmerseddel.

Ville han blive sig selv igen, hvis hun halede ham op igen. Vil jeg gerne have at han bliver sig selv igen, tænkte hun. Nej, nok ikke, tænkte hun videre.

Med et suk satte hun sig ned på køkkenstolen. Han sagde ikke en lyd. Måske var han der ikke mere, tænkte hun. Eller måske var han bare så krøllet at han ikke kunne komme med en lyd, tænkte hun videre.

Hun sad der lidt, indtil hun så tog sine bukser af, smed dem i vaskemaskinen, startede den, tog et par bukser fra vasketøjskurven, hoppede i dem og slentrede ud af døren med et tilfreds smil plantet solidt i hendes ellers mørke ansigt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lommen er publiceret 19/05-2018 22:31 af Nittensyv under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 19/05-2018 22:31
Besvarelsen er på 226 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Kirstine Enevold (kirstine12)
Spændingsopbyggende "pageturner" (nyt ord jeg lige har lært), interessant tekst, skaber billeder. Skriv mere!
vh
3 år siden
3 år siden
#2 Carl Peter
Virker nydeligt, som den skal.
Kan strammes op sprogligt et par steder: "startet op af hende": Denne sætning fungerer ikke som et indskud. Det lyder for nedprioriteret.
Næste afsnit: ordet "gammel" kommer to gange for tæt efter hinanden. Kan udgå den ene gang.
Næste afsnit. Ordet "igen" kommer to gange for tæt efter hinanden. Kan udgå den ene gang.
3 år siden