Der var engang

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Vi stod på dametoilettet på værtshuset. Det var så forbudt. Vi var alene. Jeg var på vej hjem; det var du også, Der var sket noget tidligere på aftenen. Det snakker vi ikke om. Vi havde siddet sammen, hver for sig, og havde givetvis tænkt de samme tanker. Jeg kunne se det på dig. Der var noget som hang i luften imellem os, nogle ville kalde det sex, andre kærlighed. Jeg kunne mærke, at der var noget, der manglede. Jeg stod lidt. Du stod overfor mig. Jeg vidste ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Jeg kunne stå her for altid og kigge på dig uden at ane hvad jeg skulle stille op. Med mig selv og med dig og med os to. Der mærkedes et sug i min mave, da jeg registrerede, at du rykkede tættere på mig og bukkede dig ned imod mit ansigt. Du gav mig det blødeste kys og alting stod stille. Mine hænder fandt rundt om din nakke; der var langt op, så jeg stod på tæer. Kysset blev ved; du holdt mig tæt. Det gik meget hurtigt og jeg ville ikke give slip. Noget i mig sagde mig, at jeg skulle holde fast, hvis ikke det skulle gå i sig selv. Uden at vide hvad jeg skulle stille op. Med mig selv, med dig og med det, man måske kunne kalde "os to". Tiden standsede og jeg hørte lyde fra værtshuset, men mærkede kun dig og mig så tæt sammen. Jeg nåede at tænke alverdens ting samtidig med, at der kun var opmærksomhed rettet mod den skælven af lykke, som jeg befandt mig i. Konsekvens, fremtid, frygt, foragt. Og så alligevel kun egoisme, nutid, tilfredshed, følelse. Du vendte dig om og gik, efter verden havde drejet rundt om os i en tid, der standsede. Jeg stod lidt. For mig selv, alene på dametoilettet på værtshuset. Hvad der siden skete, snakker vi ikke om. Med nogen som helst. Ude af stand til at forstå, hvad jeg nu skal stille op. Med mig selv, med dig og det "os to", der blev tabt på gulvet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Der var engang er publiceret 18/09-2019 21:03 af Eris Strange under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 18/09-2019 21:03
Besvarelsen er på 350 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 måneder, 18 dage siden
#1 Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
Sikke en rutsjebane! Denne her historie er bestemt noget enhver uanset situationen kan kende til, og man mærke hvordan man selv har stået der engang med hele "os to" komplekset.
Stor ros!
11 måneder, 18 dage siden
10 måneder, 24 dage siden
#2 Marianne Maria Marie Toft
Sikke en fin skildring af en situtation, som førnævnt - vi hvis alle kan nikke mere eller mindre genkende til.

Jeg savner nogle adjektiver og verber på dine følelser. Jeg kan snildt sætte mig ind i, hvilke følelser denne oplevelse har sat sig i HP., men jeg har kun fornemmelse for disse, fordi der er en oplevelse jeg kan nikke genkendende til. Det er så fint at du skriver "Det gav et sug i min mave", men mere af det. f.eks. "Jeg stod lidt. Alene på dametoilettet, med hjertet i underlivet og længsel efter mere."

Jeg savner, at du er eksplicit i dine beskrivelser af dine følelser. Det må gerne være korny og direkte. For ellers kommer det til at være en følelsesmæssigt lukket fest for dine følelser - og en anden fest for mine og det kunne være fedt, hvis vi kunne forene dem og lave et fyrværkeri.
10 måneder, 24 dage siden