1 år, 2 måneder siden

Påkørsel

Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Stilheden var så kvælende at ingen kunne røre sig ud af stedet. Så endelig et hyl, tungt og rungende. Dyrisk, fra et dybere sted, som om menneskelige følelser ikke rakte, og noget andet måtte tage over, hvor de kom til kort.
Hun styrtede ud på vejen, hvor tiden stadig stod stille, undtagen for det lille cykelforhjul, der langsomt drejede rundt i luften, som søgte det efter den asfalt, der så brutalt var blevet taget fra det.
Et rødt net bredte sig langs vejens furer som forgreninger ud fra den lille, livløse krop.
"Min dreng!", skreg hun, og faldt på knæ.

Skriv kommentar

Besvarelsen Påkørsel er publiceret 20/07-2020 22:01 af LA-M under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 20/07-2020 22:01
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 1 måned siden
#1 Ebba-Mathilde Anborg (MathildeKatrine)
barskt og ægte. fint skriv. det føles altid umenneskeligt at miste, selvom det i realiteten er det mest menneskelige i livet.
1 år, 1 måned siden
1 år, 1 måned siden
#2 Michelle Jeannie Madsen (Frk. Madsen)
Hold da op, virkelig stærkt skrevet. Brutalt og så levende, at man selv føler sig til stede. Det føles hverken afkortet eller begrænset, en virkelig fin løsning på opgaven.
1 år, 1 måned siden
1 år siden
#3 Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
Sikke en mavepuster at få af sådan en læsning.
Man kan helt mærke hjælpeløsheden, og hvordan smerten spreder sig i ens krop endda.
1 år siden
1 år siden
#4 Hans Ib Noe Hansen
Dejlig som du får tiden til at stå stille, hvorefter det hele eksplodere.
Det er så fint med formuleringen: det lille cykelforhjul, der langsomt drejede rundt i luften, som søgte det efter den asfalt, der så brutalt var blevet taget fra det.
Det er så smuk en tekst i alt sin ondskab.
Mvh. Hans Ib
1 år siden
1 år siden
#5 Marianne Maria Marie Toft
Meget gribende drabble.

Jeg er vild med sidste sætning. Så dejligt, at du har opråb og direkte tale her. Der er en fin spænding i teksten og jeg måtte læse den to gange, da de lige skulle gå op for mig, at vi har moderens perspektiv her. Så sejt!

'undtagen for det lille cykelforhjul, der langsomt drejede rundt i luften, som søgte det efter den asfalt, der så brutalt var blevet taget fra det.' virker noget snøvlet for mig. Det andet er så godt skrevet, at dette kommer til at virke som om, "nu skulle jeg lige prøve at være lidt poetisk" og det faldt desværre til jorden, efter min smag. Når det er sagt, synes jeg det er en meget vellykket tekst!
1 år siden