Seneste kommentarer

2 måneder, 21 dage siden
Niels Cenius (Snowlion)
Mod afgrunden (Tingesten)
Det er et spændende og godt sprog du har, og historien er jo dyster men det er livet sgu også tit. Der er en levende generøs charme over din tone, som gør det ikke kun er dystert men også livsbekræftende. Snowfrog
2 måneder, 21 dage siden
2 måneder, 21 dage siden
Charli Kora (Kibu)
Lørdagskylling (Tingesten)
Mega fed besvarelse af den her skriveopgave!

At læse den er som at være der, på en og samme tid som kylingen der spises, og menneskene der spiser den. Både grotesk og humoristisk. Beskrivelserne af det den oplever, står i mine øjne, især meget stærke.
2 måneder, 21 dage siden
2 måneder, 28 dage siden
Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
Var det tinder? (55 fiction)
Man kan møde Kærligheden alle steder, bare ikke på nettet.
2 måneder, 28 dage siden
2 måneder, 28 dage siden
Niels Cenius (Snowlion)
Radiotavshed (Drabble-katastrofe)
Fin humor på alle måder. God ungkarle filosofi. Fra Snowlion
2 måneder, 28 dage siden
3 måneder, 28 dage siden
Bertil Mølgaard
Lysbæren (Drabble-drama)
Tak for digtet :-)

Lucifer betyder også strålende. Og lysende. Jeg har altid set helvede, som mennesker der ikke er gode med hinanden. Smider vi så de fortabte væk? Min gud har ingen helvede. Det er alt for gennemlevet på jorden.

Bliv ved med at skrive.

Kh
Jens
3 måneder, 28 dage siden
4 måneder, 4 dage siden
Flemming Dyremose (Saefir)
Hjælper eller hjælpes jeg (Inspirationsøvelse #3)
Det minder mig om hvordan alting er et spørgsmål om perspektiv. Man køber ind på ideen om hvad lykke er og hvor det er bedst at være i livet. Så man ender med at tro på en gylden vej, et spor der kun indeholder lykken og glæden, og hvis man ikke rammer sporet, venter mismodet og fiaskoerne. Men der findes jo et alternativ perspektiv, hvor lykken ikke findes uden for, men inde i sjælens dyb. Hvis man finder den der farver den blikket, og alt ses gennem farver og varme. Ghandi sagde engang at der ikke er nogen vej til fred, fred er vejen. Det samme kan siges om lykke og glæde.
4 måneder, 4 dage siden
4 måneder, 17 dage siden
Holger Fick (Bibliomanen)
Polterabend (Opbygning af stemning)
Flotte malende beskrivelser, såsom "gummiskoene knirkede i takt med havelågen" og "Rød frakke og gul cykel og grøn liguster". Ikke meget at sætte en finger på ved teksten udover enkelte stavefejl (vejede > vajede, op af > op ad). Jeg kan godt lide, at der sniger sig en distance til forstadslivet ind i form af fortællerens syn på pudlen.
4 måneder, 17 dage siden
4 måneder, 20 dage siden
Niels Cenius (Snowlion)
Fuck! Hvad sker der? (Der var engang)
Det er da bare så fedt skrevet. Man får lyst til at du udgiver mere om de to personer i en ungdomsbog. Snowlion
4 måneder, 20 dage siden
4 måneder, 23 dage siden
Maria Madsen (Maria77)
Hjælper eller hjælpes jeg (Inspirationsøvelse #3)
Åh hvor det lyder bekendt. Man skal hjælpe og elske sig selv før man kan hjælpe og elske andre. Tilgengæld tror jeg på at det man sender ud i verden, kommer godt igen.
Hvad de andre er blevet til, er lige meget. De har deres livsvej og du har din. Deres liv virke måske vellykkede og succesfulde, men ingen ved hvad der foregår inde i dem og bag deres hjems fire vægge.
Mht til teksten, så er den måske fiktiv som opgavebeskrivelsen dikterer? Men den virker meget selvbiografisk.
Tak :-)
4 måneder, 23 dage siden
4 måneder, 24 dage siden
Lars Bahlsen (Bahlsen)
Hverdagsdrama (55 fiction)
Godt lille billede.
Jeg synes måske nok at gå fra "hvæser" til "lille stemme" på 17 ord er en anelse i overkanten.
4 måneder, 24 dage siden
4 måneder, 29 dage siden
Rud Stenfisker (Stenfisker)
Du må få min kørestol stol når jeg dør (Oplevelse)
Pletskud!
Menneskets guddommelige natur beskrevet så godt...

Når det går ad helvede til forstår vi alt
Når vi forstår alt går det ad helvede til

Tak Cloe kærlig hilsen Rud ;-)
4 måneder, 29 dage siden
4 måneder, 29 dage siden
RKhamzatova
Du må få min kørestol stol når jeg dør (Oplevelse)
Det er en virkelig fængende titel, der skaber interesse og sørgmodighed før man når til tekstens indhold.
Personligt havde jeg håbet på at finde et lille spire af håb eller glæde, muligvis accept, i tekstens indhold, men det fungerer så godt! Hvordan du opsætter den korte historie fra start til slut. Godt arbejde :)
Jeg bliver dog lidt i tvivl om det skal forstås som et digt eller en kort historie, men det er måske også meningen...?
4 måneder, 29 dage siden
5 måneder siden
Cloe 03
Første ritual (Fan fiction)
Hej jeg fik virkelig lyst til at læse mere
Hvis det var en hel bog var det en jeg havde læst
Tak
5 måneder siden
5 måneder, 15 dage siden
Ida Petersen (Drømmedigteren)
En lillebror (Inspirationsøvelse #5)
Smukt skrevet. Er forelsket i det hele.
5 måneder, 15 dage siden
5 måneder, 15 dage siden
Ida Petersen (Drømmedigteren)
Lysbæren (Drabble-drama)
Mega flot skrevet. Meget relevant og nødvendig tekst om det vi sjældent snakker om. Fordi eg tror dybest set Lucifer tager form i os mennesker oftere end vi tror, og for ikke at skræmmes væk og afsky ham, må vi lære at italesætte ham.
5 måneder, 15 dage siden
5 måneder, 16 dage siden
Henning Nørgård
Var det tinder? (55 fiction)
Hej Siv,

Dejlig lille episode du har beskrevet der.
Der er nok nogen der kender situationen og det svære ved at komme ud af den :-)
Tak for din skønne tekst, og nu har jeg da fundet en metode at komme væk, når jeg ellers kommer på Tinder :-))
5 måneder, 16 dage siden
5 måneder, 23 dage siden
Niels Cenius (Snowlion)
Lysbæren (Drabble-drama)
Hele samtidens konkurrencetrip hylder jo hans myte. Det er godt og relevant skrevet. Men lysbæren skal vist staves lysbæreren. Kram fra snowfrog
5 måneder, 23 dage siden
5 måneder, 24 dage siden
Ansu
Bryllupsdag (Drabble-katastrofe)
Hej Lea,

meget interessant og vellykket drabble-skriveøvelse, der som jazz og et digt siger meget imellem linjerne, med vellykket initiering af fantasien og brug af titel til at skabe en forventning; noget af det sværeste for mig selv ved at skrive er begrebet "less is more" - det er svært at stole på læserens villighed til selv at skabe billeder med minimal information, men det lykkedes du med her.

Fra start får du sat en stemning, af mildt chok i relativt trygge rammer, med ord som bageren, kaffe, bønner og smil, men hvor man straks fornemmer at noget er 'off', og får lyst til at læse videre - en fornemmelse der styrkes af et ord som 'porcelænskoppen'; et sådant ordvalg stopper autopilotlæsningen her, da det virker mistænkeligt specifikt; hvorfor ikke bare kop? Selvfølgelig fordi at næste sætnings røde flag, "...sjældent lykkelig", får ekstra volume og gennemslagskraft i egenskab af de forrige virkemidler.

At manden gentager ordet "skat", da han kommer tilbage med kaffen, siger også så uendelig meget imellem linjerne, om et statisk forhold med fastlåste roller, men uden skurke eller helte; jeg gætter på at de begge forsøger alt de kan at gøre noget ud af dagen, men at de slet ikke ser hinanden - jeg kunne nemt se en scene for mig, hvor han står ude i køkkenet og laver kaffen, med en tåre trillende ned af kinden, fordi at han desperat forsøger at holde liv i noget dødt, altså forholdet/ægteskabet/synkroniciteten, men inderst inde ved at slaget er tabt; i hvert fald emmer det af desperation og evt. benægtelse i hans ordvalg.

Og endelig kvindens reaktion; her føler jeg at du rent fonetisk (hedder det vistnok) taber bolden lidt; "Så et pludseligt jag.." er et afgørende tidspunkt i historien, som sprogligt ikke gør det ære - jeg ved hvor svært det er at ramme præcis 100 ord, men det er en skam at så definerende et øjeblik ikke lyder bedre - jeg tænker at "Et pludseligt jag fór igennem hendes krop" ville lyde bedre, som eksempel. Jeg er selvfølgelig pedantisk lige nu og det er en lille detalje, men en vigtig en tænker jeg.

Norsk er et underligt sprog - de er så glade for at stå på ski, at selv deres toner i sproget farer ned af en bakke og så op af en, efterfulgt af et hop; "hu-la-HOP!". Men det lyder til tider ufatteligt smukt, når det ikke lyder fjollet. Jeg hiver det frem som et eksempel i fonetisme; hvordan ord er energi og vibrationer, og hvordan disse går op og ned. Undskyld hvis jeg vrøvler - jeg skriver dette efter en søvnløs nat.

Anyways, ift. historien: du lykkedes med at skabe en scene med effektive virkemidler, en scene der genremæssigt kan gå i alle retninger, omend kvindens symptomer på depression, på følelsesløshed/"numbness", selvfølgelig peger i retning af tragedie. Men historien kunne jo gå i alle retninger; selv komedie. Dét er et stort kompliment! Man får så absolut lyst til at læse videre, trods du får lukket scenen meget, meget vellykket, med et stærkt punktum.

Man får jo ondt af dem begge, selvfølgelig især kvinden. Dét er altså godt klaret, med så få ord til rådighed!! Endelig understøtter titel i dén grad teksten, jeg havde forventet en helt anden tekst udfra titel, og det er så fedt at du i hver eneste tekstafsnit formår at overraske. Det ville være 5 stjerner herfra, hvis ikke det var for ordet "Så..." i sætningen "Så et pludseligt jag...".

Tak for at læse kritikken hertil, og tak for en tanke- og følelsesvækkende tekst :-)

Mvh Ansu
PS: ift. emnet - alt liv er dynamisk, i konstant forandring; jeg tror at det i kærlighed og ægteskab er vigtigt at holde fast i man IKKE kender hinanden, at ingen er den andens 'skat', eftersom man stadig er i live og i evolution, og ikke er et færdigt produkt eller objekt, men stadig er i proces. En proces der fastlåses så nemt i forhold, hvor den anden forelsker sig i et statisk billede af en, og ser på én med gårsdagens briller. Men at man i forhold holistisk tilkendegiver at man har LYST til at kende den anden, at man er nysgerrig og ikke tager kærligheden for givet - kærlighed er påskønnelse, ikke besiddelse. Det er livets sværeste kunst og øvelse, og samtidig den simpleste - at glemme hvad man ved og rent faktisk åbne øjnene for det mirakel der er foran en, det udefinerbart smukkeste = liv. Jeg føler at din tekst siger alt dette, poetisk og koncist, uendelig meget bedre end jeg lige har gjort :-) Jeg håber at en anden ikke er lige så pedantisk som jeg, og giver kunstværket 5 stjerner, for det fortjener det også!

PPS: film-trilogien "Before" (Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight) tænker jeg er meget relevant ift. emnet, og er de bedste film jeg har set i mit liv - de er måske lidt nørdede, og nogle ville nok kalde dem intellektuel porno (negativt ment), fordi at det er kærlighedsfilm med næsten konstant dialog - men særligt for kunstnere, og særligt ift. emnet kærlighed, er de ganske inspirerende alle 3. Den er med Ethan Hawke og den franske sangerinde Julie Delpy, som med sin sang "A waltz for a night" delvist opsummere alle filmene, en sang der også indgår i filmene på et afgørende tidspunkt.
5 måneder, 24 dage siden
5 måneder, 28 dage siden
Skriverkunstner
En lillebror (Inspirationsøvelse #5)
Den er meget inspirerende for mig, som ny forfatter. Tak for at dele
5 måneder, 28 dage siden
6 måneder siden
Flemming Dyremose (Saefir)
Lysbæren (Drabble-drama)
Han er i os alle, og skal holdes i skak..han er ligegyldigheden og mísundelsen..han er hadet selvoptagelsen..han er alle de steder vi skal passe på ikke at falde ned-
6 måneder siden
6 måneder, 8 dage siden
Maïa Westh (MaiiaW)
Døden (Point of no return)
Det er da en pudsig tanke, at kroppens endeligt skulle befri sjælen. Hvorfor dig??? Der er da nok en grund til at vi møder de udfordringer, vi møder. Og vi møder dem sikkert indtil vi har lært og løst det, de inviterer os til at lære og løse. Fortælleren her skal måske først og fremmest lære ikke at lade sit velbefindende bero på noget udenfor sig selv. Dybest set er det vel ikke fair at udlicitere sit ansvar for egen livsglæde til en anden person. Desuden går det formentlig galt som her.
6 måneder, 8 dage siden
6 måneder, 8 dage siden
Maïa Westh (MaiiaW)
Lysbæren (Drabble-drama)
Lucifer minder mig om, at når mørket er dybest er lyset klarest, så det er nok ikke uden grund at netop han blev mørkets fyrste. For mig repræsenterer han dualiteternes verden, den fysiske dimension. De, der tror på en dømmende gud mener rigtigt nok, at han er forvist, falden. For mig er han blot udfordringernes engel.
6 måneder, 8 dage siden
6 måneder, 9 dage siden
Maïa Westh (MaiiaW)
En elektroniktester gør oprør (Inspirationsøvelse #1)
Hvor er det sjovt og en fornøjelse at læse. Jeg kender godt det der med at tage en fast beslutning om at NU skal det være og så købe en hel rulle i stedet for at starte med en halv meter og prøve det af først. Næææhh nej... NU skal det være. Jeg kommer til at tænke på A.A.Milnes fortælling om Tigerdyret, der i sin søgen efter hvad han kan lide og dybest set søger efter sin identitet kunne have sagt at syning er simpelthen det BEDSTE tigerdyr ved, og går all in indtil han finder ud af at det ikke er det. Tak for at dele...
6 måneder, 9 dage siden
6 måneder, 9 dage siden
Lars Bertram (Bertram_Merlin)
En elektroniktester gør oprør (Inspirationsøvelse #1)
Herlig god historie :) Jeg kunne ellers anbefale en Brother symaskine, det er hvad jeg har, lol,
under de mange flyttekasser med stoffer der aldrig blev til mere end drømme.
Jeg synes der er god trip trap rytme i historien, de enkelte del historier bærer den næste med sig, og mange gode indskud og side fortællinger :)
6 måneder, 9 dage siden
6 måneder, 10 dage siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
En elektroniktester gør oprør (Inspirationsøvelse #1)
Hej Lea
Du er dygtig til at skrive din fortælling foldes langsomt, det kunne være starten på noget længere.
Tak for ordene fra Ulla
6 måneder, 10 dage siden