2Min adresse er Gaden
Det er daggry. En smuk og kølig morgen tidligt på foråret. Solen ... [...]
Kortprosa
11 år siden
2En Barndomserindring
Da Flemming var dreng, var han en værre bandit. Hans far kunne go... [...]
Kortprosa
11 år siden
5Tidskapslen
Hey, dig! Ja, dig! Fingeren prikker dig i nakken, og du bliver ov... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Englen døde i julen
Det var en morgen i slutningen af november. En af de morgener, hv... [...]
Noveller
12 år siden
2En af djævlens døtre
Jeg må være en af djævlens døtre. De kigger på mig med hånende bl... [...]
Kortprosa
12 år siden
7Lad det stå malet i sne
Du kan ikke vågne · dine ben bevæger sig stadig · de vil tilbage hvor... [...]
Digte
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Julie Schneider (f. 1996)
Hey, dig! Ja, dig! Fingeren prikker dig i nakken, og du bliver overrasket, for du sidder lige med dine egne tanker, og nu bliver du forstyrret igen. Ligesom når tekstbeskederne på telefonen kimer ind, og du ikke kan koncentrere dig om noget andet. Du venter bare på det sekund, du kan få lov til at tjekke telefonen igen.
Har du nogensinde haft følelsen af, at du kunne have gjort eller sagt noget, der kunne ændre på en masse ting, hvor du så ikke gjorde noget som helst?
Men hey - vil du med ind i min tidskapsel?
Hvad gør man, når alt ramler sammen? Når det er dunkelt og mørkt, og man ikke kan se lyset for enden af tunnelen. Når brikkerne i puslespillet bare ikke gider at hænge sammen. Det får dig til at tænke på, om du overhovedet lever. Du sidder bare dér med tomme tanker og slettet hukommelse. De tanker du har, går kun på, hvad du kunne have gjort anderledes.
Hvad ville du ønske, hvis du kun fik et ønske? Det første du tænker på, omhandler sikkert dig selv. Vi kan heller ikke græde over hvert et barn, der bliver født, hvert et barn, der dør. Det ville være nu og nu og også nu, men gør da et eller andet. Det fik jeg altid af vide. Vær ekstraordinær! Vi kommer alle til verden som rene og uspolerede mennesker, og så bliver vi destrueret.
Vi er over 7 milliarder mennesker i verden. Jeg er nummer 5.773.503.439. Du gider sikkert ikke en gang at læse hele tallet, da det er så umådeligt ligegyldigt. Jeg er forresten 5829 dage gammel i dag. Det er bare et tal, men et tal, der tæller 5829 specielle dage, og utroligt nok kommer der bare flere og flere.
Hvad ville du lave om, hvis du fik chancen? Alt? Ingenting? Der findes ikke nogen svære valg, der findes ikke nogen nemme valg, kun dem vi selv skaber.
Hvis vi nu skruede tiden tilbage og startede forfra, ville du så blive mere lykkelig? Hop med ind i min tidskapsel og lad os lære at danse igen. Lad os glemme og begynde en ny rejse, eller lad os lære og fortsætte den dans, der er i gang. Skal vi danse videre sammen eller alene? Jeg ved ikke, hvad der er bedst. Jeg ved bare, at 5829 dage slet ikke er nok. Ville det være nemmere, hvis vi tog chancen og hoppede ind i min tidskapsel? Du får den ikke to gange - altså chancen... bare så du lige ved det... men ville du med?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/10-2012 22:50 af Julie Schneider (JulieS) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 434 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.