2Min adresse er Gaden
Det er daggry. En smuk og kølig morgen tidligt på foråret. Solen ... [...]
Kortprosa
11 år siden
2En Barndomserindring
Da Flemming var dreng, var han en værre bandit. Hans far kunne go... [...]
Kortprosa
11 år siden
5Tidskapslen
Hey, dig! Ja, dig! Fingeren prikker dig i nakken, og du bliver ov... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Englen døde i julen
Det var en morgen i slutningen af november. En af de morgener, hv... [...]
Noveller
12 år siden
2En af djævlens døtre
Jeg må være en af djævlens døtre. De kigger på mig med hånende bl... [...]
Kortprosa
12 år siden
7Lad det stå malet i sne
Du kan ikke vågne · dine ben bevæger sig stadig · de vil tilbage hvor... [...]
Digte
12 år siden
3Begravelsen
"Du kommer aldrig til at overtage hans plads, du ved," sagde jeg ... [...]
Noveller
12 år siden
2De tre brødre
"Hvad skal vi gøre med ham?" spurgte Adam sig selv højrøstet. Han... [...]
Noveller
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Julie Schneider (f. 1996)
Det er daggry. En smuk og kølig morgen tidligt på foråret. Solen spejler sig i de glatte brosten, der er blevet våde af nattens regn. De varme solstråler finder vej gennem det tykke lag dug, der ligger som en dyne tæt på jorden og omfavner alt levende, der er ude på dette tidspunkt. Det er efterhånden blevet mit yndlingstidspunkt på dagen. Netop at se byen vågne langsomt op.
   Jeg står foran det mægtige indkøbscenter, hvor min krop spejler sig i det store glasparti. Jeg kigger op og ned af gaden, der er omringet af de dyreste og fineste butikker. Mit blik er trænet, selv gennem duggen.

Om få minutter vil gaden være fyldt med stressede mennesker, der har travlt med at nå på arbejde, alt imens jeg bare vil stå her som observatør. Det er mit job. De løber i cirkler hver dag og bruger deres tid på noget de højst sandsynligt ikke bryder sig om. Det gør mig sørgmodig. Det gør mig sørgmodig, at jeg aldrig vil få muligheden eller chancen for at vise, at jeg vil elske at udrette bare et eller andet. Kan en arbejdsgiver ønske sig mere? Jeg nedgør mig selv, specielt når jeg sammenligner mig med de millioner hårdtarbejdende mennesker, der aldrig har lært at sætte pris på det, de har. Og så er der mig. Jeg lever et liv i nederlag, respektløshed og ensomhed. Jeg er afhængig af fremmedes medlidenhed og generøsitet. Jeg vender nogle gange blikket indad og indser, hvor nedværdigende det er at nøjes med det, andre ikke vil have, men det er mit liv. Selvom de fleste vil sige, at min situation er selvforskyldt, så lever jeg et hårdt liv i en ond cirkel uden plads til fejltagelser.
   Jeg kigger igen på mit depressive ansigt i vinduet. Det er som om noget er skævt. Mit blik falder på de glatte brosten, og jeg bliver igen overtaget af den flygtige tomhed. Det er en gnavende tomhed og tristhed, der rammer mig hårdt i ansigtet. Det er et stort sort hul af ingenting, som skygger for mine tanker og omfavner mig om natten og stadig ligger der om morgenen - tomt og dybt, intet binder trådene sammen.
   Mine læber bevæger sig uden min tilladelse:
   "Du er en fejltagelse. Hvad gjorde vi forkert, for at få én som dig!?"
   Jeg hamrer min hænder hårdt ind i ruden foran mig og udvisker mit spejlbillede, så dæmonerne forsvinder. Vinduet ryster af eftereffekten fra mit slag, og det samme gør mit spejlbillede. Nu er alt lige så skævt som mig, og jeg kan ikke lade vær med at kigge på fejltagelsen, der står foran mig.
   Jeg kigger på mit ansigt og fører hænderne op for at udglatte de markante rynker, jeg har fået omkring øjnene gennem de sidste par år. Hvor er tiden blevet af? Hvordan kan årene passere så hurtigt uden, at jeg har udrettet noget som helst? Jeg er i den grad en ussel fejltagelse. Årene er gået lige så hurtigt, som folk passerer mig hver dag. De kommer og går og kommer aldrig tilbage igen, men jeg vil altid være her med mit mørke og frustrerede indre. Ingen ved det, ingen tager sig af det.

Alle vil nå et punkt en dag, hvor det føles som om, at der er intet er tilbage at kæmpe for. Alt er ligegyldigt. Mit lyspunkt er at se andres lykke, fordi det er smukt og sjældent. Jeg kan observere alle mulige slags livsstile her i gaden. Alle slags mennesker går forbi mig hver eneste dag. Forbipasserende, der kun kommer en gang, men de giver mig et klart billede af deres liv. Jeg kender dem for en kort stund, og i morgen er de forsvundet, men det er befriende at kende nogen, selvom det føles som om, det er på lånt tid.
   Hvis vi går 10 år tilbage i tiden, havde jeg stadig forhåbninger om et bedre liv, men nu er jeg blevet for gammel, og det sorte hul vokser mere og mere, dag for dag. Jeg har ikke overskud til at bekæmpe det længere. Alt handler kun om at overleve dagen - få noget at spise og finde et godt sted at sove, før det hele starter forfra.
   "De" er ikke de eneste, der løber i cirkler. Jeg gør også.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/03-2013 17:33 af Julie Schneider (JulieS) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 711 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.