Seneste kommentarer

3 timer, 6 minutter siden
Julian Tensfeldt (Aurelian)
Åhhh de digte
Kan kun være enig Poul mere af den slags! Og stærkt digt!! :)
3 timer, 6 minutter siden
4 timer, 47 minutter siden
Sofie Lykke Ring (PizzaLykke)
Der er dage
Svarkommentar
Hej Poul

Tak for din kommentar :)
Lige nu har jeg heldigvis flest gode dag.

- Sofie Lykke
4 timer, 47 minutter siden
5 timer siden
Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
Humørsprederen
Dejligt digt. Man bliver helt gald, det må være en dejlig person, du har skrevet det til.
Tak fordi jeg måtte læse med :)
5 timer siden
5 timer, 1 minut siden
Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
Udmattelse
Jeg føler med dig.
Det er hårdt, når psyken terror på en. Du skal huske, at det hele nok skal gå. De hårde tider er kun med til at lave de gode endnu bedre.
Jeg synes, det er rigtig godt skrevet. Jeg ville ønske, du startede med stort bogstav til at starte med, det er egentlig den eneste kritik jeg har.
Tak fordi jeg måtte læse med :)
5 timer, 1 minut siden
5 timer, 4 minutter siden
Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
Åhhh de digte
Jeg kan rigtig godt lide digtet. Selvom jeg selv nærmest kun laver triste digte, skal man huske de glade dage også. Jeg vil mene, at selv i de mest triste digte, er der et håb bag linjerne. Det er i hvert fald min opfattelse.
Tak fordi jeg måtte læse med. Fortsat god skrivelyst :)
5 timer, 4 minutter siden
12 timer siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Udmattelse
Hader Bananfluer....hvor kommer de fra?
.... og hvor kommer alt det psykiske fra... hvad gjorde udslaget...
at tingene tog en kolbøtte. Kan en kolbøtte tages baglæns.
Håber på, at det bedste viser sig til den i digtet.
Poul.
12 timer siden
12 timer siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Der er dage
Puha... håber der er flest af de sidste...gode.
Voldsom liste, som gør mig trist at læse.
Poul.
12 timer siden
15 timer siden
Sofie Lykke Ring (PizzaLykke)
Der er dage
Svarkommentar
Hej Martin :)

Tusind tak for din kommentar. :)
Jeg kæmper, uden tvivl.

Punktummerne var mere ment som at sætte mere fokus på hver linje i sig selv og ikke kun helheden i digtet. Hvis det giver mening. :)

Igen tusind tak!
15 timer siden
16 timer siden
Martin Hansen (Bipolarmartin)
Der er dage
Det er rigtig fint og skrøbeligt. Det er en opremsning - en slags huskeseddel, og jeg ved PRÆCIS hvad du skriver om, for jeg render selv rundt med sådan en seddel hver eneste dag og har to gange i mit liv undladt "kun at tænke tanken." Man skal derfor huske at tage sedlen op ad lommen og læse den op for sig selv når bølgerne går højt. Det må du love mig at du gør.

Der er ikke så meget lyrik over dit digt, men netop på grund af det virker det så stærkt. Der skal ikke pakkes noget ind når der er tale om en sådan "note to self". Er det med vilje, at du afslutter hver linje med et punktum, i øvrigt?

Jeg har også læst noget andet du har skrevet, og du er altså ret god.
16 timer siden
16 timer siden
Martin Hansen (Bipolarmartin)
Udmattelse
Meget tankevækkende og godt skrevet. Det lyder som om sygdommen har overtaget hovedpersonen lidt lige nu og har ligget der et stykke tid, at dømme efter bananfluerne. Selve digtet består vel af tre lange sætninger. Måske du kunne lave dit næste digt lidt mere opdelt? Eksempelvis de tre sidste linjer, som bliver holdt sammen af to "og" og således bliver til en sætning i stedet. Så kunne du sætte flere tanker i gang hos mig og du kunne få flere informationer og billeder med. Bare en tanke.

Jeg er også psykisk syg, og jeg kan have svært at finde ud af hvornår hverdagen hører op og hvornår fritiden starter. Det er derfor godt at læse det du har skrevet, så jeg kan blive mindet om det. Tak for læsning, det er et godt digt og det satte RIGTIG mange tanker i gang hos mig (og der skal der noget til, for jeg er en gammel cirkushest i gamet)
16 timer siden
17 timer siden
Diana Nielsen (Dibani)
Tæl til 21
Kære Ansu,

Jeg synes du er modig. Ligeså mange ord du bruger, der lugter af nederlag og selvkritik, ligeså mange stærke, ærlige og omsorgsfulde ord ser jeg også. Du tillader dig selv at gå, når du bliver utilpas. Du er parat til at gøre nærmest hvad som helst for at opnå ro - hjælpe dig selv. Du har ikke mistet håbet om arbejde, kærlighed og omsorg, selvom håbet i sig selv piner dig. Du reflekterer over dine triggere og du taler med andre folk om det. Du har så mange traumer, der umiddelbart kunne være mere bekvemme at benægte - men trods retraumatisering bearbejder du dem stadig. Osv.

Udfra dette, ser jeg dig på ingen måde som 'behandlingsresistent' (et, for mig, ligeså provokerende ord som fx 'samfundsforstyrrende'. Hvem står mon bag dem??). Går det langsomt frem? Ja. Er det ubegribeligt hårdt? Uden tvivl. Men du ér stærk. Du overlever. Og jeg tror du gør det fordi du er så stærk til at kommunikere som du er.

Der er mere end rigeligt plads til dig i denne verden. En kasse at passe ned i er ikke lig lykke. Du rykker mere end du selv tror.

Knus herfra, hvis du holder fast i dit punktum. Hold fast i dig selv og held og lykke derude. :)
17 timer siden
18 timer siden
Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
Dit sidste ord
Svarkommentar
Alt jeg noterer ned relater til mig selv i den sidste ende. Du har ret, det er ikke værd at gemme på.

.-) Knud
18 timer siden
23 timer siden
Inge Erhard (Inghard)
Dit sidste ord
Håber ikke du hentyder til dig selv, for den slags følelser skal man se at komme af med.
De er ikke værd at gemme på.
23 timer siden
23 timer siden
Ida Pedersen (Anita A)
At give slip
Svarkommentar
Mange tak for kommentaren og jeg er da gerne fortaler for friheden som har det lidt hårdt for tiden.
23 timer siden
1 dag, 2 timer siden
Ann R. Sørensen (Savanti)
Giv mig dig
Svarkommentar
Hej. Mange tak for din kommentar .:)
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 2 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Giv mig dig
Hej
Igen en god lille tekst, som fordrer eftertænksomhed.
Der er noget genkendeligt i tanken om, at når man er kommet i et forhold, så gælder der nye regler, nye måder at omgås hinanden på. Det kan let ligge et tæppe over den kærlighed og begær, som var i begyndelsen.
Her er din tekst en god reminder. Man skal udvide sit forhold - ikke begrænse det bag normer om, hvad et forhold bør være.
God lille tekst.
Claus
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 2 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
De funklende stjerner
Hej
Fin lille tekst om overgangen mellem kærlighed og begær - ikke at kærligheden forsvinder med begæret. Synes dog du rammer øjeblikket meget godt :-)

Claus
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 2 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Jalousiens ansigt
Hej
godt digt, hvor du beskriver jalousiens væsen fra en personlig vinkel. Jeg tror, at mange kan genkende dele eller måske alle effekterne af jalousi.

Jalousi er en personlig følelse og eksisterer mellem mennesker. Det er ikke på den måde en følelse, som kommer fra naturen. Gad vide, hvad den udspringer af? Hvilken drift eller overlevelsesmekanisme bliver gennem det menneskelige sind til jalousi? Der er nok tale om en kombination af i hvert fald misundelse og kærlighed/lyst, men hvilke andre ingredienser, som er på spil er ikke lige til at gennemskue. Det er nogle af de tanker jeg får, når jeg læser din tekst.
Godt gået
Claus
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 2 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Engel
Hej
Fin lille tekst
Du leger med noget ukendt i fortællerens tætte fortid. Det skaber en åben tekst med mange tolkningsmuligheder.
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 16 timer siden
Jimmy Acaster (Kafkaesque)
Hjem
Uuuuuaaaahhhhmmmm, jeg tillader mig at være uenig i de tidligere kommentarer.

For det første er jeg ikke glad for, at dit hjem blev lyst igen. Altså i en rent litterær kontekst. Er det et selvbiografisk digt, er det godt for dig, forstås. Men i forhold til digtets opbygning synes jeg, det er ærgerligt. At det bliver så klart fortalt. I modsætning til at ligge mellem linjerne; ligesom den dystre tone gør det i den indledende del.

For det andet læser jeg det mere som et destruktivt forhold, snarere end omhandlende barndom. Men jeg har det helt fint med, hvis jeg tager fejl. For det er netop digtets styrke, at det er placeret så ganske, intet mindre end, genialt i grænselandet, hvor læseren får lige tilpas meget at vide til at have en ide om, hvad der beskrives. Og så alligevel være i tvivl. Og dermed være og føle sig så aktivt, indlevende en del af historien og dens følelser. Jeg har kæmpe bias - i at jeg elsker denne slags formuleringer, både i det jeg læser, og det jeg selv skriver i længere format. Tag derfor den næste del, tiltænkt som udelukkende konstruktiv kritik, med en solid håndfuld salt. For det kan sagtens tænkes at - også den sidste del - fungere som digt, men blot ikke fungere i mit aparte hoved :)

Ligeså meget som jeg elsker den første del, ligeså meget står jeg af på den anden del (fra linjen "fandt ud af at jeg ikke var så lille alligevel"). Det er den klassiske show, don't tell. Som sjældent er en faktor i digte. Hvor jeg føler, at den første del er en lille (eller stor) genialitet, spoleres det af, at jeg får tingene så præcist udpenslet i den sidste del. Jeg kan komme på 117 måder (som primært er mere kortfattede), hvor digtet kan afsluttes, hvor det tvetydige stemning opretholdes, men det skal jeg ikke blande mig specifikt i. For det kan for det første tænkes, at du er dybt uenig. Og for det andet kan du sagtens selv formulere det smukt med de følelser, du ønsker, kan jeg konstatere på den første del.
1 dag, 16 timer siden
1 dag, 21 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Tilfældig sommerdag
Hej Jacob

Sikke dog nogle smukke ord, som jeg genkender så meget i. Dette særlige møde med et menneske der på bænken.
Tak for en smuk tekst, der vækker minder.
Kort og god
Kh
Christina
1 dag, 21 timer siden
1 dag, 21 timer siden
Cille Bo
Forstår du det
Svarkommentar
Hej Ulla
Mange tak for dine tanker og kommentar! Du rammer helt plet - han skulle jo helst ikke fatte mistanke - ikke alt for meget - men alligevel lidt! Ikke let! Og 'runerne' skulle være svære at forstå - men det føltes rart at sige det: "Jeg elsker dig" på Setswana.

Tak!
1 dag, 21 timer siden
1 dag, 23 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Med mørket mod natten
Svarkommentar
Hej Ulla
Tak for din læsning og din feedback. Er glad for, at teksten siger dig noget. Synes din læsning rammer det samme som min.
Claus
1 dag, 23 timer siden
2 dage siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Med mørket mod natten
Hej Claus
et meget flot digt, især er jeg pjattet med "kunne jeg ville jeg lade tiden faste i aften", er meget flot formuleret. Det er den slags erindringer vi står tilbage med, når andre spørger ind til vores livs mindeværdige øjeblikke. Tak for ordene fra Ulla
2 dage siden
2 dage, 3 timer siden
Jacob Joergensen (Buller321)
Enten eller
Kort og godt! jeg er fan
2 dage, 3 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

129Claus Poulsen (ClPollux)
75Ann R. Sørensen (Savanti)
66Ulla Hexibru (heksemutter)
66Sys Høj (Forårsglad)
64Charlotte Blanca (hvemerjeg)
64Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
63Nils Højsager-Jessen (storyteller)
54Mette Boe Christensen (MollyTrine)
52Ida Pedersen (Anita A)
48Buller Jensen (Spicey2)
47Christina Harritz (Anniina)
43Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
43Inge Erhard (Inghard)
39Niels Engdal (evighedsblomst)
35Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
35Monis Zytrou
31Kirstine Enevold (kirstine12)
30Hans Ib Noe Hansen
29Poul Erik Pedersen (Poulerik)
28Julie Gry Carstensen (digterinden)
26Ard Malraes (Elissari)
23Cille Bo
23Silje Aleb (Paletten)
23Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
23Ileme Rosenberg (Emeli)
22Poul Brasch (Blækhuset)
22Niels Cenius (Snowlion)
21Susanne Haltou (Sanne53)
20Hr Nørregade
20Christina Olsen (Christina1212)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

127Claus Poulsen (ClPollux)
89Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
87Ann R. Sørensen (Savanti)
84Charlotte Blanca (hvemerjeg)
76Sys Høj (Forårsglad)
64Nils Højsager-Jessen (storyteller)
62Ida Pedersen (Anita A)
53Mette Boe Christensen (MollyTrine)
46Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
45Hans Ib Noe Hansen
41Buller Jensen (Spicey2)
38Susanne Haltou (Sanne53)
36Anastacia Svensson (AnaVienna)
32Christina Harritz (Anniina)
29Ileme Rosenberg (Emeli)
29Ulla Hexibru (heksemutter)
29Mads Hansen
28Finn Prang (Fipra)
27Nicolas Jessen
26Niels Engdal (evighedsblomst)
24Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
24Angeling Hu (Angeline)
23Poul Erik Pedersen (Poulerik)
22Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
22Cille Bo
21Niels Cenius (Snowlion)
21Caroline Søholm (CarolineS)
21Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
19Inge Erhard (Inghard)
18Poul Brasch (Blækhuset)