Kommentarer til Ansu Orheim


16 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
Oliven
Svarkommentar
Hej Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen),

at du ikke kan læse smerten heri er måske min skyld.. tænkte jeg tidligere. Men nej, det er din - eller rettere, var, da jeg tror på evolution og Big Bang, og håber at du har en god dag og nat, modsat den/dem i digtet beskrevet. Én dag, da, og nat, beskrevet. Intet er skrevet i sten, spørg bare Jelling og Timbuktu. Og selv tak, trods vi er hinanden totalt fremmede og du intet aner om hjerter :-D Men hey, som Abraham, "sir" Francis Galton og Eske Willerslev sikkert ville have sagt, du er ung endnu. Relativt.

mvh Ansu
PS: måske næste gang du kommenterer lige tilføje en genlæsning? Eller bare læse forfatterkommentaren, inden du smider børnehaverimsrytme afsted? Jeg vil ikke spilde mere tid på D, så vid at notifikation om evt. kommentar fra Dig vil slettes uden at blive læst.
16 timer siden
5 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Zarathustras Vidne, en ninja ved navn Sandr...
Svarkommentar
Hej Signe,

tak! Det rører mig at læse. Og super dejligt at du fanger historien og handlingen, skrevet i dag, med stor frygt for om rim-strukturen generelt ville stå i vejen for ikke blot om nogen overhovedet ville læse det, men også om handlingen gav mening. En handling du gudskelov indrammer rammende - tusind tak for kommentar og for at læse med :-)

mvh Ansu
5 dage siden
5 dage siden
Signe C. Horsdal (Sis4)
Zarathustras Vidne, en ninja ved navn Sandr...
Wow! Så sårbart, levende med mange flotte billeder for mit indre blik og et hudløst ærligt billede af at være sårbar i møde med kærligheden, når man har sår på sjælen. Tak.
Bh Signe
5 dage siden
6 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
En anden Sheela
Svarkommentar
Hej Snowfrog,

bitter?! Det håber jeg ikke - jeg bad modtageren af digtet, S, om at få en kvinde til at læse det op for ham, da hans syn er næsten væk pga alderdom (han er vistnok 80 år gammel), netop af frygt for at min egen... ja, vel bitterhed, ikke farvede digtet. En fælles bekendt kvinde meldte sig, og han virkede taknemmelig, ligesom hun :-) Tak for dine ord som jeg tager til mig og reflekterer over :-) På dagen hvor jeg skrev det var jeg alt andet end bitter men mega taknemmelig, særligt til S over at få lov at sige farvel igennem timers samtaler, inden hans måske sidste rejse. God rejse til DIG broder, tak for at læse og kommentere (!), og god vind frem.

mvh Ansu
6 dage siden
6 dage siden
Niels Cenius (Snowlion)
En anden Sheela
Det er fedt, flamboyant, fabulerende og mystisk. Masser af power og en bitter men sød tankegang. Godt skrevet. Snowfrog
6 dage siden
7 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Graffiti Farvelæk
Svarkommentar
Hej Sys,

tusind tak for din kommentar, for at dele selv og for dine refleksioner :-) Jeg er ked af at du kan genkende noget i teksten her, men ikke overrasket efter at læst lidt af dine tekster - også tak for dem! God vind frem fremmede :-)

mvh Ansu
7 dage siden
11 dage siden
Kenneth Hvid (DeuceF43)
Hikaros
En lille rettelse. Han siger vidst til Russel Crowe, som har hovedrollen i den film, at man føler sig som tordenguden himself.

Det var bare det. Elsk hinanden allesammen!Kenneth
11 dage siden
11 dage siden
Kenneth Hvid (DeuceF43)
Hikaros
Men har læst, at der er et krater på månen, der er opkaldt efter Ikaros. Noget JEG synes er fedt, er Romersk mytologi. Himmelguden Jupiter, og hans kone Juno. Planeten Jupiter er opkaldt efter ham, fordi den er solsystemets største. Man siger at Jupiter er gemt i en sky, og det kun er hans kone der kan se hans sande jeg. Jupiters dyr er en ørn, og hans kone er en meget værdig, og dronningelignede gudinde. Junos dyr er en gås. Som jeg forstår det, er Jupiter den Romerske himmelgud, og dermed gud over himmel, og lyn og torden. Dermed også vejret, tror jeg nok. Det var alt fra mig, havde bare lyst til at dele dette. GOD VIND FREM!

PS: Er der nogle der har set filmen Gladiator? Der er der en der siger til Russel Crowe, at man står der, og føler sig, som himmelguden himself. Går ud fra at det netop er Jupiter, der er snak om.

L.O.V.E

KH Kenneth
11 dage siden
11 dage siden
Kenneth Hvid (DeuceF43)
Hikaros
Ok godt nok Ansu, tak for det, fint digt, selvom jeg ikke helt forstår det. Fint nok, og god vind til dig også. :-)
11 dage siden
11 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Hikaros
Svarkommentar
Hej fremmede,

jeg kender dig ikke, og du kender ikke mig. Hvordan skulle jeg kunne skrive om dig? Din sjæl er ikke materiale, men jeg ved, VED, at den eksistere(r). Ingen kan definere den, mindst af alle jeg. Kun du.
Jeg tror personligt ikke på at man kan være tosset = kun ledende, jagende. Digtet handler om Ikaros, som er et navn fra græsk/middelhavs-mytologi, Ikaros der jager lykken, direkte til at miste livet til selvmord.
Ingen begår selvmord, man mister livet til det. Til jagten, som regel.
Digtet handler ikke om dig, og det gør ingen af mine andre tekster heller ej - det sværger jeg ved alt helligt, ved alt i universet der ekspanderer (Big Bang-teorien). Når du stopper med at jage, eller har Glæde ved jagten (...), finder du ikke lykke, men hvadend du søger der også søger dig (citat af den legendariske digter Rumi).

God vind frem fremmede. God vind frem.
- Ansu
PS: når du beder om hjælp, giver du et andet menneske muligheden for at være god - ved at bede om hjælp ER du god! Men jeg kan ingen hjælpe, da jeg selv prøver at stoppe med at jage, og nyde dét allerede ejet (meget).
11 dage siden
12 dage siden
Kenneth Hvid (DeuceF43)
Hikaros
Altså kære Ansu fint digt og kald mig bare nærtagende men kan ikke lade være med at føle mig truffet er det mig du mener er Ikaros? Og er tosset???
Kenneth
12 dage siden
13 dage siden
Sys Høj (Forårsglad)
Graffiti Farvelæk
Misbrug kan være i mange udgaver og kender godt til det og jeg startede også i sin tid med at skrive for at få ud hvad skete i mig og hvorfor jeg reagerede , som jeg gjorde og ikke følte mig god nok nogensinde, fordi jeg netop ikke var, som min moder. Godt du får det ud og det har hjulpet mig selv om jeg aldrig ved om jrg bliver hel igen efter den psykiske tortur jeg blev udsat for og den mindre værd, fordi jeg ikke spredte ben for enhver og holdt mig for mig selv. Ingen kritik bare rolig blot en konstatering af forskellen på måden msn oplever og i dsg bliver jeg stadig udsat for mennesker, der bruger alt for st ramme mig fordi de er en af de mange mellem hævdes ben (min eks mand blandt andet). Eneste mål er smadre mig luv.
Tak for fit skriv og håber du kan tåle min meget ærlige og åbne svar og et kæmpe krammer og jeg græd som pisket da du skrev det her, som du, men af anden grund. Forårsglad
13 dage siden
14 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
3 citater fra dokument med dating-profil-be...
Svarkommentar
Øøøh, nå. Fik du hørt musikken?
14 dage siden
14 dage siden
ali manjaro
3 citater fra dokument med dating-profil-be...
kammerat, jeg er en impuls som dig, men med vest på. Jeg er en destruktiv kraft, og det har jeg altid været bevidst om. At min ideelle måde at være på er for forkert. Jeg respekterer det, mest af alt vil jeg være normal med normalt job og læse i min fritidslomme som de andre normale, men jeg kan desværre ikke kompromisse. Jeg kan nemt forsvinde igen, så det ville for dårligt af mig at skrive til dig, men vid, jeg værdsætter dine digte og dagbøger. De er overvældende og kan nok ikke passe i min fritidslomme, men der skal nok komme. En dag som i dag, hvor jeg bare bliver revet med. Gud være med dig
14 dage siden
14 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
1 procents svar retur
Svarkommentar
Hej Søren
haha, jo, hørt :-P
mvh Ansu
PS: PS: jeg glemte at skrive at man i Kintsugi (sama/san) SELV skal gøre det, altså knuse vasen som det kan være en god idé at bruge inden, til blomster, druk, akvarelmaling eller andet. Køber man Kintsugi, har man fuldstændig misforstået = ligesom hvis man købte et computerspil der allerede var gennemført, eller en bold der allerede var i mål eller kurven
14 dage siden
14 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
1 procents svar retur
Svarkommentar
Hej Mette
du har så ret. Altså i at kravet om meditation er modarbejdelse af det, og at såvel arv som miljø kan forhindre det. Desuden er meditation som at lytte, ifølge nogle ER det at lytte, holistisk - "Al snak om stilhed er blot larm". Jeg indså for mange, mange år siden, da jeg var vistnok 19-20 år og hvor jeg for første gang blev forelsket, at alt er relativt, og at jeg IKKE tog fejl når jeg sagde at yin-yang er symbolet for relativitetsteori - jeg KUNNE ikke tage fejl, for kvinden jeg blev forelsket i fik en tatovering med det og jeg vidste at jeg.. ej, at vor samtaler om det havde inspireret. Den var flot, den tattoo, eneste flotte jeg har set i mit liv. Hun ønskede at flytte til en jødisk kibbutz, og fandt min baggrund værd at tale om, modsat alle andre. Ift. teksten her - jeg selvhader stadig, et ekko fra fortiden forstyrrende fremtiden, men holder fast i én sandhed alle ved = universet X-panderer - der fødes nye (exo)planeter, sole, måner og liv konstant, og selv når grupper dør, lyser stjernerne stadig længe efter. Og selv når stjernerne ikke lyser for OS længere, lyser de for andre planeter/liv, evigt. Bogstaveligt talt evigt, selv fra vor planet synlige i deres ekkoer/vibrationer. Nu'et er antitese eller syntese til/af tid og rum - og selvhad/nihilisme desværre en følgesvend til ydmyghed = intelligens. Gudskelov for at universet xpanderer, selv når man er blind, døv, stum, smagløs, følelsesløs og/eller lugtelsesløs :-)
mvh Ansu
PS: PS: jeg glemte at skrive at man i Kintsugi (sama/san) SELV skal gøre det, altså knuse vasen som det kan være en god idé at bruge inden, til blomster, druk, akvarelmaling eller andet. Køber man Kintsugi, har man fuldstændig misforstået = ligesom hvis man købte en sudoku
14 dage siden
14 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
1 procents svar retur
Svarkommentar
Hej Kirsten
fedt! altså fedt hvis det dengang du læste det inspirerede - selvfølgelig er det farligt (!) at dele selvhad, da det jo kan skræmme, men det kan også redde liv, altså igennem inspiration ikke fascination, til lige præcis den éne der trænger til det. "Reada and a needa" - Hip Hop-citat fra en kærlighedssang (Rita and Annita). Samme matematik der går igen i musik er jo samme formel som skrift, så man kan enten rocke, punke eller jazze, vel?
mvh Ansu
PS: jeg glemte da at skrive at man i Kintsugi (sama/san) SELV skal gøre det, altså knuse vasen som det kan være en god idé at bruge inden, måske til blomster, druk, akvarelmaling eller andet. Køber man Kintsugi, har man fuldstændig misforstået = altså ligesom hvis man købte en kryds-og-tværs
14 dage siden
14 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
1 procents svar retur
Svarkommentar
Hej Ulla
Hørt! Selvhad, skam og skyld er gode læremestre men elendige elever.
mvh Ansu
PS: jeg glemte at skrive at man i Kintsugi (sama/san) SELV skal gøre det, altså knuse vasen som det kan være en god idé at bruge inden, til blomster, druk, akvarelmaling eller andet. Køber man Kintsugi, har man fuldstændig misforstået = ligesom hvis man købte et puslespil
14 dage siden
15 dage siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Namaste Muthaf*cka
Hej Ansu
Jeg har godt bemærket dine mange henvisninger til musikken.
Jeg er ikke noget særligt stort musikmenneske (tonedøv tror jeg)
Jeg er mere til ord og billeder så tilgiv mig at jeg ikke lytter til dine anvisninger
Gode tanker Og alt det bedste fra Ulla
15 dage siden
15 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Namaste Muthaf*cka
Svarkommentar
Fik du hørt musikken?

PS: Du har føsdag samme dag som min mor, hvis FP er til at stole på :-) (Altså smiley, fordi du jo så, i græsk/nubiansk stjernegen så er pisces, "fisk" (der har eksisteret mange, mange andre symboler for stjernetegnet - i min verden alle, hver og en, forkerte, men smag og behag)
15 dage siden
15 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Månen min ven, er orange
Svarkommentar
Hej Rayana,

tak for konstruktiv kritik - jeg er glad for at du deler din proces om at du undrer dig, det giver mig noget at arbejde med - nemlig at jeg godt kan tillade mig lignende tekster fremover, når det vækker undren uden at forvirre for meget - som jeg tolker din kommentar, som jeg tager som et kompliment = initieres fantasien i læseren, er mit arbejde fuldført med værket. Fordi, som du rammende og skarpt ser, ligger der jo selvfølgelig mere bag teksten, samme dybde som ethvert værk har i sig, nemlig at det kun er skaberen selv der kender den fulde kontekst = og gør skaberen endelig det, går skaberen sikkert glip af noget smukt, af en nysgerrighed på noget der umuligt kan forstås fuldt ud. Men man kan øve :-) Og selvfølgelig få energien ud igen ved selv at være kreativ, og selv skabe :-)

mvh Ansu
PS: Håber du fik hørt musikken
15 dage siden
15 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Månen min ven, er orange
Svarkommentar
Hej Kenneth,

nice, tak for at læse og kommentere, jeg blev glad da jeg læste dine ord og rytme - men samtidig ked af det: for jeg er BESTEMT ikke et geni. Virkelig. Jeg er intet specielt, og hvad jeg kan, gør jeg alt jeg kan for at dele. Det eneste jeg kan er ydmyghed = min IQ er relativt lav, omend 2 forskellige tests pegede i hver sin retning (og jeg tror 100 % på at IQ er dynamisk, altså at den kan stige og falde). Og oplevelsen i Indien var bestemt ikke fantastisk, men et traume. Selvfølgelig lige dét traume iblandet noget magi - altså, for mig var det traumatisk at se processen bag den mad vi spiste i Indien når vi spiste ude - at det var hjerteskærende og sindssyggørende tynde mennesker der lavede maden. Smukke mennesker, tvunget til at gøre noget der går imod deres religion. Deres gode stemning beskrevet... når man sulter smager et cigeratskod godt. Ift. mig selv bedrøves jeg af komplimenter, fordi jeg er student, ikke lærer, og defineringer af mig fastfryser øjebliksbilledet der gerne skulle ændres. Som ikke kan UNDGÅ at blive ændret! Men tak for energien bag :-)

mvh Ansu
PS: Håber du fik hørt musikken
15 dage siden
15 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Månen min ven, er orange
Svarkommentar
Hej Nicolas,

glimrende læst! Altså virkelig fed feedback, som jeg ved at jeg vil læse igen, ligesom dine andre kritiske kommentarer - tusind tak for det!! Meget meget interessant at læse om din proces i det, det er brugbar læring for mig, og hvem ved, måske for andre. Tak :-)

mvh Ansu
PS: Håber du fik hørt musikken.
15 dage siden
15 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Månen min ven, er orange
Svarkommentar
Hej Berith,

tak for at læse og kommentere! Og super fedt at du tog initiativ og startede en rejse mod forståelse af jainisme - noget der selvfølgelig er umuligt uden øvelse, og selv da... Men ja, meget meget MEGET interessant læsestof, hvis kilderne er de rigtige. Hjerteligt god dag og god vind frem.

mvh Ansu
PS: Håber du fik hørt musikken.
15 dage siden
16 dage siden
Ansu Orheim (Ansu)
Namaste Muthaf*cka
Svarkommentar
Fik du hørt musikken?
16 dage siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

140Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
39Ansu Orheim (Ansu)
37Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
36Camilla Diedrich (PoemsbyC)
30Niels Cenius (Snowlion)
19Inge Erhard (Inghard)
18Signe C. Horsdal (Sis4)
15Ulla Hexibru (heksemutter)
15Poul Brasch (Blækhuset)
14Martin Hansen (Bipolarmartin)
14Jens Müller Hasle (Bullensohn)
13Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
13Kenneth Hvid (DeuceF43)
12Tine Eslander (Tegnerinden)
12Rud Stenfisker (Stenfisker)
11Ann R. Sørensen (Savanti)
10Lars Bahlsen (Bahlsen)
10Pia Hansen
10Lejsy Storm
10Christina Olsen (Christina1212)
9Sys Høj (Forårsglad)
8Görkem Acar (grkemacar)
8Lukas Dalager Spangsberg (Lukke)
8Mette Boe Christensen (MollyTrine)
7Claus Poulsen (ClPollux)
7Alf Rosenbrink
7Anna Bland (Ingenting)
7Poul Erik Pedersen (Poulerik)
7Fru Flohr
7Hans Ib Noe Hansen

Flest modtagne

Seneste 100 dage

49Camilla Diedrich (PoemsbyC)
44Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
42Claus Poulsen (ClPollux)
34Emma Katrine Sørensen (emmakatrine)
33Ansu Orheim (Ansu)
29Ann R. Sørensen (Savanti)
25Susann Kokansky-Monteløv (Fair)
23Nicolas Jessen
20Hans Ib Noe Hansen
19Görkem Acar (grkemacar)
19Lukas Dalager Spangsberg (Lukke)
19Hans Øster (Lillebror)
19Niels Cenius (Snowlion)
17Kenneth Hvid (DeuceF43)
16Ulla Hexibru (heksemutter)
15Per Nordigarden (Nordigarden)
15Christina Olsen (Christina1212)
14Inge Erhard (Inghard)
14Signe C. Horsdal (Sis4)
13Christina Harritz (Anniina)
13Sys Høj (Forårsglad)
13Finn Prang (Fipra)
12Bo Gjord-Knapså (buske som bryn)
11Henning Nørgård
11Mette Boe Christensen (MollyTrine)
10Poul Brasch (Blækhuset)
9Martin Hansen (Bipolarmartin)
9Rud Stenfisker (Stenfisker)
9Holger Madsen (Zyborg)
8Lejsy Storm