Seneste kommentarer

3 timer, 43 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Nødvendig narcissisme
HEJ Ansu
En flot poetisk tekst, som jeg nød at læse.. Jeg tænker at du måske kunne overveje om den sidste sætning skal med? Altså "alt skal nok gå, med smil, latter og ro" . Jeg tænker at det næsten bliver for forklarende. Men teksten er også fin som den er. Tak for ordene fra Ulla
3 timer, 43 minutter siden
11 timer, 27 minutter siden
Ove Nielsen (Confucius)
Reflektioner
Svarkommentar
Hej Ansu
Tak for din interesse for det skrevne og, syntes jeg, en aldeles fantastisk interessant kommentar til mit skriveri.
Du går i dybden af det der er en essens her i mit skrevne.

Jeg vil starte med dette :
Du har bestemt ikke misforstået tanker om mit skrevne, din forståelse af mit skrevne glæder mig, der i at jeg ser et medmenneske som reelt ønsker at forstå det jeg her har skrevet.... Tak for det.

Så til denne ting som du skriver i slutningen af din kommentar..Citat
"Jeg læser en hvis religiøs/traditionel kritik i de første 2 linjer."
Det kan opfattes / tolkes som kritik, dog er det ikke ment som religiøs / traditionel kritik, for mig drejer det sig om forståelse, om mulighed for at lære om vor menneskelige subjektive moral, her i også mig selv, for hvem siger at jeg har forestået dette ....mig selv ?
Forståelse for et muligt emne ...det mener jeg kun kan ske ved at dele vore tanker med hinanden...tænker her på Sokrates "jeg ved at jeg ikke ved" og der i tanker om argumentets vægt via dialogens og forståelsens vej, så at sige.
Således er det ikke om kritik eller at have ret i noget for hvad kan man bruge det til , hvis man ikke haver forstået et givent emne ?

En essens : du skriver
"Du har ret tror jeg, som jeg læser "Reflektioner"; at subjektets moral, den subjektive virkelighedsopfattelse af universets orden og hvordan denne opretholdes ikke fører til konstruktiv eksistens og fornuft blot fordi der er en mening med det, et mål. Netop fordi egoet er selvbevarende - enhver løsning udledt af tanker er tankernes egen overlevelsesdrift, egoets ekko der misforstås som ny lyd."

Dette er om essensen i mit skrevne, kernen er :
Egoet er selvbevarende via dettes subjektive moral, således som jeg anskuer vor subjektive væren og moral

Din beskrivelse af vi ikke kun er en ting, deler jeg forståelse for .. vi kan agere både "offer, krænker og frelser" der i deler jeg også dine tanker om at "Når man tror man er én rolle, er man oftest en anden" hvilket for mig taler om en mulig manglende viden om egen subjektive væren ( mulig selverkendelse)
Her i dette kommer tanker fra Kierkegaard op på min nethinde
"Sandhenden er subjektiv, men den højeste sandhed er den objektive uvished"
Citat
"(Sartre, Simone de Beauvoir, Kierkegaard, Camus ect)
Ja det er ud fra dette eksistentialistiske perspektiv disse tanker bevæger sig.

Du skriver om journalisme..efterstræber man objektivitet, fornuft og mening.
Ja det gør man, men også her gælder subjektiviteten og der i dens selvbevarende grænser også for sproget, der I er jeg og mit skriveri også, da jeg anser dette for at være gældende for subjektiv væren.


Interessant video ;-) tak for det indslag


Kh Ove
11 timer, 27 minutter siden
12 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
For Sent
Hej Munira,

jeg har læst digtet her flere gange, og er stadig draget af det - ikke mindst da der tidligere stod ydeligere information om det i forfatterkommentar. Det står dog stadig stærkt uden forklaring.

Som i dine 2 andre digte delt læser jeg en masse kontrast i det. Med bogstav-rim, gentagende sætninger og originalt ordbrug får du malet et mystisk billede frem, af gys og gru. Blodrødt blik bag mørkgrå rand - det lyder smertefuldt og udmattende, som en der har set for meget, ELLER som en der ser rødt i vrede, med gamle øjne.

"Legul" sol forvirrer mig ligesom resten af teksten og titlen, men den forvirring får du manet i jorden med dine afsluttende sætninger, og tidligere med forfatterkommentar. Hvordan legul sol, gammel sol, måske trænger ind i mørket og blænder. Jeg håber sådan for energien bag digtet, for den smerte jeg læser i det, fik lyset ind.

Jeg håber at sortdødt sind blev blændet på den gode måde da døren blev sparket ind; og mest af alt håber jeg at det ikke er for sent! Farver går igen i "For sent", og præcis som farver har uendelige kontraster, således har også livet tror jeg - jeg ser for mig en orange farve, måske pga ordet legul som jeg ikke ved hvad betyder, men det er farven jeg sidder tilbage med. En stærk farve, en tryg farve, og måske en farve der minder om daggry og solnedgang; om forandring, men også om cyklus.

Mvh Ansu
12 timer siden
13 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
Stærk forbundet
Hej Lyssandra,

super dejlig tekst! Du maler et flot billede, og samtidig en autentisk levering - jeg hører for mig en sang i skoven fra hjertet af og ikke intellektet, altså et digt uden anden intention end observation. Det er ægte. En slags 'stream of consciossness" frem for en død teori - gid min biologilærer i sin tid havde været sin opgave bevidst: hvordan vi ikke er adskilt fra naturen, fra jorden og fra træernes hvisken, til hinanden og os.

Teksten ER noget rod - og det er herligt! Sådan tænker (nogle af os) jo :-)

At du også får noget mere jordnært, noget mere hverdagsagtigt, ind i teksten med nævningen af adresser, giver teksten en ekstra dimension, en mere følsom karakter. Det hiver en tekst der nemt kunne flyve op i himlen hele vejen til stjernerne i ekstase ned på jorden igen, og giver teksten karakter; at forfatteren ikke er adskilt fra værket men en del af det, præcis som mennesket og naturen.

Jeg kan spotte mange stavefejl heri, men det gør ikke det store for læsningen - på en måde tværtimod. Det vidner netop om en sanselig oplevelse, den følelse af samhørighed som vi vel alle kan føle ved lyden af naturens musik og bevidningen af den største kunst på jorden; Jorden.

Jeg er ked af at at læse i din forfatterkommentar at teksten er blevet til på baggrund af tragedie. Taknemmeligheden i teksten over eksistensen og over "dig'et" i teksten skinner igennem, også til mig som læser. Tak!

Mvh Ansu
13 timer siden
13 timer siden
Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter)
Dem på Torvet
En godt formuleret undren. Jeg tror vi alle har haft sådanne tanker omkring disse mennesker, men da du skriver "mørket inde i Andreas forsvandt ikke," så bliver jeg forvirret, hvem er Andreas?
13 timer siden
19 timer siden
Ann R. Sørensen (Savanti)
Kold lykke
Hej ulla. Billedligt digt. Det kan jeg godt lide det du har skrevet, bliver helt,nysgerrig efter det du har fjernet. Knus Ann .
19 timer siden
21 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Den store kærlighed
Kære Marianne :)

Du beskriver så flot den store kærlighed.
Med en helt ganske særlighed :D
Tak for dette :D

D
21 timer siden
22 timer siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
Jeg mindes
Svarkommentar
Hej Ulla
Mange tak for at læse og tage tid til at kommentere.
Det betyder meget for mig, og er glad for at det fungerer.!
På mange måder var det, det sværeste digt jeg har skrevet. Fordi det indeholder gode minder og håb.
- Camilla
22 timer siden
23 timer siden
Ansu Orheim (Ansu)
Reflektioner
Hej Ove,

meget interessant tekst, vel komponeret. Du har ret tror jeg, som jeg læser "Reflektioner"; at subjektets moral, den subjektive virkelighedsopfattelse af universets orden og hvordan denne opretholdes ikke fører til konstruktiv eksistens og fornuft blot fordi der er en mening med det, et mål. Netop fordi egoet er selvbevarende - enhver løsning udledt af tanker er tankernes egen overlevelsesdrift, egoets ekko der misforstås som ny lyd. Måske kan man i nu'et, uden registrering, uden ego/fortid/fremtid/eksistens, finde noget permanent, noget fast forankret, noget med konstant mening, som i mangel af bedre vel kan kaldes relativitet. Eller Tao/Dao. Eller prut, whatever. Med ord og defination bevæger man sig væk igen.

Jeg får et indre billede af Camus's "Sisyfos-myten", hvor han spørger om mening i livet, i absurditeten, med konklussionen om at man skal forestille sig Sisyfos glad; rebellen mod guderne der er forbandet af guderne selv ved at skulle rulle en sten op af et bjerg i al evighed har en mening med sit liv, trods det er lidelse. I det moderne liv med (teater)skuespilleren, generalen og forføreren som eksempler. Jeg tillægger de omtalte roller en tolkning fra psykologien; at alle mennesker veksler mellem 3 roller; offer, krænker og frelser. Når man tror man er én rolle, er man oftest en anden. Skuespilleren gør sig til offer for manuskriftet/historien og fremstår ofte som krænker/frelser, generalen frelser og forføreren krænker - eller omvendt. Ingen mennesker er vel kun én rolle - som på teaterscenen har vi alle roller foran andre og en anden for os selv, backstage?

Det Camus efterspørger er vel bevidsthed i subjektet om dennes subjektivitet, ligesom jeg læser at du gør her. I journalismen efterstræber man objektivitet, fornuft og mening, men præcis som du skriver er det altid med selvbevarelse in mente, pr. definition - alene sproget det er skrevet i er en selvbevarelse, et subjektivt perspektiv.

Anyways, tak for din tekst, den satte tanker i gang! Måske totalt misforståede tanker, men stadig. U-uddannede tanker jeg satte bogstaver på, skal jeg lige understrege ud i æteren :-)

Når du skriver eksistentialisme som emneord, er det så fordi du kommer til din konklusion i teksten fra et eksistentialistisk perspektiv (Sartre, Simone de Beauvoir, Kierkegaard, Camus ect)? Eller et helt andet? Altså Descartes' "Jeg tænker, ergo er jeg til" som grundbasis/udgangspunkt med efterfølgende reflektioner, eller et mere holistisk perspektiv som Confucius indikerer? "Jeg føler, ergo tilbliver jeg"? Jeg læser en hvis religiøs/traditionel kritik i de første 2 linjer. Håber du vil sætte flere ord på hvad der menes når nu teksten ikke er opstillet som digt :-)

Mvh Ansu
PS: rwanda-belgiske Stromae har med musik-videoen "quand c'est ?" lavet et stykke kunst på 3 minutter, som på overfladen handler om rygning, men også så meget mere - i hvert fald tænker jeg på Camus når jeg ser den fantastiske musikvideo. Den er på fransk, men med engelske undertekster i selve videoen. Titlen er et ordspil. https://www.youtube.com/watch?v=8aJw4chksqM
23 timer siden
1 dag, 1 time siden
Hans Ib Noe Hansen
Vi skabte os selv af klid og spelt
Svarkommentar
Mange tak skal du have. Ja, jeg har forsøgt at lave et digt med satire, for som du skriver, at sætte tangerne i gang, omkring menneskets ageren og løsningsmodeller.
Kh. Hans Ib
1 dag, 1 time siden
1 dag, 1 time siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Jeg mindes
HEJ Camilla
Nogle fine billeder af barndommen, det virkerritig godt med gentagelserne af " jeg mindes....det sætter på en eller anden måde streg under hvor meget det betyder. Det kan jeg som læser rigtig godt lide. Tak for ordene fra Ulla
1 dag, 1 time siden
1 dag, 2 timer siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
De ynglende laks springer langt
Jeg så titlen, og så måtte jeg bare se hvad der gemte sig bag.
... Og jeg må sige, jeg blev ikke skuffet.
Ordvalg, og de mange sanser beskrivelser.
Så genkendeligt.!
Godt skrevet.
- Camilla
1 dag, 2 timer siden
1 dag, 3 timer siden
Lejsy Storm
Stop for fotomørkekammer pga klimatosseri
Hej Niels
Du har min fulde støtte! Mens vi bør martres af dårlig samvittighed over at tage bilen i regnvejr, så sendes rumturister med stor fornøjelse af sted på udflugt.
Hvornår blev den sunde fornuft umoderne?

Mvh.
Lejsy Storm
1 dag, 3 timer siden
1 dag, 11 timer siden
Ove Nielsen (Confucius)
Vi skabte os selv af klid og spelt
Hej Hans
Det er godt skrevet, der er vid og bid i digtet, samt humor, satire
så det fik jeg en god griner over, men også sat tanker i gang om
hvorledes vi som mennesker kan agere....... hmmm ;-)
Kh Ove
1 dag, 11 timer siden
1 dag, 13 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Blæs vintervind
Svarkommentar
Hej Niels. Jeg er glad for, at du synes, de sidste linjer er overraskende, for jeg har altid brugt det der ligner overraskelser eller/og kontraster, når jeg skriver, på een eller anden måde for lige at pifte det lidt op. - Tak fordi du læste med.
1 dag, 13 timer siden
1 dag, 14 timer siden
Christina Harritz (Anniina)
Fracet anteriort fasciblok
Jeg fatter ikke en brik af den journal

Den må betyde, at du er unik ;-) En gåde....
1 dag, 14 timer siden
1 dag, 14 timer siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Kameraliv, Nikon min følgesvend
Hej Niels
Et kamera med personlighed, skabt af de billeder det har taget. Snapshot du viser det i praksis. sjovt og specielt tak for ordene fra Ulla
1 dag, 14 timer siden
1 dag, 21 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Marmoreret savn
Svarkommentar
Hej Niels
Mange tak for dine tanker. Det er helt klart en vemodig tekst, ja. Jeg læser også noget trods i den, men det er nok op til den enkelte læsers tolkning.
Er glad for, at du kan lide teksten.
Tak for de rosende ord og dine tanker :-)
Claus
1 dag, 21 timer siden
1 dag, 21 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Marmoreret savn
Svarkommentar
Hej Ove
Præcis, ja - sådan læser jeg i hvert fald også teksten. Om det brændte liv så skal læses som noget uundgåeligt, noget positivt eller negativt er så op til tolkning, men jeg hælder nok mest til det positive..
Tak for dine tanker
Claus
1 dag, 21 timer siden
1 dag, 22 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Nytår 2022
Svarkommentar
Hej Niels :)

Jeg er bestemt glad for at du også kan lide mit digt.
Ironisk distance er nok mere korrekt. Jeg er ikke og bliver heller aldrig fan af Mette F.
Nok mest pga. hendes 2013 reform hvormed hun smadrede livet for rigtigt mange mennesker.
Men ja Gud må bevare os fra Covid-19 og Mette Fs totalitære tendenser.

Tak for kommentar.

D
1 dag, 22 timer siden
1 dag, 22 timer siden
Görkem Acar (grkemacar)
Kameraliv, Nikon min følgesvend
Hej Niels,

Det er nogle fede rim, du afbenytter i din tekst; heriblandt "sverige" og "værre i" - jeg kan godt lige at kalde dem Eminem-rim, da han benytter den slags utrolig meget i sine raptekster. Jeg mærker en varm stemning i din tekst, der får mig til at stoppe med at fryse, og det springer meget rundt.

- Görkem ;-)
1 dag, 22 timer siden
1 dag, 22 timer siden
Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
Dit eget selskab
Svarkommentar
Hej Naza :)

Jeg kender Infected Mushroom af navn men jeg har endnu ikke hørt det nummer du nævner? Er i gang med at høre det nu.
Ja narcissismen kan være FOR selvfed haha.

Tak for kommentar.

D
1 dag, 22 timer siden
2 dage siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
Stop for fotomørkekammer pga klimatosseri
Hej Snowfrog
Ja, klimatosserier er gået over gevind. Det er synd, at de små "syndere" skal gå tabt, i det store billede.
- Camilla
2 dage siden
2 dage siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
Kameraliv, Nikon min følgesvend
Det er en interessant og smuk fortælling. Billeder kan sige mere end ord, vise stemninger fra øjeblikke. Tiden står stille på billeder, fri fra livets op og nedture.
Tak for at dele
- Camilla
2 dage siden
2 dage siden
Camilla Diedrich (PoemsbyC)
Bittersød smerte
Svarkommentar
Takker.!
2 dage siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

180Camilla Diedrich (PoemsbyC)
91Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
86Niels Cenius (Snowlion)
69Rud Stenfisker (Stenfisker)
44Uffe Markmann (ny skriverkarl)
30Inge Erhard (Inghard)
28Mira Lindgren (NostalgiskPianist)
27Niels Engdal (evighedsblomst)
21Ulla Hexibru (heksemutter)
20Mette Boe Christensen (MollyTrine)
20Anne-Marie Appelt Kjærside (Anne-Marie AK)
17Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
17Camilla Morpheus (Morpheus)
17Lejsy Storm
16Hans Ib Noe Hansen
16Ruben Bols (rubbie)
15Maria jayashree (MariaMolgaard)
15Poul Brasch (Blækhuset)
15Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
15Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
14Derck
14Christina Harritz (Anniina)
11Regn Christian Gotfredsen (Regn0nfire)
11Nazanin Madjd (Muffinhjerte)
11Görkem Acar (grkemacar)
10Marie Skov (Manya)
9Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter)
9Maria Louise S. Jensen (mlsj)
9Morten Rasmussen (Burningmoon)
8Signe Unmack Larsen (Unmack)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

120Camilla Diedrich (PoemsbyC)
66Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
58Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
55Anne-Marie Appelt Kjærside (Anne-Marie AK)
42Claus Poulsen (ClPollux)
40Finn Prang (Fipra)
36Uffe Markmann (ny skriverkarl)
36Christina Harritz (Anniina)
32Nicolas Jessen
30Sys Høj (Forårsglad)
29Hans Ib Noe Hansen
28Rud Stenfisker (Stenfisker)
27Ulla Hexibru (heksemutter)
26Niels Cenius (Snowlion)
25Maria jayashree (MariaMolgaard)
24Mette Boe Christensen (MollyTrine)
23Mira Lindgren (NostalgiskPianist)
22Ann R. Sørensen (Savanti)
21Per Nordigarden (Nordigarden)
19Sofia Klingberg (Sofiarta)
17Lyssandra Jazsmina Guldager Mikkelsen (Lyssandra Jaz)
15Rayana Khamzatova (RKhamzatova)
15Nazanin Madjd (Muffinhjerte)
15Regn Christian Gotfredsen (Regn0nfire)
13Ruben Bols (rubbie)
13Niels Engdal (evighedsblomst)
12Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
11Nanna M. L. Rasmussen
11Camilla Morpheus (Morpheus)
9Ileme Rosenberg (Emeli)