Kommentarer til Polina Slosvau


4 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Damen Atia
Svarkommentar
Tusind tak for din kommentar og dine fine betragtninger!

Jeg er specielt glad for, at du kunne fornemme mørket gennem fortællingen, og at min sætningsopbygning fungerede for dig; novellen er lidt et afbræk fra min sædvanlige skrivestil, så det betyder meget.

- Polina.
4 dage siden
4 dage siden
Nikolaj Lindgren (NikoLind)
Damen Atia
Rigtig god novelle. Jeg nød den fra start til slut. Jeg kan rigtig godt lide din sætningsopbygning, som gør dine beskrivelser dybere og mere rammende. Jeg kunne klart se Atia for mig, den måde du opbygger hendes karakter med masser af mystik og ubesvarede spørgsmål vækker en naturlig nysgerrighed igennem hele novellen, samt giver historien et mørkt tema. Rigtig godt arbejde Polina :)
4 dage siden
6 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Damen Atia
Svarkommentar
Hej Louise - tusind tak for din kommentar! Jeg er glad for, du er med i mine beskrivelser og bliver fanget af dem.

Faktisk har jeg aldrig læst noget af Paul Auster, men nu hvor jeg har slået New York trilogien op og læst lidt om den, tænker jeg hellere, jeg må komme i gang. Den er vist lige mig. :) Så tak for anbefalingen!

- Polina.
6 dage siden
6 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Damen Atia
Svarkommentar
<3 Tak for din lange, grundige kommentar (og det store kompliment i første afsnit) - du har fat i rigtig mange af de tanker, jeg selv gjorde mig, da jeg skrev novellen. Jeg er glad for at koblingen mellem damen og havet fungerer for dig, det var en af de ting, der ikke kunne rykkes på, da jeg først var gået igang. :)

De mange mysterier er jeg glad for, du nævner, for jeg elsker åbne spørgsmål i tekster og at lade folk fortolke på egen hånd. Er altid glad når du synes, at det lykkes for mig.

- Polina.
6 dage siden
6 dage siden
Louise Stuhr (Havskum)
Damen Atia
Hej Polina, hvor er det en spændende tekst der sætter gotisk turbo på fantasien - jeg er med i første parket når jeg-fortælleren skifter fortorv og vender sig i søvne ved forestillingen om, hvem damen er. Kan rigtig godt lide din beskrivelse af årene, der har sat sig omkring mundvige og næse, og hvordan damen møder fortællernes blik luftigt, og træder ud af en drøm, og om man kan mødes i samme virkelighed. Super godt fortalt og jeg tænker du måske er inspireret af Paul Austers NY trilogi, hvor personer bytter om på deres fortællinger eller helt smelter sammen? Under alle omstændigheder nød jeg læsningen, mange tak! Vh Louise
6 dage siden
7 dage siden
Syrene Hvid
Damen Atia
Som jeg allerede har sagt til dig, så er dette efter min mening det allerbedste du endnu har skrevet, din stil har virkeligt fundet et leje og din udførsel er brilliant. Helt genial.

Fra de første par linjer indfanger du mig fuldstændig ubesværet. Jeg er med hele vejen, fra den indledende og fuldstændigt episk smukke beskrivelse af damen Atia til den sidste scene hvor jeg-fortælleren og hun går op i en højere enhed, reflekteret i alle spejlene.

For der er to hovedpersoner i denne fortælling, titelfiguren som er hende vi viser interesse for og fortælleren som er hende vores interesse rettes igennem. Jeg synes, at især fortælleren er en sublim opsætning af karakter og spørgsmål. Der er så meget jeg gerne vil vide om hende, for eksempel bare hvad hendes job er, for én ting er at det er ved kommunen, men mange jobs er jo kommunale, hun kunne have tusindvis af funktionsbeskrivelser. Jeg forestillede mig hende selv som bostøtte eller i en anden borgerkontaktstung stilling, men det talte vi jo om og hvis du ikke kan afvise det, så er det altså det jeg har bestemt mig for, at hun laver. Men åbenheden, måden vi som læsere kan indsætte os selv i hendes sted og derigennem forestille os absolut alt, er fantastisk og endnu mere rørende end hvis det var noget fikseret.

Du binder fortællerens jagt efter sandheden og viden godt sammen med slutningen, ved at skrive at alle forventer damen Atia en dag falder om - når det nu er det hun gør, formodentligt. I det hele taget udviser du en fin kontinuitet hele vejen igennem, der er ingen observationer der virker overflødige eller nytteløse, alt bindes det sammen i sidste ende.

Associationen med hav og damen er smuk, især elsker jeg formuleringen "havsprængte øjne" som er så rå og fin på samme tid. At det er de øjne hun ender med at stirre op i inde i spejlhuset gør det umuligt for mig ikke at stille spørgsmålstegn ved i hvor høj grad de to karakterer afspejler hinanden. Forfølger fortælleren damen fordi hun ligeledes er blevet forladt? Lever de begge med knuste hjerter? Er det sig selv hun ser i damen? Ligesom det jo må være sig selv hun ser i spejlene... Så mange mysterier og det er virkeligt blevet dit særkende, du skriver uden at vi behøver forstå og det er så befriende.

Tak for en smuk historie og tak fordi jeg måtte læse med.
7 dage siden
1 måned, 14 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Pels
Svarkommentar
Hej Scott,

Mange tak for din kommentar og dine betragtninger, både omkring sproget og karakteren. Han er en særlig mand, bestemt - jeg er også selv i tvivl om, hvordan jeg skal forstå ham; jeg tror, han drukner lidt i sin egen tomhed. Måske. :)

- Polina.
1 måned, 14 dage siden
1 måned, 14 dage siden
Scott Rasmussen
Pels
Polina.
Hej Polina. Sikke du kan! Her er ikke rigtig noget at sætte min belærende finger på. Du har bogstaverne i din magt, og du kan det der med at skrive! Det er nærmest helt inspirerende at læse.
Dine korte sætninger er gode, ret intense faktisk, og giver mig et ret godt billede af en … ja hvad er han egentlig? En særling? Sindssyg? Det er jo op til læseren at (be)dømme ham, og jeg tror jeg selv ville ramme ved siden af.

Billederne står klart for mig, og den stemning, du har fanget, er lige til en psykologisk gyser. Flot.
1 måned, 14 dage siden
1 måned, 17 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Pels
Svarkommentar
Hej Niels!

Mange tak - både for ris og ros, jeg tager begge dele med mig. :)

- Polina.
1 måned, 17 dage siden
1 måned, 17 dage siden
Niels Cenius (Snowlion)
Pels
Jeg synes jo du er god. Men uhyggen, det skæve kinoorgels klang, du sætter i gang, synes jeg mister noget, fordi jeg igennem teksten kan mærke dit store overbliks kølighed. Glem dig selv lidt mere. Og hvis denne kommentarer virker fornærmende er det bestemt ikke hensigten. Knus fra Niels
1 måned, 17 dage siden
2 måneder, 4 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Pels
Svarkommentar
Kære Ulla - tusind tak for søde ord og opmuntring til mere; jeg er glad for at læse dine tanker om min hp, det er netop den slags spørgsmål, jeg gerne ville udløse med teksten!

Glad for antydningerne fungerer for dig, det er jo altid en balancegang mellem for meget og for lidt. :)

- Polina.
2 måneder, 4 dage siden
2 måneder, 5 dage siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Pels
Hej Polina
Du har skrevet en mesterlig fortælling. Den er ekstremt uhyggelig. For hvad foregår der egentlig i de to aflåste rum syværelset og soveværelset? Er dyrene udstoppede eller levende eksemplarer hp mishandler?? Eller er hans fantasi så syg? Og er han lige ved at gå ud og handle på de syge fantasier? Jeg kan godt lide din fortælling lever på antydninger det er det der gør den så uhyggelig og mesterlig. Mere af den slags tak
Med gode tanker fra Ulla
2 måneder, 5 dage siden
2 måneder, 8 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Pels
Svarkommentar
Tak for din lange, tilbundsgående kommentar der som altid rammer både plet og giver nye perspektiver! Havde ikke lige selv tænkt magisk realisme, men selvfølgelig sniger det sig indenfor (ligesom pelsdyrene - måske!).

Er glad for hans stemme blev gradvist tydeligere for dig, og at gentagelserne fungerer. Som du ved har jeg måtte sloges en del med ham for at få samlingerne bare lidt på plads. :-P

- Polina.
2 måneder, 8 dage siden
2 måneder, 9 dage siden
Syrene Hvid
Pels
Det er en virkeligt kunstnerisk og omhyggeligt sammensat historie du har skrevet her, den er gyselig og smuk på samme tid. Skævheden fylder, men som en ramme omkring det skæve, får du alligevel bygget noget næsten fint op, fint i sin detaljerigdom. Jeg er enig med Kåemer i, at det helt bestemt er i den impressionistiske stil, men jeg nyder nu alligevel din skrivestil meget mere end jeg nyder impressionisternes og det er en ros.

Jeg elsker hvordan visse ord går igen, for at binde elementerne sammen. Hvordan han tækkes sin kæreste og han tækkes pelsdyrene, for eksempel. Hovedpersonens stemme har vokset sig meget stærk i løbet af historien og til sidst, hvor det hele slutter, er jeg næsten lidt ked af at sige farvel til ham.

Din observerende fortællemåde er så behagelig at læse, man flyder fra den ene scene til den næste og det hele bindes sammen af de observerende øjne og den skævvredne hjerne der styrer dem. Med hensyn til pelsdyrene... Åh, hvor skal man næsten begynde. Sovedyr har altid haft potentiale til at være enormt uhyggelige og i denne sammenhæng får du virkelig uhyggen ved de døde øjne (og hvad andet der måtte være dødt) frem, brugen af ord man associerer med rigtige dyr lægger historien på vippen imellem realisme og gys - eller måske gyset ved at de her pelsdyr kunne være ægte og historien helt igennem realistisk. Du skriver indenfor den magiske realisme, synes jeg, og du bruger genren elegant, det kammer aldrig over og bliver uforståeligt eller overdrevent. Du skriver bare i hints og det er fantastisk.

Tak for en smuk og rystende historie. Mere!
2 måneder, 9 dage siden
2 måneder, 9 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Pels
Svarkommentar
Hej Kåemer!

Mange tak for din kommentar, som jeg er rigtig glad for - er virkelig lykkelig for, at du tænker historien lidt impressionistisk, det er nemlig sådan en fornemmelse, jeg gerne vil ramme med de her skæve tekster. :)

Også rigtig glad for dine betragtninger om karakteren og hans verden, det var den uvished, jeg også selv blev grebet af, da jeg skrev.

Mange hilsner,
- Polina.
2 måneder, 9 dage siden
2 måneder, 10 dage siden
Kåemer Asmussen (Kåemer)
Pels
Impressionistisk historie, ja, ikke engang en historie, bare et billede af en sær eksistens. Mesterligt skrevet. Jeg ville kunne læse den mange gange - uden helt at forstå, men er der så meget at forstå? Sådan er han bare. Han lever i en verden med sin egen logik, en slags normalitetens vrangside.. Der er angst, men er det omgivelserne eller ham selv der er faretruende?

Jeg ved godt, at disse kommentarer er upræcise, men det er så langt jeg kunne komme.

Kåemer
2 måneder, 10 dage siden
3 måneder, 5 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Titaner
Svarkommentar
Hej Aloisia,

Tak for din konstruktive, grundige kommentar! :) Jeg er fuldstændig enig med dig i, at den har problemer ifht. de to forskudte tidslinjer - jeg tænkte det også selv, både da jeg skrev den, og da jeg rettede den igennem igen for lidt tid siden, men har fortsat lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg bedst kan markere skiftene. Har overvejet datid/nutid, men ved ikke om det vil gøre næstsidste scene klodset (for ikke at tale om læseoplevelsen generelt). Må pusle videre med det!

Tak for din kommentar vedr. sprogbrug og beskrivelser, dejligt at de elementer fungerede for dig. :) At du bliver sulten efter mere er et kæmpe kompliment, fordi universet er så stort og historien så komparativt kort, så tak for det!

Bedste hilsner,
- Polina.
3 måneder, 5 dage siden
3 måneder, 5 dage siden
Aloisia Mure
Titaner
Hej Polina

Hvor er din fortælling medrivende! Jeg blev fanget lige fra starten.
Dog var jeg lidt forvirret over fortælleperspektivet i starten. Jeg synes den er godt skrevet, så jeg ved ikke om det bare lige var mig der ikke kunne få det til at vende rigtigt.
Der er også lidt med tiden. Det er svært at finde rundt i, hvornår de forskellige passager foregår i forhold til hinanden. Jeg fangede først meget sent hvorfor hun havde trådt ham over tåen. Det virkede nemlig overlagt i starten, men det blev jeg usikker på om det var i slutningen. Jeg savner her som læser, at man bliver bare holdt en lille smule mere i hånden og får bare lige en lille smule flere detaljer, der sætter handlingen i en kontekst. Men det er jo nok også en personlig præference, så det er blot min personlige, ydmyge feedback.

Alt i alt har du nogle fantastisk beskrivelser, der er en fornøjelse at læse. Og så er jeg helt vild med dit meget direkte sprogbrug (læs: bandeord). Det giver en ægthed og liv til din fortælling.
Det er altså efter min mening et rigtig godt skriv – det er medrivende og jeg bliver sulten efter at læse mere. Jeg glæder mig til at se, hvordan det leder op til hovedhistorien.

Alt det bedste her fra
Aloisia
3 måneder, 5 dage siden
3 måneder, 12 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Forfald
Svarkommentar
Hej Dahlenborg,

Mange tak fordi du tog dig tid til at kommentere og komme med forslag til ændringer. :) Brugbare (for mig) eller ej, så er det altid rart at høre hvad andre tænker.

Bedste hilsner,
- Polina.
3 måneder, 12 dage siden
3 måneder, 12 dage siden
Bjørn Dahlenborg (Dahlenborg)
Forfald
Hej Polina. God novelle. Du holder mig godt fanget hans observationer og tanker. Hvis du havde dykket endnu mere ned i hans sære måde at iagtage på og hans unaturlige sans for detaljer ville det virkelig have gjort novellen stærk. Og så bliver jeg uendeligt forstyrret af at sådan en mand kan lave mad uden opskrift! Tag hvad du kan bruge af min kritik og lad resten være ;)
3 måneder, 12 dage siden
3 måneder, 16 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Forfald
Svarkommentar
Hej Asilla,

Jeg er glad for, novellen satte nogle spørgsmål i gang hos dig - tak for din kommentar og for rosen. :)

Bedste hilsner,
- Polina.
3 måneder, 16 dage siden
3 måneder, 17 dage siden
Asilla Nova (Asilla)
Forfald
Jeg kan rigtig godt lide din novelle. Jeg synes jeg fornemmer en ældre lidt sær mand, der har lidt tvangstanker ? Ting skal gøres på en bestemt måde og måske også i bestemt rækkefølge.
Han ville nok have godt af et par besøg hos psykologen.
Fin novelle.
3 måneder, 17 dage siden
3 måneder, 21 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Forvandling
Svarkommentar
Hej Morten,

Tusind tak for dine altid så detaljerede kommentarer, alle konstruktive og hjælpsomme. Jeg vil helt klart arbejde lidt med billed-præcisionen - jeg har lært, at jeg læser mine historier klarest, når de har ligget et par måneder. Er sikker på at i hvert fald tre af de afsnit, du har udpeget bliver omskrevet ved gennemlæsning!

Tak for dine bemærkninger omkring universet og de aspekter af historien, der fungerer. :)

Mange hilsner.
- Polina.
3 måneder, 21 dage siden
3 måneder, 21 dage siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Forvandling
Hej Polina,

Fedt at se at du får skrevet og publiceret en masse stof. Dine tekster er fulde af en sitrende energi, jeg kan huske, jeg har læst om en tegneserietegner engang, at hans styrke og kendetegn var at hans figurer var som ”en spændt fjeder”, og det synes jeg passer på dine tekster også. De vil ud, i gang, af sted, det er fedt at læse og det virker som om du har en stor fortælleglæde og en masse fortællinger inde i dig, som venter på at komme ud.

Hvis jeg skal påpege noget, du kunne arbejde med er det præcisionen i dit sprog – du er god til at finde detaljerne, til at variere rytmen og til at dramatisere (den første sætning for eksempel), men ind i mellem synes jeg dit billedsprog bliver lidt for uskarpt. Et par eksempler:

”De løb som sorte streger langs hans fundament, mørke plamager i det aflukkede synsfelt.” Hvad betyder det helt præcist? De er åbenbart både streger og plamager, men det er jo ikke det samme. Det giver mig et tåget billede.

”Og så sprækkerne.” Forstår det ikke helt…?

”det duftede af støvet fra loftsbjælkerne, kulde og City i fugleperspektiv”
Hår kan ikke dufte af City i fugleperspektiv.

”en slags forvandling som han registrerede og pakkede væk, for skægvækst og kortsigtede kæresteforhold var blot tegnsætning, stilladsering omkring et byggeprojekt med et navn, der ikke engang rigtigt var hans eget”
Super godt billede faktisk, men det bliver for komplekst med både tegnsætning og stilladsering og det mudrer hvad jeg får frem på min nethinde – vælg et billede på hvad du vil beskrive, gør det enkelt, klart og præcist.

Blot en petitesse: Ordet ”så” i betydningen ”og så gjorde han x og y” er talesprog og kan sagtens undværes. Lug det ud i dine tekster, så bliver de stærkere.
”Så Jean Louis…”

”Myndighederne fik nok efter tre års tid, tre år hvor Marcel blev ældre, det blev de begge to, men på en eller anden måde skete det asynkront. Da Marcel knaldede sin første pige, købte Jean Louis pornoblade for at sælge dem videre i deres originale indpakning.”
Fed beskrivelse – den originale indpakning, god detalje.

Spændende univers og inspirerende den måde du skriver dig ind i det på og hele tiden udvider det med nye aspekter.

Kh, Morten
3 måneder, 21 dage siden
3 måneder, 24 dage siden
Polina Slosvau (polina s)
Sommerfugl
Svarkommentar
Hej Asilla,

Jeg fik ideen til novellen, mens jeg spadserede langs en vej og træerne pludselig delte sig - bum - kæmpe engstykke fyldt med farver og blomster - naturen kan noget helt, helt særligt. <3 Tak for din kommentar og rosende ord.

- Polina.
3 måneder, 24 dage siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

125Camilla Weidinger (Morpho)
96Ming Ling Nielsen (Ling Angeline)
80Poul Brasch (Blækhuset)
76Ulla Hexibru (heksemutter)
69Sys Høj (Forårsglad)
61Mette Boe Christensen (MollyTrine)
48Niels Engdal (evighedsblomst)
39Arina SeaHeart (C.S.L)
39Ida Pedersen (Anita A)
39Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter)
37Polina Slosvau (polina s)
34Anni Idorn
32Syrene Hvid
32Titken Toft
30Sune Yttesen (tuttimanse)
27Morten Rasmussen (Burningmoon)
26Arne Plester (Theplayer1978)
24Søren Sørensen (thevoid)
24Dennis Vedel
24Line Steendahl (Line S.V)
23Bjørn Dahlenborg (Dahlenborg)
22Hawraa Ghaieb (Hawraa)
21Inge Erhard (Inghard)
21Aloisia Mure
20Inge Nielsen (Ingelil)
19Nahkuri Markku (Dyppepennen)
19Dani F. Nagel (DenFrieNukleotid)
18Tobias Brixen (Sigurd Mikkelsen)
18Tenna Hermansen (Tenna)
17Maj Johansen

Flest modtagne

Seneste 100 dage

91Ming Ling Nielsen (Ling Angeline)
72Camilla Weidinger (Morpho)
68Mette Boe Christensen (MollyTrine)
65Søren Sørensen (thevoid)
60Ulla Hexibru (heksemutter)
59Anni Idorn
51Poul Brasch (Blækhuset)
49Titken Toft
45Arne Plester (Theplayer1978)
39Sys Høj (Forårsglad)
34Ole Madsen (o-madsen)
34Maria Egeholm (Deterhvidtderude)
33Arina SeaHeart (C.S.L)
32Syrene Hvid
31Ida Pedersen (Anita A)
31Asilla Nova (Asilla)
30Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
30Anne Mette Lysholdt (Lysholdt)
29Aloisia Mure
26Luna Nehoc (Chrillerlades)
25Nahkuri Markku (Dyppepennen)
25Dani F. Nagel (DenFrieNukleotid)
25Line Steendahl (Line S.V)
25Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter)
23Adaline Iris (Amaya)
22Inge Erhard (Inghard)
22Eigil Juul (Xmas36)
21Domine Petri (DigiPoe)
21Søren Lindal
20Tenna Hermansen (Tenna)