Kommentarer til Stefanie Andersen


11 år siden
T. Jørgensen
Jeg ønsker du mig aldrig vil slippe
Godt digt, gode rim. Dejligt at se, at nogen stadig gør noget ud af at rime.
11 år siden
12 år siden
frejasdixie
Den materielle lykke
Er heller ikke kommet ud på arbejdsmarkedet endnu, men synes alligevel det er en rigtig fin tekst.
Den sidste linje er lige i øjet :-)
Man glemmer alle de andre tusinder af ting man ser og høre på den hektiske morgentur på arbejde.
12 år siden
13 år siden
Sidsel Dorthea
Den materielle lykke
Meget smukt beskrevet. Du har fat i det, selvom jeg ikke kender til det, da jeg jo er barn. Lykken er størst, hvis du er sammen med andre.
13 år siden
14 år siden
katr14
Føler mig så utilstrækkelig dum
Det er virkelig en ulykkelig kærlighedsaffære så det batter. Titlen er god til dit digt på trods af, jeg ikke er personlig fan af at bruge den første linje i et digt til titel. Du har valgt, at det skal rime, hvilket normalt plejer at gøre et digt mindre alvorligt og den effekt får det også visse steder, men overordnet kan jeg fornemme alvoren, hvilket er det vigtigste
14 år siden
14 år siden
Martin Kristiansen
Glædesspredning
Jeg er meget ening med Mogens, og desuden har du opnået netop hvad HP prøvede; at gøre mig (og sikkert også andre) glad.
14 år siden
14 år siden
Martin Kristiansen
Sommerkærlighed
Fin lille historie, ikke særlig nyskabende, men egentlig god nok. Du beskriver udemærket forelskelsen, men jeg ville gerne se noget mere, for du har et sjovt og godt sprog, man bare vil have mere af.
14 år siden
14 år siden

Du er min sjæleven
Dejligt digt at læse! Det fik mig til at trække på smilebåndet, og det varmede min mave :)

Hilsen Isabel.
14 år siden
15 år siden

Livets Værdi
Super flot skrevet.

Jeg er en pige på 15 år, og er selv igang med at skrive et essay om værdier, så jeg surfede lige lidt rundt på nettet for at få lidt inspiration.
Jeg er enig med dig. Når jeg selv køber et nyt blad, og ser den altid smukke pige på forsiden, kan man ikke andet end at tænke; nøøj, hvor er hun flot - og bliver en smule jaloux. Selvom jeg et eller andet sted godt ved, at der er gjort SÅ meget ud af det billede, og pigen..
Jeg bryder mig heller ikke om det som nogen kalder "sminkedukker". Hvem synes at det ser pænt ud med 4 kg bruncreme og 10 lag mascara? altså ud over dem selv?
Folk burde fokusere mere på det indre end det ydre.
Da jeg så, at denne tekst var skrevet af en på 18, tænkte jeg; flot skrevet, og god holdning!

Men mange tak for inspiration.

Mvh. mig
15 år siden
15 år siden
Mogens Sørensen (Mons1957)
I vor første år af livet
Hej Stefanie, ja, vi mister jo uskylden, som det jo kaldes, det er en sørgelig udvikling nedad. Du får sagt det i nogle hurtige linier med nogle gode rim, hvor man næsten kan fornemme en ubønhørlig bevægelse nedad. De sidste linier bryder rytmen, men det er en sørgelig, men sand konklusion. VH Mons
15 år siden
15 år siden
Mikael Gjelstrup (Novae)
Ulykkelig Lykke
hmm, denne historie er for så vidt rigtig god, men den ville nok gøre sig meget bedre hvis den havde været længere, for at sandsynliggøre historien noget mere.

man kan godt følge lotte i hendes tankegang, men når historien ikke er længere, sidder man tilbage med en tanke om at der ligesom mangler noget.

ellers fint sprog, godt og flydende...

Mikael/Novae
15 år siden
15 år siden
LittleR
Du er min sjæleven
Rigtigt godt digt du har lavet dér :)
Smukke rim og ord, du har brugt dig af.

|Rose
15 år siden
15 år siden
Linealen
Den materielle lykke
Det er et svært spørgsmål, for umiddelbart ser jeg heller ikke tekstens morale. Personligt mener jeg, at man skal være glad for det man har, og ikke begrunde sin lykke med erhvervelsen af nye og bedre materielle goder - det er måske det, der ligger under overfladen her?
Når jeg læser din tekst, kan jeg ikke lade være med at tænke på et broderet billede i en mørk træramme, som min oldemor havde hængende i sin entre, og som jeg var så lykkelig at kunne gå forbi mange gange. Selve billedet var et gammelt ordsprog som sølgende: Jeg er ikke fattig. Fattig er kun den, som sig mere ønsker.
Og hvad vil jeg sige med dette? Det siger vel sig selv, for teksten er meget præcis og rammende. Jeg ønsker således kun at underbygge min personlige mening ytret i kommentarens begyndelse.
15 år siden
15 år siden

Mig selv – Mit liv
men tilbage til din historie, u a strong girl to mend your broken heart.
man bliver mere voksen af sine erfaringer. og du er og kommer igennem det hel og stærk. ingen selvmordstanker, det kun for svage sjæle. du lyder som en pige der altid lander på benene først. its easy to die, but it takes a strong person to live....
anyway tak for du delte din historie med os andre.
15 år siden
15 år siden

Mig selv – Mit liv
spændende, man bliver som regel mere voksen af sine erfaringer. til det jeg ville kommentere, du slutter af med at sige :Om den er sendt fra Gud, Allah eller en helt tredje du har skrevet gud gud to gange, bare på dansk og arabisk!!
gud er allah, allah er gud. selve ordet allah er bare gud. god på engelsk, rabbi på marokkansk hvor jeg kommer fra, selvom jeg er muslim, jeg siger rabbi. u name it..
hvis man enten trorr på jødedommen, kristendom eller islam, så tror man vel også på 1 gud den samme gud. for os alle, til os alle.
15 år siden
15 år siden
Den lille alf
Du er min sjæleven
Du bruger nogen gode ord, til at udtrykke de helt bestemte følelser. Der er rigtig gode, gennemtænke og meningsfyldte rim i dit digt, som jeg godt kan lide.

-Benedicte
15 år siden
15 år siden

Livets Værdi
Nøj, hvor er det godt skrevet!
Jeg skal lave projekt om unges forhold til værdier i næste uge, og du har lige givet rigtige gode ideer til dette - tusinde tak!
15 år siden
15 år siden
m.k. pedersen
Jeg ønsker du mig aldrig vil slippe
Jeg synes det var et rigtig sødt digt;)
Godt skrevet :D
15 år siden
15 år siden
Gitte Morsund
Du er min sjæleven
De smukke rim og rytmen klæder de store følelser som digtet rummer. Jeg har leget lidt med ordstillingen, som til en start føltes lidt tvungen, som om den var nødvendiggjort af kravet om rim og rytme. Men nej - det er flot og rigtigt som det er.
/Gitte
15 år siden
15 år siden
Gina Weis (Ginaki)
Savn
hvor er det godt skrevet og poetisk
15 år siden
15 år siden
Mogens Sørensen (Mons1957)
Så var det, du ville
Hej Steffy, du får rullet lidt af et ægteskabsdrama op her, og der er virkelig gnister i luften. Så kommer der alligevel en overraskende slutning, der sætter det i et nyt lys. Jeg begyndte at tænke, om jeg-personen her var alt for mistænksom og nærtagende. Du får det virkelig beskrevet godt og medrivende, og det var med glæde jeg læste den, også med pointen. Eneste anke er, at der er et par sproglige fejl. De ødelægger ikke helhedsindtrykket, men prøv at finde en korrekturlæser. Men som sagt: godt beskrevet drama. VH Mons
15 år siden
15 år siden

Livets Værdi
Hej Stefanie.
Jeg er 16 og udnytter hver en chance jeg får i skolen til at skrive et essay. Jeg har i dag lige lavet et nyt færdigt, som handler om frihed.
Det er første gang jeg er inde på denne hjemmeside. Og dette essay var det føste jeg læste. Jeg respektere fuldt ud dine meninger og holdninger og er meget enig.
Jeg kender det godt fra mig selv. Hvilket jeg tror alle gør. bevidst og ubevidst.
Jeg stod selv på vægten i morges, og smilede, fordi jeg kunne se at jeg havde tabt mig.
Min vægt og højde er på normalplan. men alligevel føler jeg at jeg godt kan gøre det "bedre". for jeg tænker at når folk ser på mig, så ser de hvordan jeg ser ud, og tager udgangspunkt der fra.
og hvis jeg kan komme til at se bedre ud ved at blive tyndere, så vil jeg fortsat blive glad, hvis jeg taber mig.
jeg ved at jeg ikke skal sætte vægten som en slags værdi for mit liv.
men jeg har det som om, at hvis jeg ser godt ud udefra. så tror folk at jeg har det godt indeni.
jeg ved godt at jeg har nogen problemer jeg vil have skjult. og derfor er det måske også grunden til min glæde når jeg har tabt mig. fordi jeg på en eller anden måde føler at problemerne forsvinder med det jeg har tabt.
jeg ved ikke hvordan det foregår her på denne her hjemmeside. om jeg får svar fra dig eller om jeg skriver for ingenting?
venlig hilsen
maria.
15 år siden
15 år siden
Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ulykkelig Lykke
Jeg lo også, midt i al gruen og synes du har en skæg (og grum) pointe.
"Græsset er altid grønnere på den anden fyrs grav" læste jeg engang og det kunne vel være moralen her. Eller måske rettere det modsatte?

Jeg kan godt se, at det måske mangler lidt troværdighed, som en anden kommentator nævnte - men historien bindes nu fint sammen og er vel nærmere et (uhyggeligt) eventyr, så pyt med om den gik i virkeligheden. Du skriver skægt, og det var en fornøjelse at læse din korte tekst.
15 år siden
15 år siden
Kåemer Asmussen (Kåemer)
Ulykkelig Lykke
Sikke dog et drama. Det må være et slags grumt eventyr, Jeg kunne altså ikke lade være med at le midt i al gruen.
Kåemer
15 år siden
15 år siden

Mig selv – Mit liv
Hej,stafanieller sådan noget.. Jeg kan ikke huske hvad du hedder. nåh men det ikke det der vigtigt.
Jeg synes at din historie var vild god du kunne nøsten lave en hel bog, men den var også sørgelig, men sådan er livet. jeg kunne faktis godt tænke mig at være din veninde, nu eller også på det tidspunkt, jeg er en muslimsk pige og jeg kan godt lide at stå ved en, hjælpe og trøste ved et godt tidspunkt, nemlig da du havde brug for det. men det er da også en gammel historie så jeg tror at du er meget ældre end jeg.
men jeg kunne godt tænke mig at spørger dig noget hvis du overhoved kan svare..
Er du muslim eller kan du bare godt lide vores måde at være eller har det på?
15 år siden
16 år siden
Nicolai Cadaeib (Arctic wolf)
Den materielle lykke
Jeg kan ikke se problemet, du vil opstille.

Selve pointen er, at det er hårdt at arbejde; at man har knoklet så utroligt meget for at tjene sine penge.
Når man så har pengene, så kan man bruge dem til at gøre sig selv gladere. Du lader til at have accepteret, at man bliver lykkeligere, hvis man har penge?

Er hele din tekst så en kritik af pengene eller af samfundet? - personligt vil jeg mene, at penge er en af de største opfindelser, der er gjort. De er en fantastisk erstatning for naturalier. De kan ikke rigtig ses som dårlige i sig selv.

Derfor må det næsten være en kritik af samfundet? - tilsyneladende en kritik af, at man skal arbejde så hårdt for at få det, man vil have.

Det efterlader to løsninger: 1. Det skal være lettere at få penge, eller pengene skal være mere værd. Enten skal vi altså få sænket priserne (hvordan skulle det kunne lade sig gøre?), eller du skal finde en lettere måde at skaffe dig penge, fx bankrøverier.
2. Man kan revurdere sine mål. Man kan bestemme sig for, at man ikke længere ønsker alt det dyre - så får man mere tid til sig selv og familien.

Den første løsning er nok ikke for smart; og den anden vil de færreste tilslutte sig. Altså er der ikke meget andet for end at tage det hele i stiv arm - hvis man ikke vil arbejde for de ting, man ønsker sig; så må man også acceptere, at man ikke kan få dem.

Man må yde før man kan nyde, er moralen.
16 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

129Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
87Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
64Hawraa Ghaieb (Hawraa)
60David Hansen (David H)
60Ulla Hexibru (heksemutter)
50Niels Cenius (Snowlion)
50Emil Hjort
41Mette Boe Christensen (MollyTrine)
36Inge Erhard (Inghard)
30Rebecca Rahbek
28Poul Erik Pedersen (Poulerik)
26Ida Pedersen (Anita A)
26Anne Meliah McKennitt (AnneM)
25Sune Yttesen (tuttimanse)
24Ansu Orheim (AnsuLa)
21Camilla Diedrich (PoemsbyC)
21Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy)
20Hans Ib Noe Hansen
20Maria Egeholm (Deterhvidtderude)
18Nazanin Madjd (Nazanin)
17Ida Petersen (Drømmedigteren)
17Andreas Mikaelsøn (inabsentia)
16Sys Høj (Forårsglad)
15Maria Louise S. Jensen (mlsj)
12Pia Hansen
11Lejsy Storm
10Anne Mary (Anne M)
9Sarah Emilie Sloth Thorup (SarahEmilie)
9Sofie Lykke Ring (PizzaLykke)
9Flemming Dyremose (Saefir)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

99Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
86Ulla Hexibru (heksemutter)
69Camilla Diedrich (PoemsbyC)
58Hawraa Ghaieb (Hawraa)
52Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
49Nazanin Madjd (Nazanin)
46Christina Harritz (Anniina)
45Mette Boe Christensen (MollyTrine)
45Niels Cenius (Snowlion)
38Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
34Ida Petersen (Drømmedigteren)
34Emil Hjort
33Hans Ib Noe Hansen
27Poul Erik Pedersen (Poulerik)
26Ida Pedersen (Anita A)
21Ansu Orheim (AnsuLa)
18Andreas Mikaelsøn (inabsentia)
18Cecilie Hansen (ciliehansen)
16Anne Meliah McKennitt (AnneM)
16Rebecca Rahbek
15Inge Erhard (Inghard)
14Maria Egeholm (Deterhvidtderude)
14Sune Yttesen (tuttimanse)
13Sarah Riber (Riber)
12Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy)
12Jeshua Fink (DigitalKitsch)
12Sys Høj (Forårsglad)
11Anna Andersen (Anna-Sara)
11Maria Louise S. Jensen (mlsj)
10Anna Berthelsen (AnnaPigen3)