Den materielle lykke



0Genkendelig
Jeg kender ganske udmærket dette sted. Jeg har været her før; det... [...]
Noveller
14 år siden
0Den forbipasserende
Hvad mon han tænker, hver gang han går forbi det hus? Han gør det... [...]
Kortprosa
14 år siden
2Jeg ønsker du mig aldrig vil slippe
Jeg ønsker du mig aldrig vil slippe, · Så urealistisk jeg med øjnen... [...]
Digte
15 år siden
0Der er så mange ting...
Der er så mange ting fra vore sind vi vil slette, · Men hvorhenne e... [...]
Digte
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stefanie Andersen (f. 1991)
Folk er så lykkelige. De kan købe deres ønskehjem, de kan køre på stranden, når solen skinner. De kan spise fint mad på den italienske restaurant, og sige til hinanden: "Det er søreme dejligt, det her." Folk er så lykkelige med penge og store formuer. Ja, folk glæder sig.
Man står op hver morgen klokken 05.55 for at nå det korte bad, smøre madpakker, få drukket den lunkne karatkaffe og børstet tænder. Der køres af sted på motorvejen med 130 km/t, indtil man bliver sinket af lange, lange baner af tilsvarende bilister, som også skal nå jobbet til tiden. Man kommer på arbejde i sidste øjeblik, undskylder over for kolleger, og går i gang med det nødvendige arbejde. Snakke, skrive, kommunikere, hjælpe og arbejde i mange timer, indtil der hyles om fyraften. Med sorte rander under øjnene og pjusket hår, bliver der sagt på gensyn. Klokken 16.53 forlades arbejdet, og hjem køres der. Fart på motorvejen, afbrydelser af kødannelser. Der kommer en følelse af pres, fordi aftenens madlavning, skal nås. Indkøb bliver heller ikke gjort af sig selv. Stress over journalen, som skal færdigarbejdes til i morgen.
Kommer hjem, og der kan ikke slappes af. Arbejde, arbejde. Men det hele kan betale sig, for derved indtjenes penge. De materielle goder, er jo det bedste, vi kan tilbydes i det moderne samfund.

Vi er så gode ved pengene, men er pengene gode ved os?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/05-2008 20:11 af Stefanie Andersen (steffy) og er kategoriseret under Filosofihulen.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.