Energi - or not?

Dagen før starten
Shawn Cee (J...
8 år siden
Kvindetid med Ziggy Marle...
Racuelle Hei...
9 år siden
Hundetræning
Chellepigen
10 år siden
Glædelig Jul til alle på ...
Poul Brasch ...
9 år siden
Det aktive...
Poul Brasch ...
11 år siden
Vi har fået altaner i vor...
Ruth Christe...
7 år siden
Juleferie :)
Michala Esch...
14 år siden
Lana Del Rey
Christacia
11 år siden
Hypergrafi
Camilla Rasm...
15 år siden
Merhaba, online-ulve
Camilla Rasm...
9 år siden
Nørrebroske minder.
Rudi Kouring...
8 år siden
brænde
Peter
8 år siden
På vej hjem
Halina Abram...
6 år siden
Det at tænke positivt
Ace Burridge...
11 år siden
Israel
Salomon
9 år siden
Der er en masse adhd-symptomer jeg aldrig har været bevidst om før nu.
Egentlig utroligt, at jeg ikke har lagt mere mærke til det, eller i sammenligning med mine omgivelser kunnet se forskellen mellem mig selv og "de andre".

Lige pt har jeg læst om de gevaldige udsving i energi og overskud, som de fleste adhdére oplever.
Nogle gennemlever på dagsbasis massive udsving, mens andre, oplever disse udsving hen over nogle dage. Jeg oplever begge mønstre.
Jeg har typisk 2-6 dage med god energi. Perioden varierer alt efter dagsprogram og dagsform. Har jeg almindelige arbejdsdage uden for mange uforudsete opgaver, ro på mine omgivelser og min familie, og et balanceret fritidsprogram, så kan jeg sagtens snige mig op på 5-6 gode energirige dage i træk. En enkelt gang har jeg vel endda registreret 14 gode dage i streg (men det var før fuldtidsjobbet).

I de dage føles ingen opgave for lille, og jeg føler mig både fysisk og psykisk stærk. Jeg er glad og føler mig tilfreds, har overskud til mine børn, laver god og sund mad. I de dage har jeg umådelig svært ved at forstå, at jeg kan være SÅ træt og flad og brugt.

Nå, men festen slutter jo så pludselig. Nogle gange pga et par dårlige nætters søvn, pres på jobbet, overfyldt kalender eller børne-relaterede udfordringer, andre gange uden nogen synderlig forklaring. Struktur hjælper. Rigeligt med søvn, sund mad, god tid osv hjælper. Men verden er jo ikke en konstant - der sker altid noget uforudset og i en børnefamilie er tiden sjældent med een.

De dårlige dage slæber jeg mig igennem. Jeg føler mig udmattet til knoglerne, træt, flad. Laver varmemad fra fryseren, udsætter aftaler og gøremål, prioriterer min slunkne energi på mine børn, og bliver gerne en smule sur på Ingeniøren, fordi han ikke forstår mig. I de dage har jeg svært ved at forstå, at jeg nogensinde er i stand til at føle mig overskudsramt og stærk.

Nu lyder det måske en smule manio-depressivt, men det er det ikke (jeg har faktisk spurgt en psykiater). For jeg er faktisk ikke depressiv - jeg er bare træt. Inderligt træt, og det er helt normal adhd-adfærd - åbenbart.

Alle møder jo i ny og næ op på arbejdspladsen for fortæller at de er særligt trætte idag, eller har haft en hård morgen. Og jeg troede egentlig, at de snakkede om det samme som mig. Men nu har jeg opdaget, at de fleste "almindelige mennesker" ikke er dødlignende trætte 5 ud af 10 dage. #åbenbaring

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Energi - or not? er publiceret 20/03-2018 23:35 af Tantelillas adhd-dagbog.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.