5 år siden

Tørret frugt og gamle undskyldninger

Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
11 år siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
10 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
7 år siden
Hjemkomst
Hanna Fink (...
9 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Misforstå mig ret:
Christian Ba...
9 år siden
200
Jette Peters...
8 år siden
Hypergrafi
Camilla Rasm...
15 år siden
Græsken
Halina Abram...
6 år siden
Dagen er tiltaget med 3 t...
Hanna Fink (...
11 år siden
Tredje Bog started
JesperSB
3 år siden
Kaos?
Per Z
9 år siden
Børnene kom lidt for sent i seng i går. Som enhver god undskyldning for børnenes sengetider involverer den tørret frugt og en begivenhed, der fandt sted i Romerriget omkring år 300.

Lad os starte fra begyndelsen af, i det der i dag kaldes Ungarn. Her blev der i år 336 født en dreng ved navn Martin, der som så mange andre drenge voksede op. Da Martin var omkring 15 år kom han i hæren og blev sendt til Gallien, i det der i dag kaldes Frankrig.

Her rendte han rundt og var hellig. Han delte bl.a. sin kappe med en tigger der lå og frøs. Tiggeren viste sig i en drøm at være Jesus. Derfor besluttede Martin sig for vende tilbage til Ungarn for at gøre Ungarerne til kristne.

Ungarerne havde ikke lyst til at være kristne og den eneste Martin fik omvendt var hans egen mor. Ungarerne smed ham ud og han rejste derfor til byen Tours i Gallien.

I Tours var de allerede kristne og de var så vilde med Martins Jesushistorie, at de besluttede sig for at gøre ham til biskop. Det havde Martin til gengældt ikke meget lyst til, så han stak af og gemte sig i en gåsesti.

Gåsestien var et rigtig dårligt gemmested; gæssene skræppede op og Martin blev fundet og gjort til biskop. Som biskop fik Martin meget magt og som den fromme mand han var, hævnede han sig på gæssene ved at kræve, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås.

Det er derfor at vi i Danmark, på i øvrigt en helt anden dag end den hvor Martin blev opdaget i gåsestien, holder Mortens aften, hvor vi spiser and. Anden stopper vi med æbler og svesker; og så er vi tilbage hvor hele historien startede.

I går havde vi ikke fået købt svesker til vores and og da alle andre også skal bruge svesker, for at fejre denne for os så vigtige helligdag, var der udsolgt alle steder. Maden blev forsinket og børnene kom for sent i seng.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Tørret frugt og gamle undskyldninger er publiceret 11/11-2018 12:37 af Carsten Cederholm.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.