Alene i skyerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Forandring
Hanna Fink (...
8 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
9 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
7 år siden
Månemand
Camilla Rasm...
15 år siden
BILEN BLEV MIN I DAG :-))...
Flemming Tri...
11 år siden
Pandekagekomfur
Peter
10 år siden
Sæsonpræget spisevaner 24...
Anna Gammelg...
1 år, 7 måneder siden
Sidste nyt.
Hanna Fink (...
3 år siden
køb Bananer
Ruth Christe...
7 år siden
Tørret frugt og gamle und...
Carsten Cede...
5 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
7 år siden
Hvad er sommer for mig?
Jønsse
7 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
9 år siden
This is not a Bridget Jon...
Camilla Rasm...
9 år siden
Jeg er lige kommet hjem fra arbejde. Det har været en meget stille dag derinde. I denne tid er vore beboere i sommerhus - delt op i to hold med tre beboere og to personale på hvert hold. I dag var byttedag. Det ene hold kom hjem og næste hold tog afsted. Ligeså stille der var i formiddags, ligeså hektisk var der mellem kl. 13.00 og 14.30, hvor det ene hold kom hjem og pakkede ud og det andet hold pakkede og tog afsted - og så var der stille igen. Det oplevedes som orkanens øje - bare med modsat fortegn :-) hvis man kan sige sådan.

Det er ved at være efterår - heldigvis er vejret helt sommeragtigt endnu - men det er koldt om morgenen. Jeg skal i gang med at plukke hyldebær, inden stærene æder dem. I dag kom en stor flok stære og slog sig ned lige udenfor "rygekupeen" på arbejde. Dem sad beboerne og jeg og betragtede og naturligvis faldt talen så på Sort sol, som er et utroligt og facinerende fænomen. Sort sol er stære i størrelsesorden ca. 500.000 stære, der samles til fælles overnatning i tagrørene. Så mange fugle på et sted trækker normalt forskellige høge til. Når disse rovfugle så dumper ned i sådant overnatningssted, er det at man kan opleve det fantastiske syn, når de mange stære flyver i utrolige, flotte formationer for at undgå rovfuglene, inden hele flokken igen lander i rørene. Sort sol kan ses ca. 45 minutter før solnedgang. Sort sol er mest kendt fra Tøndermasken, men kan også opleves nær Ribe. En utrolig smuk, natur-oplevelse, som kan ses hvert forår og efterår og som trækker mange turister til.

Nu vil jeg ud i havestuen og slappe af med en kop kaffe og læse dagens nyheder og så varer det ikke længe, inden jeg skal til at lave aftensmad. Anne skal med bussen til drama inde i byen og så har jeg lovet, at hente hende, når det er slut klokken 19.30. Måske kører vi lige en smut ud til diget og kigger efter Sort sol på hjemvejen. Jo, sådan dag går hurtig. Er der så noget at sige til, at tiden flyver afsted?

Ikke mere denne gang.

Hyggehejsa fra nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sort sol er her igen. er publiceret 02/09-2003 16:25 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.