Tiden er går
Halina Abram...
6 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
9 år siden
Markedspladsen.
Ruth Christe...
7 år siden
Hyggedag
Josephine Lø...
9 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
9 år siden
Konklusion vakget 2019
Martin Micha...
4 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
8 år siden
Firserdate
Tine Sønder ...
11 år siden
Surkål
Vina Frank (...
4 år siden
Det var pindsvinets hjem
Olivia Birch...
8 år siden
I næste uge skal jeg på højskole i Sønderjylland. Jeg har ikke været på højskole siden jeg var 17, så det er noget af et åremål. Jeg skal være der en uge, og emnet er mennesket og stjernerne. Jeg glæder mig. Der kommer 36 ialt, så det er et stort hold. I dag skal jeg fortælle eventyr i kulturnatten i Viborg. To halve timer ialt. Jeg så et glimt af Livet er fedt i går. Er alle overvægtige mennesker med problemer? Er den fedmeepedemi, man taler om, kommet fordi så mange mennesker føler, at deres liv er problematisk? Det er uhyggeligt at tænke på. Måske kan vi slet ikke tåle at leve i overflod og velfærd. Måske er det nødvendigt med modgang, for at vi kan udvikle vores kompetancer og styrke?
Somme tider tror jeg at det er fjernsynet og alle madreklamerne. Men der er en sammenhæng mellem livsstilen i dag og det vældige behov for tryghed.
Det bliver alt sammen et stort drivhus. Hvor skal vi hente de ekstra resurser fra, hvis vi aldrig har været ude, hvor det blæser, og hvor man skal træffe beslutninger.
Vi bliver nødt til at give folk ansvar for sig selv og for hinanden. Eller måske skal vi bare til at sige det. Den offentlige stemme er blevet så ensartet, så præget af tilfældige TV- værter og journalisters meninger. Det er ikke nok. De er for ens. Verden er langt mere mangfoldig og spændende end det fremgår af medierne.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget 64. dag Højskole er publiceret 19/09-2003 09:41 af Ragnhild Bach Ølgaard (eventyr).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.