70 år + 2 dage
Peter Munk (...
10 år siden
Kakao og alt for korte be...
Carsten Cede...
9 år siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
11 år siden
Længe oppe.. :-)
RachelBlack
10 år siden
Konfirmation
Hanna Fink (...
11 år siden
Overgangen fra en hjerneh...
Camilla Rasm...
9 år siden
14.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Souvenir fra barndommen
Olivia Birch...
9 år siden
At overliste en seksårig
Olivia Birch...
8 år siden
Solen har været gavmild og strålet over hele efterårsferien, hvor børn og børnebørn har cirkuleret rundt om os, så det føles, som om jeg har været på en lang ferie, og ikke bare har tilbragt ugen i mit eget hjem.
Symboler er interessante, fordi de gemmer ældgammel visdom. Cirklen omfatter det hele, omslutter noget, lukker andet ude og giver en særlig ro, netop fordi den er rund. Solen er noget af det første børn tegner, og i lang tid er den altid med et eller andet sted på en barnetegning. Til sidst kryber den op i det ene hjørne og er kun delvis tilstede. Men med skal den. Indtil de voksne begynder at fortælle barnet, at det ikke altid behøver at anbringe en sol, at det faktisk er lidt barnligt at gøre det. Så først forsvinder solen og kommer ikke tilbage.
For barnlig vil man i hvet fald ikke være!! Men når man så vokser til og bliver så gammel, at man er ligeglad, hvad folk tænker om en, ja så tegner man igen sole, symboler på papir, eller køber små vedhæng med en sol på, finder de gamle solsymboler på udhugne sten fra tidligere tider og glæder sig igen over den dejlige runde form omgivet af livgivende, flimrende stråler. Hurra for solen, husk den holder os alle i live.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget 65. dag Solsymbol. er publiceret 20/10-2003 09:47 af Ragnhild Bach Ølgaard (eventyr).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.