Spørgsmål og svar

Hvad opnår jeg ved at udgive gratis e-bog gennem Fyldepennen?

Du får straks og helt omkostningsfrit udbredt kendskabet til dit forfatternavn, både på Fyldepennen, i Apple iBooks Store, på Facebook og Twitter. Du får en helt unik eksponering og promovering af både forfatternavn og udgivelse. Bedøm selv populariteten for udgivelserne.


Hvor lang tid går der før min e-bog er udgivet?

Der kan gå 2 til 14 dage. Det afhænger til dels af din egen indsats før du sender din e-bog til udgivelse. Der stilles høje krav og du bør derfor på forhånd have gennnemarbejdet indholdet grundigt.


Er Fyldepennen at betragte som selvudgivelse?

Nej. Fyldepennen optræder som udgiver for din e-bog, og klarer størstedelen af rutinerne ved udgivelse, herunder generel kvalitetsgennemgang, udarbejdelse af bogforside, evaluering af korrekturlæsning, endelig generering af e-bogsformat, tildeling af ISBN, registrering hos DBC, indsendelse af udgivelse til relevante platforme med videre. Fyldepennen klarer alt det praktiske. Selvudgivelse derimod, er når du selv udgiver dine egne bøger - og altså dermed klarer alle ovenstående rutiner selv.


Kan jeg hente/downloade min e-bog uden at udgive den på Fyldepennen?

Ja. Du kan sagtens oprette din e-bog på Fyldepennen, tilføje forside og sætte den op som du ønsker, for derefter at hente/downloade den - uden at sende den til udgivelse gennem Fyldepennen. Hvad du gør med den herefter er helt op til dig selv. Du kan fx udgive den som en betalings-/selvudgivelse.


Hvordan konverterer jeg mit Word-dokument til en e-bog?

Det gør du faktisk ikke, og stilles du denne funktion i udsigt, så bør du ikke regne med et forventet resultat. Du bør i stedet sætte dig ind i copy/paste-princippet, således at du har fuld kontrol over dine tekster. Det er nødvendigt hvis du vil oprette en rigtig e-bog, som er i EPUB-format. Du skal indsætte dine tekster manuelt, hvis du ønsker at oprette en e-bog som er kompatibel med de gængse e-bogslæsere.


Kan jeg se download-statistik?

Ja, naturligvis. Du kan dagligt se en opdateret statistik for antallet af hentninger/downloads i forbindelse med din udgivelse. Det er et stærkt værktøj så du kan måle om din egen omtale på fx Facebook og Twitter virker.


Kan jeg genudgive en e-bog på Fyldepennen?

Udgivelse gennem Fyldepennen forudsætter at værket ikke tidligere har været udgivet som e-bog, herunder kaldet genudgivelse. Fyldepennen forbeholder sig ret til at vurdere om der er tale om en genudgivelse.


Må jeg tilføje min egen bogforside?

Ja, men du skal være opmærksom på at Fyldepennen foretager en egentlig kvalitetsgennemgang hvor det vurderes om kvaliteten lever op til det niveau som Fyldepennen mener at udgivelserne på Fyldepennen bør have for at opnå den fornødne opmærksomhed. Din bogforside skal være 1400 x 2100 pixels uden opskalering.


Kan jeg trække min udgivelse tilbage?

Ja, det kan du godt. Men du indgår dog en udgivelsesaftale som omfatter retten til at offentliggøre udgivelsen i minimum 6 måneder før du eventuelt kan ønske at trække udgivelsen tilbage. Ved nedlæggelse af forfatternavn på Fyldepennen, skal forfatter selv aktivt meddele Fyldepennen ønske om tilbagetrækning af udgivelse.


Kan jeg redigere min udgivelse?

Ja, det kan du såmænd sagtens. Det kræver at du involverer Fyldepennens redaktion. Du skal være opmærksom på at store omskrivninger typisk betragtes som en ny udgivelse og derfor også kræver nyt ISBN. Småfejl kan naturligvis altid rettes.


Vil det være muligt at udgive min e-bog som trykt bog på et senere tidspunkt?

Ja. Når minimumsperioden på 6 måneder er gået, så kan du trække din udgivelse tilbage og udgive den som trykt bog. Kontakt redaktionen for yderlige aftale.


Er min e-bog EPUB version 2 eller 3?

Din e-bog er oprettet i EPUB version 2 af hensyn til kompatibilitet med gængse e-bogslæsere. Dette er ikke en detalje som du bør ligge vågen over. På nuværende tidspunkt kan e-bøger oprettet i EPUB version 3 udelukke en del læsere, og det er ikke ønskeligt.