Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Så er jeg her igen.
Jeg hænger min jakke på knagerækken og sætter mig på en ledig stol. En lyshåret kvinde på omkring 30 år, kigger op fra sit dameblad og smiler høfligt, før hun vender tilbage til bladet.
En ældre mand på stolen ved siden af nikker til mig og vender tilbage til sin intense stirren ud i luften.
En lille dreng sidder på gulvet og leger med biler og småsnakker af og til med sin mor. Han er vist den eneste i venteværelset, der har andet i hovedet end sit forestående lægebesøg. Og dog er hans tale til sin mor lav. Næsten hviskende. Rummet og stemningen hos de andre patienter, giver ham vist en følelse af, at man skal være stille her.
Jeg er glad for de andre patienters tilstedeværelse. De giver mig noget at kigge på, og holder mine tanker beskæftiget.
Og nu kom jeg alligevel til at nærme mig emnet. Grunden til mit besøg.
"Ej, tag dig nu sammen!" siger en streng stemme i mit hovede.
Jeg ved godt det bare er en blodprøve. Det er ikke farligt, gør næsten ikke ondt, og det er overstået på få minutter.
Og alligevel...
Bare ordet får mig til at se hvide pletter.
Jeg kigger på den lille dreng igen. Bilen er ved at køre op ad morens ben. Jeg smiler for mig selv. De hvide pletter bliver utydelige. Puha, dér blev jeg distraheret...
Og dér kom jeg tilbage på sporet!
Blodprøve... Blodprøve! BLODPRØVE!!
De hvide pletter bliver meget tydelige igen. Jeg hører nogle rungende skridt ned ad gangen.
"Marianne Sørensen" lyder min læges stemme langt borte. Hul og rungende. Jeg rejser mig. De hvide pletter overskygger alt. Hver lille lyd runger som torden i mit hovede. Jeg bliver iskold i hovedet, og mærker sveden på min overlæbe og på panden.
Og så forsvinder jeg...

Skriv kommentar

Besvarelsen Så tag dig dog sammen! er publiceret 22/06-2009 00:28 af Michala Escherich (Machula T.) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 22/06-2009 00:28
Besvarelsen er på 306 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den var god! For du får det hele med - både beskrivelserne af de andre medpatienter og følelsen af frygt for det der skal komme.
Og så synes jeg slutningen er god, for mon ikke vores hovedperson dratter om på gulvet? Glimrende løst opgave.
11 år siden
11 år siden
#2 Luise A. Eriksen (Lullu84)
Synes det er en ret go tekst, du har skrevet til denne øvelse. Den er kort, men når alligevel at få nok med til at danne en scene i mit hoved.

Nogle småting kunne dog godt strammes op. Fx virker det lidt opremsende, den måde du præsenterer de andre personer i venteværelset på. Det kunne godt gøres mere flydende, fx ved at påpege deres "forhold" til hinanden. Måske er manden irriteret på drengen? Måske kigger kvinden mere på drengen end i sit blad, når det kommer til stykket?

Kunne også være godt at vide, hvorfor hun skal have en blodprøve ...?

Men eller en fin lille tekst, passende for en øvelse - og godt og levende sprog.
11 år siden
11 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Det er en fin tekst, du får virkelig beskrevet de ventende godt, der alle har deres forestående lægebesøg i hovedet, den ene vender tilbage til sin bog, den anden til sin stirren, fin detalje! Det er så et barn, der er optaget af noget andet. Jeg-personens reaktioner er også godt skildret, jeg har på fornemmelsen af, at hun besvimer til sidst.
11 år siden
11 år siden
#4 Marie W
Du rammer plet! Fuldkommen som jeg selv reagerer når nogen siger jeg skal have taget en blodprøve eller blodtryk ;) Du beskriver virkelig hovedpersonens angst og forsøg på at flygte fra sin angst, men tankerne vender tilbage, og angsten bliver altoverskyggende ...
11 år siden
9 år siden
#5 Mathiilde
God, besvarelse, hvor du får det hele med :)
Spændende at læse.
9 år siden