Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg kommer ind i det samme lysegrønne lokale som sidste gang. Lader blikket feje hurtigt hen over inventaret og de andre personer der inde. Smiler kort til en ung kvinde, der ser i min retning. Hendes feberhede øjne møder mine, blot i få sekunder, så sænker hun sit blik igen. Jeg går hen til en ledig stol og sætter mig.
En ældre mand følger mig med øjnene, hen over læsebrillernes kant. Vi får øjenkontakt. Vrede og irritation lyser ud af de ellers klare blå øjne. Han vrisser muggent og flytter lidt uroligt på sig, inden han igen bliver fanget i sin bog.
Jeg ryster ganske let på hovedet, mens jeg skrubber mig tilrette i den endelig ret behagelige stol. En moder skæver til mig, mens hun omhyggeligt sørger for, at hendes lille søn ikke kommer for tæt på. Jeg sender hende et let smil, der ikke bliver gengældt med en hård stirren. Jeg kikker hen på lægens dør. Han ved jeg kommer i dag. Denne tid har ligget fast det sidste halve år. Det generer mig faktisk ret meget. Hver fjortende dag skal jeg igennem dette cirkus. Gad vide, hvilken sjov bemærkning lægen har i dag. Det undre mig, at han må give sådanne kommentarer til mig, når han ikke ligefrem må give en narkoman samme beskeder. Det gør mig vred, for jeg gør jo ikke ligefrem dette her for sjovskyld. Det er mest for min egen skyld, men da også for de andre mennesker i byen. Ville ind imellem ønske, at han mødte en anden som mig i en mørk gyde.
To af de andre var her også sidste gang. Begge holder et vågent øje med mig. Den ene en ældre dame, der sidder med et Billedblad fra sidste måned. Den anden, en ung mand, sidder og piller i de sting, som han fik sidste gang. Jeg kan se blodet pumpe i hans tindinger. Vi har øjenkontakt. Ham og mig. Jeg lader langsomt, og ret ubevidst, min tyngespids fugte mine tørrer læber. Han fjerner blikket.
Jeg lægger hovedet på skrå. Jeg er tørstig. Mit blik falder på kanden med vand, som står på et bord med plastikkopper. Jeg rynkede på næsen, vandet ville ikke slukke min tørst, det havde jeg skam lært. Døren går op og lægen nikker til mig. ”Når, så er det tid igen. Kom inden for, så vi undgår at du bider nogen.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Ej accepteret er publiceret 25/06-2009 21:17 af Constance C. Meincke (Constance) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 25/06-2009 21:17
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Nej, hvor er den sjov!

Især de sidste linier, der fint opklarer hvorfor vores HP er hos lægen. Nu mangler vi bare en mundkurv!

Først forstår man jo ikke hvorfor de andre i venteværelset ser så skævt på patienten . men det opklares jo fint til slut.

Der er et par "gået for stærkt" fejl i teksten, men helheden er morsom og god. Og jeg synes du løste opgave fint. Der er oven i købet en cliffhanger, for selvfølgelig læser jeg gerne videre,,,
14 år siden
14 år siden
#2 Gitte Morsund
Du bygger stille og roligt en spænding op. De andres modvilje mod din hovedperson er så udtalt, at man undres. Og du vildleder mig eftertrykkeligt med bemærkningerne om mørke gyder og narkomaner. Hvad kræver regelmæssige lægebesøg og gør, at man er mere forhadt end ynket?

Godt udtænkt og i særdeleshed gode beskrivelser af de andre patienters reaktioner, som jo viser sig at være velbegrundede.

/Gitte
14 år siden
14 år siden
#3 Sascha Christiansen Paulsen (Sass)
Det var dejligt at læse, for jeg kunne virkelig se historien for mig.
Det er dejligt, når man læser noget, som printer et billede inde i ens hovede.
Jeg var dog lidt i tvivl om, hvad han fejlede?
Jeg fik indtrykket af at han var vampyr?

Mvh. Sascha
14 år siden
14 år siden
#4 Kirstine Moser Bøhme
Den her historie er rigtig god! De andre personer i venteværelset virker så meget imod hovedpersonen, at man undrer sig over. Samtidig synes jeg, at man føler med hovedpersonen - vedkommende kan da ikke være så slem. Når man så læser de sidste linjer, så forstår man.
Jeg tænker, ligesom Sascha, at hovedpersonen er vampyr, og så forstår man jo godt, hvorfor de andre i venteværelset ikke ligefrem er glade for at være der...

/Kirstine
14 år siden
14 år siden
#5 Mogens Sørensen (Mons1957)
Den overrasker, og det er meget morsomt beskrevet med alle de andre i venteværelset og deres modvilje, som man så først får forklaringen på til sidst. Du har nok skrevet den lige hurtigt nok uden at få lavet noget korrektur, men som helhed er den god.
14 år siden