Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Jeg kigger mig desorienteret omkring. Kan ikke finde ud af, hvilken vej der fører i den rigtige retning. ”Hvorfor kunne de andre ikke også bare vente på mig?”

Jeg er irriteret. På dem og på mig selv. Mest af alt på mig selv. Jeg har absolut ingen stedsans og burde have insisteret på, at vi skulle følges ad hjem.

”Vi går bare lidt i forvejen, du indhenter os snart”.

Det var cirka en time siden. Jeg sukker opgivende. Jeg har på fornemmelsen, at jeg kommer længere og længere væk fra stien. ”Forbandede skov der bare bliver ved og ved!”

Solen er på vej ned bag trætoppene, og myggene summer forventningsfulde omkring mine bare arme..

”Fanden tage den skide natur, med alle dens overraskelser, uendeligheder og ubehageligheder”.

Jeg er et storbymenneske. Med stort S. Elsker byen og dens hektiske liv. Butikkerne, fortovscafeerne og biograferne. De velkendte menneskeskabte lyde gør mig tryg. Som så mange gange før bliver jeg mindet om, at naturen absolut ikke er min hjemmebane, og jeg glæder mig til at komme hjem.

I en lysning længere fremme får jeg imidlertid øje på et lille hus, næsten gemt helt væk bag et par kæmpestore buske.

”Omsider lidt civilisation”, tænker jeg lettet og går nærmere.
”Hallo – er her nogen?”

Jeg står stille og lytter, men hører ikke andet end bladenes raslen og et par fuglefløjt i trækronerne over mig. Jeg går helt hen til huset og banker på døren. Intet svar. Venter et øjeblik og lægger så forsigtigt min hånd på det krogede dørhåndtag. Er den låst eller binder den bare? Jeg presser skulderen mod døren med al min vægt. Døren springer op og jeg træder indenfor.

Der er halvmørkt i rummet og der er fluer overalt. De flyver ind i ansigtet på mig, sætter sig på mit tøj og i mit hår. Jeg klør over hele kroppen. Mine sko hænger fast i det klistrede gulv. Jeg ved ikke, hvad jeg har trådt i, men det lugter kvalmende sødt. Jeg længdes pludseligt ud i den friske luft og går hurtigt tilbage til døren.

Jeg er næsten fremme, da jeg hører en lyd bag mig. Jeg vender mig om. Stivner.

”Hvad i alverden….”

Skriv kommentar

Besvarelsen Naturligvis! er publiceret 06/07-2009 15:33 af Helen Nyström (Helen) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 06/07-2009 15:33
Besvarelsen er på 364 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Gitte Morsund
Imponerende velskrevet cliffhanger.

Du starter med lidt uro, hun er kommet væk fra sine rejsekammerater.
Skifter så spor og kommer med lidt humor og personkarakteristik af din HP.
Og bygger så op til den store finale, hvor man sidder på kanten og råber:
den kan da ikke stoppe her!!

Titlen var tilpas intetsigende til overhovedet ikke at afsløre noget som helst.
Men efter endt læsning, gik pointen så op for mig - og titlen var helt rigtig.

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#2 Guldhøj
Først lidt ros. Særdeles vellykket cliffhanger. Absolut velskrevet. Kan næsten ikke lade være med at spørge om du havde noget specielt i tankerne, som det er hovedpersonen må konfrontere?

Så lidt ris: Det er sekundært, men din opstilling af teksten, med de konstante linjeskift og store mellemrum, er mig en kilde til irritation.

Alt i alt var det en stor fornøjelse at læse din tekst.
10 år siden
10 år siden
#3 Marie W
Spændende! Syntes næsten allerede i starten, med mørket der sænker sig i skoven, hvor hovedpersonen alene trasker rundt, indikerer at der vil ske noget - hvilket der sandelig også gør!
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Jensen
Virklig en fornøjelse at læse. Og som andre har antydet den kan du da ikke stoppe her. .. Men det var jo meningen med opgaven...
10 år siden
10 år siden
#5 mayahoumann
Ja, som de andre har skrevet: En stor fornøjelse at læse - næsten Hitchcock's - du giver os en fornemmelse af, hvad der ligger i huset - men kun en fornemmelse (genialt), hjertet banker - og oh frustration: vi mangler slutningen !!!!
hilsen mayahoumann
10 år siden
9 år siden
#6 Mathiilde
Jeg synes den er lidt svær, selv at finde på en slutning til. Dit sprog er godt, men jeg synes godt at du måtte afsløre lidt mere...
9 år siden
9 år siden
#7 Cumber
God historie og kriterierne til opgave er bestemt løst. Har helt lyst til at fortsætte læsningen og se hvad der sker med HP.
9 år siden